Έρχονται δεν έρχονται , φτάνουν δεν φτάνουν …

 Έρχονται δεν έρχονται , φτάνουν δεν φτάνουν …

Έρχονται δεν έρχονται , φθάνουν δεν φθάνουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών που φαίνεται οτι είναι διατεθειμένοι να μας βγάλουν την ψυχή στην για την 5η και ίσως τελευταία

(λέμε εμείς) αξιολόγηση αφού μετά θα περάσουμε στην επόμενη μέρα την λεγόμενη και ώς μεταμνημονιακή εποχή.

Αυτά ακούνε οι πιστωτές μας και γυρίζουν τα μάτια τους.

Οταν τους λέμε οτι αυτή η αξιολόγηση μπορεί να είναι και η τελευταία τους πως να μην την κάνουν αρμένικη βύζιτα ;

Προχθές για πρώτη φορά ο Βενιζέλος είπε οτι η 5η αξιολόγηση μπορεί σε διάρκεια και έκταση να ακολουθήσει την προηγούμενη 4η αξιολόγηση που θυμίζουμε οτι είχε ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2013 και τελείωσε τον Μάρτιο του 2014.

Βέβαια τότε δεν υπήρχε το ενδεχόμενο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών με αφορμή την αδυναμία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας που αποτελεί ένα μοχλό πίεσης και για τους δανειστές και για την ελληνική κυβέρνηση να κάνουν γρήγορα.

Με τα σημερινά δεδομένα η 5η αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί και τον νέο χρόνο και σίγουρα πρίν ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκλογής του νέου προέδρου της Δημοκρατίας.

Για άλλη μια φορά θα πρέπει να έχουμε υπομονή και να διατηρούμε σταθερές τις θερμοκρασίες.

Πανυγηρίζει η κυβέρνηση για τις 100 δόσεις και ανάβει  το πράσινο φως για όλους τους οφειλέτες να σπεύσουν να μπούνε στην ρύθμιση και να πάρουν μερικές ανάσες οικονομικές αγνοώντας βέβαια το γεγονός οτι για χιλιάδες έλληνες πολίτες το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι ευκολίες πληρωμής αλλά η   έλλειψη χρημάτων.

Οταν ο άλλος δεν έχει και χίλιες να τις κάνουν τις δόσεις δουλειά δεν θα γίνει.

Τέλος πάντων απο την άλλη σίγουρα το καθεστώς των 100 δόσεων είναι καλύτερο απο το καθεστώς των 28 που ήτανε απαγορευτικό.

Το γεγονός οτι η Περιφερειακή ΄’Ενωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά τον Δήμο Αμφίπολης για τις ανασκαφές με 30.000 ευρώ δείχνει οτι οι ανασκαφές θα συνεχιστούν για αρκετούς μήνες ακόμα και θα ανέβουν και τα λέβελ δυσκολίας αφού πλέον θα αρχίσουν να σκάβουν προς τα κάτω και καταλαβαίνετε πόσο έργα αντιστήριξης πρέπει να γίνουν.

Η πρόβλεψη για ολοκλήρωση των ανασκαφών στο τέλος του χρόνου πάει περίπατο και ο επόμενος χρονικός ορίζοντας είναι κάπου εκεί στις άγιες μέρες του ΠΑΣΧΑ.

Γεροί να είμαστε….

Κατα τα άλλα πάμε καλά και ετοιμαζόμαστε για ένα τριήμερο βροχών αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ μέχρι και το Σάββατο θα βρέχει.

Βροχές καταιγίδες και απο την Κυριακή μια πρώτη πτώση της θερμοκρασίας αφού όπως φαίνεται αφήνουμε πίσω μας οριστικά τα 18άρια και τα 20άρια.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

΄Να είστε καλά να έχετε το νού σας και τα μάτια σας 14 γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και πονηροί.

Τα λέμε και πάλι αύριο το πρωί.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης