• 9 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο  Γενικόπουλο

Οι ανακοινώσεις χθες το μεσημέρι στην Αμφίπολη επιχειρήθηκε να αλλάξουν την ατζέντα και την καθημερινή συζήτηση. Είχε αναπτυχθεί η σχετική φημολογία από τη προηγούμενη μέρα. Ακούγονταν από στόμα σε στόμα όλα αυτά που τελικά ανακοινώθηκαν. Ο στόχος τελικά επετεύχθη; Μάλλον όχι. Η κ. Περιστέρη το είπε από την αρχή σε όλους εμάς τους ανυπόμονους. Το είπε και χθες. Πρέπει να περιμένουμε αρκετά μέχρι να λυθεί πλήρως το μυστήριο.

 

Όσα χθες ανακοίνωσε ότι βρήκε θα μας απασχολήσουν κάποιες ακόμη ημέρες. Μέχρι να τα ξεχάσουμε, μέχρι τις επόμενες ανακοινώσεις. Μεγάλος ο λόφος Καστά είναι απίθανο να κρύβει μόνο αυτά που ως τώρα βρέθηκαν. Χρειάζεται προσεκτική καθημερινή εργασία, συνεργασία με επιπλέον επιστήμονες κι ο Θεός (ο καλός Θεός της Ελλάδας) βοηθός.

 

Ακούστηκε ότι κάπου εκεί κοντά στον τάφο βρήκαν και μία κανάτα. Γυάλινη και σχετικά πρόσφατη. Απόρησαν. Ως που η απορία τους λύθηκε. Ήταν η κανάτα που ο Σταύρος Πεταλωτής είχε πετάξει (ή μάλλον είχε προσπαθήσει να πετάξει) προς τη μεριά του Κώστα Κουνάκου. Αξέχαστα χρόνια Στάθη Εριφυλλίδη και Κώστα Κουνάκου. Τα θυμηθήκαμε (μαζί με την κανάτα) τώρα που ο Σταύρος Πεταλωτής ζωήρεψε πάλι. Θυμίζει τον παλαιό Σταύρο Πεταλωτή. Αυτόν της εποχής Εριφυλλίδη.

 

Είπε βαριές κουβέντες στο πρόεδρο του σωματείου. Τον απείλησε ότι θα τον στείλει στο παράρτημα ΔΕΥΑΚ Κρηνίδων. Ο συνδικαλιστής δεν φοβήθηκε, εξομολογήθηκε στους συναδέλφους του τι έγινε. Έτσι το επεισόδιο έγινε ευρύτερα γνωστό. Ναι, ο Σταύρος Πεταλωτής είναι πάλι εδώ. Κι ας μην έχει θεσμική ιδιότητα και θέση στην επιχείρηση. Έχει λόγο που όταν πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους είναι λόγος αρκετά παραπανήσιος.

 

Οι εποχές αγαπητέ Σταύρε άλλαξαν. Τα χρόνια πέρασαν. Τα μαλλιά άσπρισαν ή αραίωσαν. Είναι καιρός για τέτοια; Θερμή παράκληση προς τον Σταύρο Πεταλωτή. Να επισκεφθεί σήμερα τον Κώστα Χανδρουλίδη, να ζητήσει συγνώμη και το θέμα να κλείσει. Δεν έχουμε σήμερα χρόνο για τέτοιες ανούσιες ζωηράδες. Στο κάτω κάτω της γραφής με μια συγνώμη προστατεύει την Δήμαρχο, την οποία εξέθεσε. Του έδειξε εμπιστοσύνη κι αυτός πάλι…. κανάτες. Παρασύρθηκε λέει από το όνομα. Κώστας ο Κουνάκος, Κώστας κι ο Χανδρουλίδης.

 

Βρήκαν στον τύμβο μια κανάτα αλλά ήταν άδεια. Νερό δεν είχε καθόλου. Φαίνεται το είχε πιεί όλο ο Υπουργός Μανιάτης. Αφού νωρίτερα ολοκλήρωσε την ομιλία του σε ένα ακόμη συνέδριο. Παίζει ρόλο και το συμπληρώνουμε, συνέδριο των Αθηνών. Είπε πολλά στην ομιλία του κι έτσι του ήταν απαραίτητη μια κανάτα γεμάτη νερό. Να ξεκουράσει τη γλώσσα και το μυαλό. Μίλησε για το πλωτό LNG της Καβάλας. Επανέλαβε πόσο θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία….

 

Γιατί αλήθεια ο Υπουργός όλα αυτά τα εξαγγέλλει, τα περιγράφει και φυσικά θερμά τα υποστηρίζει μόνο όταν βρίσκεται στην Αθήνα; Γιατί δεν κάνει τον κόπο να έρθει στα μέρη μας, να τα πει και σε μας. Πρόσωπο με πρόσωπο, που έλεγαν οι παλιοί. Τώρα υπάρχει ένας λόγος παραπάνω για μια τέτοια επίσκεψη. Καθοδόν για τη Καβάλα θα περάσει από τον Καστά, να πάρει την κανάτα που βρέθηκε.

 

Λυπόμαστε για τον Υπουργό Μανιάτη. Κάνει ότι ακριβώς η ΔΕΠΑ. Μιλά για το «φονικό» αλλά από την ασφάλεια των Αθηνών. Από τη σιγουριά της εξουσίας. Όσο περισσότερα λέει, όσο περισσότερα κάνει τόσο το χειρότερο για το πλάνο του. Ας κάνει τον κόπο να ρωτήσει τον Βασίλη τον Λιόγκα. Θα του πει αυτός τι σημαίνει λιθάνθρακας, πόσο το LNG πλησιάζει εκείνες τις αξέχαστες καταστάσεις. Κι αν το παράδειγμα του λιθάνθρακα δεν είναι αρκετό, ας του πει για τα πετροχημικά. Παλαιότερα μεν, χρησιμότερα δε.

 

Ο Σύλλογος κατοίκων Κηπούπολης Καλαμίτσας μετακομίζει. Αφήνει το γραφείο που χρησιμοποιούσε από την ίδρυση του για ένα μεγαλύτερο, αναγκαίο για τις αυξημένες του δραστηριότητες. Ο αγιασμός προγραμματίστηκε να γίνει αύριο στις 6.30 το απόγευμα. Νέα διεύθυνση του συλλόγου Παπαρηγοπούλου 2.

 

Ενόψει του ότι το έργο ανάπλασης του κέντρου των Κρηνίδων θα αρχίσει πάλι, έγινε προχθές σύσκεψη στη τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καβάλας. Αντικείμενο της σύσκεψης η έως τώρα πορεία του έργου, οι συνέπειες της διακοπής του (είναι τουλάχιστον 3 μηνών) και κάποιες μικροαλλαγές σε αυτό. Η σύσκεψη έγινε παρουσία και του Αντιδημάρχου πρώην Δήμου Φιλίππων Ηλία Καλανταρίδη.

 

Για την κατάργηση της σχολής βοηθών νοσηλευτών του νοσοκομείου Καβάλας μίλησε χθες στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Αντωνιάδης. Εκτός από τα γνωστά επιχειρήματα πρόσθεσε ένα ακόμη προκειμένου η σχολή να συνεχίσει να λειτουργεί. Όπως είπε έχει ιδιαίτερα μικρό λειτουργικό κόστος. Κάτι που φυσικά είναι αλήθεια αλλά για την Αθήνα δεν έχει καμία σημασία.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα ο διευθυντής του αεροπορικού σόου Παναγιώτης Γεωργιάδης ήταν καλεσμένος σε εκπομπή της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV 100. Μίλησε και για την πολεμική αεροπορία και για το σόου της Καβάλας. Χθες τον ρωτήσαμε για το επόμενο αεροπορικό σόου, αυτό του Ιουνίου του 2015. Αρνήθηκε να πει το παραμικρό. Φάνηκε ενοχλημένος, μάλλον επειδή οι προετοιμασίες για αυτό δεν άρχισαν ακόμη. Υπομονή, οι αιρετοί είναι καινούργιοι κι έχουν άλλες προτεραιότητες.

 

Όπως η διοίκηση Σιμιτσή έτσι κι η διοίκηση Τσανάκα. Βάζουν σπιτάκια στις γιορτές και στην πλατεία Καπνεργάτη. Του Σιμιτσή ήταν ξεκάθαρα μια ακόμη Χριστουγεννιάτικη αγορά (εκτός από αυτή της πλατείας). Της νέας Δημάρχου είναι (3) σπιτάκια που θα διατεθούν σε ντόπιους δημιουργούς. Αυτό δεν το καλοκαταλάβαμε αλλά δεν πειράζει. Θα το δούμε στη πράξη.

 

Ο Κώστας Μορφίδης επανέλαβε τις προάλλες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας δεν συμφωνεί με μια βουλευτική υποψηφιότητα Εμινίδη. «Αν είναι αυτός, εμείς θα φύγουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ» φέρεται να είπε. Καλού κακού ας ετοιμάζει τις αποσκευές του… Για κάθε ενδεχόμενο όπως λένε.

 

Οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη Σώρρα στην Καβάλα. Χθες οι υποστηρικτές του δημοσιοποίησαν κείμενο πρόσκλησης στην εκδήλωση που θα αρχίσει στις 5.30 το απόγευμα της Κυριακής. Θα μιλήσει ο κ. Σώρρας. Τόπος η Δημοτική Βιβλιοθήκη. Μικρότερη αίθουσα από την αίθουσα του Λούσυ στην οποία ο κ. Σώρρας μίλησε την προηγούμενη φορά. Ας μη ξεχνάμε και το ότι από τότε μέχρι τώρα οι υποστηρικτές του προόδευσαν στην Καβάλα. Έχουν εκπρόσωπο τους στο δημοτικό συμβούλιο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης