Άρχισαν τα όργανα και οι απολύσεις…

 Άρχισαν τα όργανα και οι απολύσεις…

Συνέντευξη τύπου έδωσαν χθες εκπρόσωποι της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας και της Αναπτυξιακής Καβάλας.

Ήταν μία συνέντευξη με την οποία οριστικοποιήθηκε το γεγονός ότι στην Ένωση θα γίνουν απολύσεις, δηλαδή κάποιοι που εργάζονταν στην κοινωφελή εργασία, μετά την οριστικοποίηση των πινάκων, χάνουν την εργασία τους, αλλά πληρώνονται τις μέρες που δούλεψαν.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι προκύπτουν πολλές κενές θέσεις. Ελπίζουμε το πρόγραμμα να προβλέπει διαδικασία επαναπροκήρυξης των θέσεων αυτών, είπε ο Μιχ. Σκορδάς, Διευθυντής της Αναπτυξιακής Καβάλας.

Η Κατερίνα Γεροστεργίου θύμισε τι είχε προηγηθεί. Δηλαδή εξετάστηκαν από το ΑΣΕΠ οι αιτήσεις των επιτυχόντων, που αφορούν τον ενδιάμεσο φορέα της Ένωσης Καταναλωτών, στη συνέχεια υπήρξε έκθεση ελέγχου με βάση την οποία η Αναπτυξιακή Καβάλας προετοίμασε τους τελικούς πίνακες δικαιούχων.

Από τις 390 θέσεις της Ένωσης Καταναλωτών καλύπτονται μόνο οι 275. 155 προσλήψεις είχανε ήδη γίνει. 27 από αυτούς απολύονται. Οι υπόλοιπες προσλήψεις δρομολογούνται για να γίνουν τώρα. Ο Μιχάλης Σκορδάς κατηγόρησε το ΑΣΕΠ ότι βλεπει το όλο θέμα με μεγάλη αυστηρότητα. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουμε στην Ένωση Καταναλωτών» είπε χαρακτηριστικά καθώς όπως σημείωσε ο Όμιλος Φίλων Θάλασσας Περιβιάλλοντος και Ακτών Ν. Καρβάλης, παρουσιάζει ίδια κατάσταση, αλλά με πολύ μικρά νούμερα.

Υπολογίζεται δηλαδή ότι αυτοί που θα απολυθούν από τον όμιλο της Ν. Καρβάλης, περίπου 10 αρχικά δικαιούχοι του προγράμματος. Ο οριστικός πίνακας αυτών που προσλαμβάνονται στον ενδιάμεσο φορέα της Ν. Καρβάλης, αναμένεται να αναρτηθεί σήμερα. Μέχρι την Παρασκευή θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση σε σχέση με την ΠΝΟΗ, καθώς αυτή ενώ έκανε τις περισσότερες προσλήψεις στην Καβάλα, δεν έλαβε ακόμη έκθεση ελέγχου από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού.

 

 

Διαβάστε επίσης