• 25 Απριλίου 2024,

Επέστρεψε ο Ιωαννίδης – Ανεβάζει το ποσό για τις ομάδες

 Επέστρεψε ο Ιωαννίδης – Ανεβάζει το ποσό για τις ομάδες

Ο Γιάννης Ιωαννίδης επέστρεψε χθες από το Λονδίνο και πλέον έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την περιβόητη σύσκεψη των τεσσάρων, όπου θα κριθούν τα πάντα για ΑΟΚ, Ολυμπιακό Βόλου, Ηρακλή.

Η σύσκεψη αυτή αν υπάρχουν προϋποθέσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Θα συμμετέχουν ως γνωστό, ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο Γιάννης Μώραλης και ο Σπύρος Καλογιάννης.

*Ανέβασε το ποσό ο Ιωαννίδης

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Ιωαννίδης προκειμένου να λυθεί το συντομότερο το όλο θέμα, ανέβασε περισσότερο το ποσό για τις ομάδες της Β` Εθνικής. Η αύξηση των εσόδων αποτελεί αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο αγκάθι για να δεχτούν τα 3 σωματεία που προαναφέραμε, στη Β` Εθνική.

Ο Ιωαννίδης είναι αποφασισμένος σύμφωνα με αυτά που διέρρευσαν, ακόμη και να τετραπλασιάσει το αρχικό ποσό που υποσχέθηκε τις ομάδες.

Η Β` Εθνική όμως ζήτησε περισσότερα χρήματα και τώρα, μάλλον θα ικανοποιηθεί σε πολύ μεγάλη βαθμό, από την πρόταση Ιωαννίδη που είναι αποφασισμένος να τελειώσει γρήγορα την όλη υπόθεση.

Αυτό αποτελεί ένα θετικό γεγονός. Η νέα οικονομική πρόταση του Ιωαννίδη πλησιάζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Πολύ μεγαλύτερη από το 1 εκατομμύριο ευρώ, που αρχικά είχε υποσχεθεί. Αν όλα πάνε καλά, τότε δε νομίζουμε ότι θα υπάρχουν προβλήματα. Δε νομίζουμε ότι θα υπάρχει άλλη υπερβολική απαίτηση.

*Οι άλλες λεπτομέρειες

Με βάση ότι θα ανέβει το ποσό, πρέπει να ξεπεραστούν και ορισμένες άλλες βασικές λεπτομέρειες. Η μια είναι η αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Ποια είναι η θέση της Σουπερ Λιγκ σε όλα αυτά;

Πόσες ομάδες θέλουν να στη Σουπερ Λιγκ από τη μεθεπόμενη χρονιά και αυτό πως μεταφράζεται σε χρήματα από το κράτος.

Οι 21 ομάδες στη Β` Εθνική, πόσες θα γίνουν τη μεθεπόμενη χρονιά;

Σε όλα αυτά τι ρόλο παίζει και η συμμετοχή του Ηρακλή;

Είναι γνωστό ότι και με βάση τις δηλώσεις του Γιώργου Καλαντζή, ότι η πρόθεση του Ιωαννίδη είναι να παίξει ο Ηρακλής στη Β` Εθνική. Αυτό δεν είναι απλό. Ο Ηρακλής πρέπει να ξαναγίνει ΠΑΕ, ενώ πέρυσι συμμετείχε στη Γ` Εθνική ως ΑΕΠ.

Εδώ κάπου κολλάει η όλη ιστορία. Πως θα αντιδράσουν οι ομάδες της Β` Εθνικής; Ο κάθε παράγοντας παίζει και το δικό του ρόλο. Μπορεί το χρηματικό να είναι το μεγαλύτερο δέλεαρ αλλά υπάρχουν και οι παράγοντες που παίζουν ξεχωριστό παιχνίδι. Όλα τα προβλήματα πάντως περνάνε σε δεύτερη μοίρα, αρκεί οι ομάδες να δώσουν τα χέρια με τον Ιωαννίδη, όσον αφορά το οικονομικό.

*Συνεχίζει μεταγραφικές επαφές ο ΑΟΚ

Παρά το γεγονός ότι όλα είναι ρευστά ακόμη, ο ΑΟΚ συνεχίζει τις μεταγραφικές του επαφές. Η χθεσινή μέρα επανέφερε το χαμόγελο στους ανθρώπους της ομάδας, που βρίσκονται πάντοτε σε αναμονή των εξελίξεων.

Η επιστροφή του Ιωαννίδη σε συνδυασμό με την είδηση ότι ανεβάζει το ποσό, στα σωματεία της Β` Εθνικής, άλλαξε τη ψυχολογία.

Ο Γιώργος Τσοκτουρίδης θα ταξιδέψει στην Αθήνα, μόνο αν χρειαστεί, μόνο αν δεν πάει κάτι καλά. Δεν αποκλείουμε μέχρι τέλος της εβδομάδας, να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Σε μεταγραφικό επίπεδο, ο ΑΟΚ έχει κλείσει κάποιους παίκτες που θα έρθουν στην Καβάλα, μόλις οριστικοποιηθεί η συμμετοχή της ομάδας στη Β` Εθνική. Επίσης αμέσως θα ανακοινωθεί και το όνομα του νέου προπονητή.

Πάντως οι άνθρωποι του ΑΟΚ, εύχονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας, να τελειώσουν όλα.

Από Δευτέρα αν όλα πάνε καλά, να δρομολογηθούν όλα όσα αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Δεν είναι εύκολο. Μιλάμε για την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη.

*Η γραμμή της ΕΠΟ παραμένει η ίδια

Σε όλα αυτά η ΕΠΟ δεν αλλάζει γραμμή. Ο Πιλάβιος εξακολουθεί να είναι θετικός στη συμμετοχή του ΑΟΚ, του Ολυμπιακού Βόλου και του Ηρακλή στη Β` Εθνική. Περιμένει να συμφωνήσουν Ιωαννίδης και σωματεία στην αύξηση των εσόδων και να επικυρώσει τις αλλαγές στην κατηγορία, αφού βέβαια συμφωνήσουν τα σωματεία και για την αναδιάρθρωση. Η εισήγηση της ΕΠΟ παραμένει η αρχική.

 

 

Διαβάστε επίσης