• 16 Απριλίου 2024,

΄Ολο δροσίζει και όλο τίποτα δεν γίνεται ….

 ΄Ολο δροσίζει και όλο τίποτα δεν γίνεται ….

Ολο δροσίζει και πέφτει η θερμοκρασία αλλα επι της ουσίας τίποτα δεν γίνεται αφού εδώ και μια εβδομάδα για να κοιμηθούμε το βράδυ ή θα πρέπει να πιούμε καμμιά κάσα μπύρες ή να κάνουμε μέχρι να μας πάρει ο ύπνος καμμιά 20αριά ντούς.

Δηλαδή τι κακό είναι αυτό ρε παιδιά ;

Την ημέρα την ζέστη την ανεχόμαστε αλλα το βράδυ όταν δεν μπορείς να κοιμηθείς απο την ζέστη αρχίζει και γίνεται η κατάσταση εφιαλτική.

Και τρελλένομαι που κάθε πρωί ξεκινάμε την μέρα μας με την εκτίμηση οτι επιτέλους σήμερα θα δροσίσει και στο τέλος της ημέρας τρέχουμε και πάλι για να γλυτώσουμε απο την ζέστη.

Να μην μπορείς να κοιμηθείς απο την ζέστη είναι φοβερό.

Είναι λύση το αιρκοντίσιον δεν αντιλέγω αλλα ποιός θα πληρώσει τον βαρκάρη όταν έρθει το μπιλετάκι απο την ΔΕΗ ;

Δεν είναι όπως παλιά που βαρούσαμε τα αιρκοντίσιον χωρίς να μας ενδιαφέρει τίποτα.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει και πλέον τρέχουμε πίσω απο την ΔΕΗ για να κλείνουμε φώτα και συσκευές για αν μην έχουμε αναγούλες οταν θα έρθει ο λογαριασμός θα έχει και μέρος του χαρατσιού αφού φέτος το χαράτσι θα το πληρώσουμε σε 5 δόσεις γεροί να είμαστε.

Θα έρθει ακριβώς με τον τρόπο που ήρθε πέρυσι γιατί δεν προλαβαίνουν να δημιουργήσουν αυτό το ειδικό τέλος ακινήτων και να μας το στέλνουν ξεχωριστά.

Για άλλη μια χρονιά το χαράτσι αυτό θα έρθει με τηνΔΕΗ ,ελπίζουμε σε διαφορετικό λογαριασμό και ξεχωριστά απο τον λογαριασμό για να μην έχουμε αυτά που είχαμε τπερυσι.

Τα πράγματα πλέον είναι πολύ σοβαρά και δεν θέλει και πολύ να “κλάσει” και η ΔΕΗ που την γλύτωσε την τελευταία στιγμή την οικονομική κατάρρευση αφού ο κόσμος λόγο χαρατσιού δεν πλήρωνε και τους λογιαριασμούς του ρεύματος.

 

Να θέσουμε εκτός Ευρωζώνης του Γερμανούς

Λόγω της αρνητικής στάσης της Γερμανία στην έκδοση ομολόγων τα πράγματα όσο αφορά την ευρωζώνη και το ευρώ είναι πάρα πολύ δύσκολα και ο Μόντι , ο Ιταλός πρωθυπουργός κάνει τον γύρο της Ευρώπης κάνοντας επαφές με πρωθυπουργούς άλλων χωρών προκειμένου να καταλάβουν την κρισιμότητα της κατάστασης και να πιέσουν και αυτοί πρός την οριστική λύση της κρίσης χρέους που θα δοθεί μόνο με την έκδοση ευρωομολόγων.

Πλέον τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα.

Η τυπώνουμε χρήμα ή γειά σας.

Αυτό όσο πιο γρήγορα το καταλάβει η Μέρκελ τόσο το καλύτερο για όλους μας.

Και αν είναι η μόνη που δεν θέλει να το καταλάβει ας φύγει αυτή απο την Ευρωζώνη αντί να φύγουμε εμείς οι αδύνατοι.

Η εξεύρεση των 11,5 δις που θα πρέπει να προκύψουν απο μια δέσμη νέων μέτρων αποτελεί λόγω διαφωνίας για τους τρείς που ΄στηρίζουν την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αφού άλλα λέει ο Σαμαράς και άλλα λένε Βενιζέλος και Κουβέλης.

Σίγουρα θα βρεθεί η χρυσή τομή αλλα το θέμα κατά την γνώμη μου είναι τι θα γίνει μετά τα μέτρα αφού ο κόσμος ψήφισε Σαμαρά για επαναδιαπραγμάτευση.

Οσο περνάνε οι μέρες και απομακρυνόμαστε απο την Δευτέρα της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης όλο και πιο σπάνια ακούγεται η λέξη αναδιαπραγμάτευση.

Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο Σαμαράς αλλα αν δεν πιέσει για αναδιαπραγμάτευση ο κόσμος είναι έτοιμος για ξεσηκωμό.

Το Φθινόπωρο αν δεν πέσει χρήμα στην αγορά θα έχουμε τράβαλα γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν άλλες ανοχές απο την πλευρά των ελλήνων.

Μπορεί να μην υπάρχουν άλλα δανεικά αλλα δεν υπάρχουν και άλλα έτοιμα.

 

Εφιαλτικός ο Αύγουστος του 2010

Κατα τα άλλα πάμε καλά και σύμφωνα με την ΕΜΥ θα πάμε δροσερά μέχρι και την Παρασκευή αλλα και πάλι απο το Σαββατοκύριακο αρχίζει να παίρνει φωτιά η Καλαμαριά με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 36 βαθμούς.

Βέβαια οτι και να ζούμε φέτος το καλοκαίρι δεν έχει καμμία σχέση με το καλοκαίρι και τον Αύγουστο του 2010 που η κατάσταση ήτανε τραγική.

Δηλαδή τέτοιο πράγμα εγώ δεν έχω ξαναζήσει.

Τον Αύγουστο του 2010 ήταν το κάτι το άλλο.

Εξω απο τα όρια της λογικής.

Είμασταν διακοπές θυμάμαι και δεν βγαίναμε απο το δωμάτιο γιατί δεν αντεχότανε η ζέστη.

Να είμαστε δύο βήματα απο την παραλία και να μην τολμάμε να βγούμε απο το δωμάτιο.

Κόλαση σας λέω !

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να προσέχετε τον ευατό σας και τους γύρω σας.

Αυτή η εποχή είναι μόνο για παραλία, βουτιές και φέτες καρπούζι.

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα ξεκινάει 15 Ιουλίου και τελειώνει 20 Αυγούστου.

Δηλαδή είμαστε ακριβώς στην καρδιά του καλοκαιριού και έτοιμοι να τα δώσουμε όλα.

Τα καλύτερα σίγουρα δεν τα έχουμε ζήσει αλλα δεν ξέρουμε και πότε θα έρθουν.

Γιατί αν έρθουν μετά απο 50 χρονιά τι να τα κάνουμε τα καλύτερα ;

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης