• 17 Μαΐου 2024,

Αδιάφορο το πρώτο ντιμπέϊτ …

 Αδιάφορο το πρώτο ντιμπέϊτ …

Παράπονα εκφράζουν όλοι για το αδιάφορο πρώτο ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που έλαβε χώρα την Τετάρτη και είχε διάρκεια περίπου 3 ώρες.

Μεγάλοι κερδισμένοι της βραδιάς αυτοί που δεν το είδανε και κάνανε κάτι άλλη ή δεν χαλάσανε το πρόγραμμα τους για χάρη του ντιμπέιτ.

Νομίζω οτι μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχανε αυτά που γίνανε πριν και μετά παρά κατά την διάρκεια του ντιμπέιτ που δεν προέκυψε κάτι καινούργιο.

Αυτά που μας λέγανε και μας λένε τόσο χρόνια αυτά επαναλάβανε σε ένα αυστηρό μάλιστα πλαίσιο κανόνων που δεν έπρεπε να παραβούν για κανένα λόγο.

Ερώτηση δημοσιογράφου , απάντηση αρχηγού κόμματος  χωρίς δυνατότητα διαλόγου, σε συγκεκριμένο χρόνο και γειά σας , ο επόμενος.

Αυτή η διαδικασία θυμίζει λίγο και την διαδιακσία όταν μας κάνανε τα εμβόλια στο κέντρο εκπαίδευσης  όταν παρουσιαστήκαμε για να υπηρετήσουμε την μαμά πατρίδα.

Ο ένας πίσω απο τον άλλο, έξω το μπράτσο , πιστολιά και γειά σας ο επόμενος !

Για τον λόγο αυτό και απο την επομένη τα ΜΜΕ της Αθήνας ασχολήθηκαν περισσότερο με τα παραλειπόμενα της συγκεκριμένης βραδιάς παρά με την ουσία.

Έγινε ολόκληρη ανάλυση για τις ενδυματολογικές προτιμήσεις των δημοσιογράφων και κυρίως των κυριών  όπως και για τα καλαμπούρια που κάνανε οι πολιτικοί αρχηγοί μεταξύ τους  λίγο πρίν ξεκινήσει το ντιμπέιτ.

Καταλαβαίνετε οτι όταν ασχολούμαστε με το ταγεράκι της Σίας Κοσιώνη το ντιμπέιτ απέτυχε.

Αν θέλουν αυτά τα ντιμπέιτ να έχουν ενδιαφέρον και να βγάζουν και κάτι θα πρέπει να τα κάνουν με τον λαό.

Κάθε φορά και ένας αρχηγός κόμματος και απέναντι του εκπρόσωποι όλων των  κοινωνικών τάξεων που βιώνουν στο μεδούλι τους την κρίση αυτή που μας ταλαιπωρεί 5 χρόνια τώρα.

Αυτές οι ερωτήσεις , οι ερωτήσεις των απλών ελλήνων φορολογούμενων πολιτών θα είχανε ενδιαφέρον και πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχανε οι απαντήσεις των αρχηγών.

Ντμπέιτ με τον λαό και οχι με τους δημοσιογράφους που πάνω – κάτω επαναλαμβάνουν τις ίδιες ερωτήσεις που κάνουν στους πολιτικούς όταν τους έχουν και προσκεκλημένους στις εκπομπές τους.

Ας ευχηθούμε το επόμενο ,δεύτερο και τελευταίο ντιμπέιτ που θα γίνει την ερχόμενη μάλλον Τετάρτη και θα γίνει ανάμεσα σε Τσίπρα και Μεϊμαράκη μόνο να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και να βοηθήσει τους πολίτες που είναι αναποφάσιστοι για το ποιόν θα ψηφίσουν να πάρουν την τελική τους απόφαση.

΄Άλλωστε για τον λόγο αυτό δεν γίνονται και τα ντιμπέιτ ;

Κάπου διάβασα οτι την ίδια ώρα που η ΕΡΤ1 έδειχνε το ντιμπέιτ στην ΕΡΤ2 προβάλανε μια Βουλγάρικη ταινία με αρκετές σκηνές ερωτικού περιεχομένου.

Αντί να ασχοληθούμε με τα περίπου 6.000 κενά που έχουν τα ελληνικά σχολειά που ξεκινήσανε χθες Παρασκευή την νέα σχολική χρονιά ασχολούμαστε με το τι φορούσε η Σία Κοσιώνη και τις βλεφαρίδες της Φώφης.

Πάντως για την ιστορία σας λέω οτι το καλύτερο ντύσιμο το είχε η Μάρα Ζαχαρέα που όμως είχε το περισσότερο πάστωμα και έμοιαζε με πρωταγωνίστρια του σήριαλ επιστημονικής φαντασίας STAR TREK.

H Σία Κοσιώνη στην οποία αναφερθήκαμε πιο πάνω φορούσε ένα ταγεράκι άσπρο σαν αυτά που φορούσε η Μάρω Κοντού στις ελληνικές ταινίες της δεακετίας του 60.

Απο τους πολιτικούς το πιο ωραίο ντύσιμο είχε ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

Κοστούμι σικάτο εισαγωγής , χωρίς γραβάτα και ένα ωραίο μαντηλάκι που έκανε την διαφορά.

Σύμφωνα με μια σχετική δημοσκόπηση που έγινε πάντως την επομένη του ντιμπέιτ ο κόσμος έμεινε περισσότερο ευχαριστημέμος απο τον Θοδωράκη, αρχηγό του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και ενδυματολογικά ξεχώρισε την Μάρα Ζαχαρέα που φορούσε το κυπαρισσί το MISSONI.

Τώρα όσο αφορά το μέτωπο των δημοσκοπήσεων φαίνεται οτι η συπσείρωση του ΣΥΡΙΖΑ όσο πλησιάζει η Κυριακή της κάλπης ανεβαίνει και αυξάνει και την διαφορά του πρώτου ΣΥΡΙΖΑ απο την δεύτερη Νέα Δημοκρατία αφού προχθές είδανε το φως της δημοσιότητας δημοσκοπήσεις που μετράνε την διαφορά αυτή στις 5 μονάδες.

Κυτιακή κοντή γιορτή αγαπητοί αναγνώστες της στήλης.

Κατά τα άλλα ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ σήμερα θα είναι Φθινοπωρινός με βροχές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Βέβαια απο Δευτέρα  επιστρέφουν οι ηλιόλουστες ημέρες με θερμοκρασίες πολύ νορμάλ για την εποχή.

Να είστε καλά να έχετε το νού σας και τα μάτια σας 14.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει και τα καλύτερα έρχονται.

Καλό Σαββατοκύριακο και καλή ξεκούραση.

Θα ανταμώσουμε και πάλι μέσα απο την σελίδα Νο13 της εφημερίδας ΠΡΩΙΝΗ την Δευτέρα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης