Αγωνία οικοδόμων για το μέλλον τους

 Αγωνία οικοδόμων για το μέλλον τους

Γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο το σωματείο οικοδόμων συναφών επαγγελμάτων Καβάλας. Ήταν η γενική συνέλευση πριν από την πραγματοποίηση εκλογών. Θέματα της συνέλευσης ο διοικητικός απολογισμός , ο οικονομικός απολογισμός της χρονιάς που πέρασε, ο προϋπολογισμός και το πρόγραμμα δράσης της χρονιάς που ξεκίνησε.

Έγινε μάλιστα ψηφοφορία και για τη συγκρότηση της εφορευτικής επιτροπής.

Ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν οι συνέπειες του 2ου μνημονίου όπου ουσιαστικά καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Οι συνέπειες αυτές για το κλάδο των οικοδόμων, είναι πολύ σημαντικές καθώς βαίνουν τα μεροκάματα προς τα κάτω και ουσιαστικά οι συμβάσεις είναι ατομικές.

Η προσέλευση στη συνέλευση κρίνεται ικανοποιητική. Ο Χρήστος Ραζάκος κατήγγειλε τον αντιπρόεδρο του σωματείου ότι μέρα πανελλαδικής απεργίας εργάζονταν κανονικά.

Στον κ. Ραζάκο απάντησε άλλος οικοδόμος, που σε υψηλούς τόνους του φώναξε, ότι εδώ ο κλάδος καταστρέφεται, οι οικοδόμοι αφανίζονται και τελικά δεν έχει καμιά σημασία αν ο αντιπρόεδρος δούλευε ή δε δούλευε σε μία απεργία.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι εισφορές από συνδρομές μελών του σωματείου είναι πολύ περιορισμένες. Έτσι το σωματείο δεν έχει χρήματα ακόμα και για να κάνει την επόμενη του γενική συνέλευση. Κρίθηκε απαραίτητο οι οικοδόμοι να πληρώσουν το μικρό ποσό της συνδρομής τους για να έχει μια κάποια ανεξαρτησία κινήσεων η διοίκηση, αυτή που θα εκλεγεί από τις προσεχείς εκλογές.

Θεωρήθηκε σωστό επίσης να γίνει μία γενικότερη εξόρμηση μεταξύ των οικοδόμων, να εγγραφούν στο τοπικό σωματείο και να παρακολουθούν τη δραστηριότητά του.

 

Διαβάστε επίσης