Έλεγχοι για παράνομη διαμονή και κατασκήνωση

 Έλεγχοι για παράνομη διαμονή και κατασκήνωση

Τη Δευτέρα μπήκε σε εφαρμογή η απόφαση που είχε ληφθεί στη διάρκεια συσκέψεως που είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα, αναφορικά με τη σύσταση τριμελών μικτών κλιμακίων από στελέχη της Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και του Λιμενικού, προκειμένου να εξελίσσονται έλεγχοι για παράνομες παρουσίες αθίγγανων και κατασκηνωτών. Η πιλοτική περιπολία των κλιμακίων θα συνεχιστεί για δύο εβδομάδες ώστε να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα των ελέγχων.

Οι έλεγχοι θα επεκταθούν από άκρο σε άκρο της παραλιακής ζώνης, αλλά και στα σημεία για τα οποία θα γίνονται καταγγελίες. Τα κλιμάκια θα έχουν την αρμοδιότητα να προχωρούν σε συλλήψεις και κατασχέσεις. Οι έλεγχοι υπολογίζεται να καλύπτουν διάστημα 16 ωρών ημερησίως, ενώ τα κλιμάκια δεν αποκλείεται να επιστρέφουν σε σημεία από τα οποία είχαν περάσει, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Η συνδρομή των πολιτών είναι απαραίτητη, με την τηλεφωνική επικοινωνία και την ενημέρωση των αρμοδίων.

Η διαμονή στο δρόμο και η κατασκήνωση σε αυθαίρετα σημεία ως γνωστό απαγορεύεται δια νόμου. Μόνο σε οργανωμένα κάμπινγκ και σε σημεία που δεν είναι κοινόχρηστα κι άρα δεν ενοχλούν τον κόσμο, μπορούν να διαμείνουν οι κατασκηνωτές. Επίσης δεν επιτρέπεται και η διαμονή εντός αυτοκινήτου οπουδήποτε, διότι παραβιάζονται οι όροι δημόσιας υγιεινής.

Αθίγγανοι και «τουρίστες» από τις γειτονικές χώρες έχουν επιτείνει φέτος το πρόβλημα, δημιουργώντας ζήτημα ρυπάνσεως των κοινόχρηστων χώρων. Επίσης, αθίγγανοι από τη γειτονική Βουλγαρία προβαίνουν και σε αξιόποινες πράξεις όπως κλοπές. Τόσο έντονο φαινόμενο εμφανίζεται για πρώτη χρονιά. Πρόβλημα αυθαίρετης κατασκήνωσης στην Εγνατία παρατηρείται και από Ρουμάνους αθίγγανους επισκέπτες.

 

 

Διαβάστε επίσης