• 19 Απριλίου 2024,

«Ζητήσαμε να ανοίξουμε Μεγάλη Δευτέρα αλλά…»

 «Ζητήσαμε να ανοίξουμε Μεγάλη Δευτέρα αλλά…»

Ο κ. Μιχάλης Μεταξάς μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του δραστήριου σωματείου ιδιοκτητών Καφετεριών του Νομού Καβάλας.

Αν και η αναμονή για την επαναλειτουργία συνεχίζεται, σχολίασε τις εξελίξεις του προηγούμενου διαστήματος. Κυρίως την κυβερνητική απόφαση λειτουργίας της εστίασης αμέσως μετά το Πάσχα. Από προχθές μάλιστα αναφέρεται πιο συγκεκριμένη ημερομηνία επαναλειτουργίας, δύο μέρες μετά τη μεγάλη γιορτή.

Ο κ. Μεταξάς είναι ρεαλιστής, απογοητευμένος και «προσγειωμένος». Κριτικάρει την παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας με επιχειρήματα πάνω κάτω γνωστά. Τα οποία ακόμη κι όταν παρουσιάστηκαν σε ειδικούς και Κυβέρνηση, ακόμη και τότε δεν απέδωσαν.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μεταξάς είπε στην Πρωινή:

«Το προηγούμενο διάστημα ο κλάδος μας ζήτησε επαναλειτουργία του τη Μεγάλη Δευτέρα μπας και σώσουμε κάτι. Αλλά το αίτημα μας δεν έγινε δεκτό.

Κατόπιν τούτου οι περισσότεροι συνάδελφοι απλώς περιμένουμε να μάθουμε την οριστική ημερομηνία επαναλειτουργίας. Λίγες μέρες πριν από αυτήν την ημερομηνία θα αρχίσουμε να ετοιμάζουμε τα μαγαζιά μας.

Σας θυμίζω, όταν κλείσαμε ήταν Φθινόπωρο. Θα ανοίξουμε Καλοκαίρι. Για τα προγράμματα στήριξης που ανακοινώθηκαν, προς το παρόν είμαστε στις ανακοινώσεις και μόνο σε αυτές.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε γιατί συνεχίζουμε να είμαστε κλειστά.

Την ίδια ώρα ο κόσμος βλέπουμε να συνωστίζεται. Στις πλατείες, στα πεζούλια, στα σκαλάκια. Ακόμη και στις παραλίες. Κι αυτό είναι χειρότερο. Θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε και τώρα, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Όπως άλλωστε κάναμε στο παρελθόν».

Διαβάστε επίσης