• 17 Μαΐου 2024,

Ζορίζεται η Εγνατία οδός- Ψάχνει επιπλέον χώρο για το έργο των διοδίων στην Παράκαμψη

 Ζορίζεται η Εγνατία οδός- Ψάχνει επιπλέον χώρο για το έργο των διοδίων στην Παράκαμψη

Δημοσίευση της Εγνατίας Οδού ΑΕ στον τοπικό τύπο αποκαλύπτει μία ακόμη δυσκολία της εταιρίας όσον αφορά το έργο της κατασκευής των άδικων, των λάθος διοδίων στην Παράκαμψη. Η Εγνατία Οδός ΑΕ αναζητά να αγοράσει επιπλέον χώρο για το έργο των διοδίων αφού ότι διαθέτει (από προηγούμενη απαλλοτρίωση) δεν αρκεί. Για να βρει λύση στο πρόβλημα χώρου δημοσιεύει ανακοίνωση που μοιάζει με «Μικρή Αγγελία». Ζητά οικόπεδο στην επίμαχη περιοχή. Κι αν δεν βρει, τότε μόνο θα κινήσει τη χρονοβόρα διαδικασία των απαλλοτριώσεων. Με τα έως τώρα στοιχεία ο μόνος που θα μπορούσε να πουλήσει οικόπεδο στην εταιρία είναι ο Δήμος Καβάλας δια της Δημωφέλεια. Κάτι τέτοιο πρέπει να το αποκλείσουμε αφού εδώ και καιρό συμβαίνει το αντίθετο. Ο Δήμος Καβάλας και η δημοτική επιχείρηση κάνουν ότι μπορούν για να «φρενάρουν» το έργο των συγκεκριμένων διοδίων. Σημειώνουμε ότι η έκταση πλησίον του σημείου των διοδίων ανήκει στο μεγάλο οικόπεδο του Δήμου Καβάλας, γνωστό ως «Εσκί Καπού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εγνατίας Οδού ΑΕ τοπική εφημερίδα δημοσίευσε ή θα δημοσιεύσει κείμενο όπου θα γίνεται «…δημοσιοποίηση προτεινόμενης αναγκαστικής συμπληρωματικής απαλλοτρίωσης ακινήτων και πρόσκληση των ενδιαφερόμενων ιδιοκτητών για ελεύθερη εξαγορά των ακινήτων τους που απαιτούνται για την κατασκευή διοδίων στην Χ.Θ. 6+450 ‘έως Χ.Θ. 6+800 Παράκαμψη Καβάλας στο τμήμα 13.5 «Τμήμα 1Β Λόφος Κούρτεση – Άσπρα Χώματα» στον ∆ήμο Καβάλας της Π.Ε. Καβάλας».

Πριν από λίγες ημέρες σημειώναμε την εκτίμηση της Δημωφέλεια, η οποία παρακολουθεί το ίδιο θέμα, σύμφωνα με την οποία ο χώρος που υπάρχει για το έργο των διοδίων είναι περιορισμένος. Η εκτίμηση αυτή δικαιώνεται πλήρως. Η προηγούμενη απαλλοτρίωση- που φυσικά δεν είχε υπολογίσει έργο διοδίων- ουσιαστικά αφορά μια μικρή έκταση. Η οποία βρίσκεται δίπλα στο δρόμο. Η απαλλοτρίωση είχε γίνει το 1992, σε μια εποχή που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι πλησίον του σημείου των «Άσπρων Χωμάτων» θα υπάρξουν ή θα επιδιωχθούν να κατασκευαστούν διόδια.

*Στην τελική τους φάση είναι οι εργασίες κατασκευής και λειτουργίας των νέων διοδίων στην Εγνατία οδό, πλησίον της Ασπροβάλτας. Οι εργασίες εκτελούνται εντατικά, απόδειξη ότι τα συγκεκριμένα διόδια ξεπέρασαν όποια προβλήματα είχαν κι έτσι θα λειτουργήσουν σύντομα.

Διαβάστε επίσης