• 7 Μαΐου 2024,

Ζητούν ενίσχυση της δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος των Κρηνίδων

 Ζητούν ενίσχυση της δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος των Κρηνίδων

Η αλήθεια είναι ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Αστυνομία έδρασε.

Ασχολήθηκε δύο τουλάχιστον φορές με τις αυξημένες διελεύσεις παράτυπων μεταναστών από χωριά της Δ.Ε. Φιλίππων. Υπόσχεται μάλιστα να έχει εκεί μια πιο συστηματική δράση και παρουσία. Ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων πεδινών και ορεινών χωριών. Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας του Αμυγδαλεώνα κ. Πουρσαϊτίδης – εκφράζοντας πολλούς συναδέλφους του- ζητά ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος των Κρηνίδων.

Η συνέντευξη

Ερ: Ζητάτε να ενισχυθεί με προσωπικό ο Αστυνομικός Σταθμός των Κρηνίδων;

Απ: Πράγματι μετά και τα τελευταία γεγονότα που είχαμε εδώ στον Αμυγδαλεώνα, ζητάμε να ενισχυθεί το Αστυνομικό Τμήμα των Κρηνίδων γιατί δε μπορεί μια τόσο μεγάλη περιοχή, ένας πρώην Δήμος όπως ο πρώην Δήμος Φιλίππων, να μην έχει ένα πλήρη Αστυνομικό Σταθμό.

Ερ: Τι ακριβώς έγινε στον Αμυγδαλεώνα;

Απ: Την περασμένη εβδομάδα είχαμε δυο ληστείες. Κάποιοι κακοποιοί μπήκανε σε σπίτια και πήρανε κάποια προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών. Αυτό συμβαίνει συχνά τον τελευταίο καιρό. Το ακούμε συχνά τόσο στον Αμυγδαλεώνα όσο και σε κάποιες άλλες κοινότητες. Με αφορμή τα γεγονότα αυτά και λόγω του ότι ο Αστυνομικός Σταθμός των Κρηνίδων είναι υποστελεχωμένος, δεν είναι πλήρης σταθμός, πήραμε αυτή την απόφαση. Σκέφτομαι την επόμενη εβδομάδα να καλέσω όλους τους προέδρους των Κοινοτήτων, να συζητήσομε το θέμα,  να πάρουμε μια ομόφωνη απόφαση και να τη  στείλουμε προς πάσα κατεύθυνση, Δήμο, Περιφέρεια, Βουλευτές. Να ζητήσουμε τη στελέχωση του Αστυνομικού Σταθμού Κρηνίδων.

Ερ: Σήμερα σε τι ετοιμότητα είναι το τμήμα των Κρηνίδων;

Απ: Είναι ένα άτομο, το οποίο κάθεται εκεί στο Αστυνομικό Σταθμό των Κρηνίδων και δεν μπορεί να έρθει αν συμβεί κάποιο περιστατικό. Μετά εμείς απευθυνόμαστε στην Καβάλα. Τώρα η Καβάλα ή θα έρθει ή θα έρθει μετά από ώρα. Δε γίνεται όμως έτσι. Μια μεγάλη περιοχή, ένας πρώην Δήμος όπως ήμασταν, πρέπει να έχουμε έναν πλήρη Αστυνομικό Σταθμό. Το ένα άτομο δεν μπορεί να κλείσει το σταθμό και να έρθει στο περιστατικό και έχει δίκαιο. Δε γίνεται αυτό, είναι ένα άτομο. Κάποιες φορές που τηλεφωνήσαμε μας είπανε ότι δεν έχουν και αυτοκίνητο (περιπολικό). Η περιοχή είναι μεγάλη, τα συμβάντα που γίνονται είναι πάρα πολλά και πιστεύω ότι θα αυξάνονται κάθε μέρα. Δεν υπάρχει αστυνόμευση στην περιοχή. Πρέπει να στελεχωθεί με εξοπλισμό και προσωπικό ο Αστυνομικός Σταθμός των Κρηνίδων για να νιώθουμε οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Φιλίππων, λίγο πιο ασφαλείς.

Ερ: Δεν έχετε αναφερθεί μέχρι τώρα για παράτυπους μετανάστες. Δεν εμφανίστηκαν στα πεδινά, στον Αμυγδαλεώνα;

Απ: Αυτά που εννοούνται να πούμε; Έχει πάρα πολλούς μετανάστες εδώ στον Αμυγδαλεώνα. Ειδικά πάνω στον καινούριο οικισμό όποια σπίτια γίνονται και είναι ημιτελή, τα βράδια είναι γεμάτα από μετανάστες. Διανυκτερεύουν σε αυτά τα σπίτια και το πρωί ξεκινάνε, τους βλέπουμε, πέντε, δέκα μαζί. Υπάρχουν και εδώ. Τα λέμε όλοι, είναι γεγονός αυτό.

*Ο κ. Πουρσαϊτίδης το απόγευμα της Πέμπτης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση: «Τον τελευταίο καιρό βιώνουμε καθημερινά φαινόμενα παραβατικότητας, τόσο στην Κοινότητα Αμυγδαλεώνα αλλά και σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες επικίνδυνων περιστατικών βίας, κλοπών, ληστειών που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας και των περιουσιών τους. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τα τραγικά περιστατικά που ανά πάσα στιγμή μπορούν να συμβούν; Ποιος θα απολογηθεί για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών που μπορεί να υπάρξουν; Πως μπορεί να υπάρχει η αναγκαία και απαιτούμενη αστυνόμευση του Πρώην Δήμου Φιλίππων, μιας μεγάλης περιοχής του Δήμου Καβάλας, όπου οι κάτοικοι δεν αισθάνονται ασφαλείς, φοβούνται να κυκλοφορούν στον δρόμο, δικαιούνται να πηγαίνουν στις δουλειές τους χωρίς να κινδυνεύουν, τα παιδιά τους να παίζουν ελεύθερα σε πάρκα και πλατείες , εάν δεν υπάρχει άμεσα ενίσχυση του Αστυνομικού Σταθμού Κρηνίδων με το απαιτούμενο εξοπλισμό και μάχιμο δυναμικό. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος αναμονής. Τα περιθώρια ανοχής και αντοχής έχουν εξαντληθεί. Εδώ και τώρα ενίσχυση Αστυνομικού Σταθμού Κρηνίδων».

Διαβάστε επίσης