Αισιόδοξος ο Ντίνος Κλειτσιώτης για τον αγωγό ΤΑΡ και για τις δόσεις των ληξιπρόθεσμων χρεών

 Αισιόδοξος ο Ντίνος Κλειτσιώτης για τον αγωγό ΤΑΡ και για τις δόσεις των ληξιπρόθεσμων χρεών

Επικαιροποιημένες εξελίξεις υπάρχουν αναφορικά με τον αγωγό ΤΑΡ ύστερα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στο γραφείο του αντιπροέδρου της βουλής Γιώργου Καλαντζή. Εκεί όπου με ενιαία φωνή οι τοπικοί παράγοντες της Καβάλας ζήτησαν από τους εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρείας του αγωγού να εφαρμόσει την ορεινή όδευση, ώστε αυτός να περάσει πάνω από τα δημοτικά διαμερίσματα Ζυγό – Κρυονέρι – Φίλιπποι. Επί του καβαλιώτικου αιτήματος, οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεσμεύτηκαν να απαντήσουν εντός ενός μηνός.
Στην καβαλιώτικη αντιπροσωπεία μετείχε φυσικά και ο βουλευτής Ντίνος Κλειτσιώτης, ο οποίος νωρίς το πρωί της Τετάρτης από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ μας διαβεβαίωσε για την ενότητα που επικρατούσε μεταξύ των τοπικών παραγόντων. Εξήγησε επίσης ότι η πρόταση που κατατέθηκε περί ορεινής όδευσης δεν πλήττει ούτε εκατοστό καλλιεργήσιμης εκτάσεως, το δε ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας παραδόθηκε σε αρμόδια χέρια προκειμένου να μελετηθεί με τη βοήθεια των μηχανικών της κατασκευάστριας και μηχανικού του δήμου, ώστε να δοθεί απάντηση σε σύντομο διάστημα.
Ο Ντίνος Κλειτσιώτης εξέφρασε την αισιοδοξία του για μια θετική ανταπόκριση στο αίτημα, διότι το κλίμα υπό το οποίο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ήταν ευνοϊκό. Σημαντικό στοιχείο ήταν η κοινή αφόρητη πίεση που ασκήθηκε πέραν της ενιαίας προτάσεως που κατατέθηκε.
Ερωτώμενος για τις διαβουλεύσεις που εξελίσσονται αναφορικά με την τελική ρύθμιση των οφειλών προς το δημόσιο (εφορία & ασφαλιστικούς φορείς) και εάν αυτές θα υπερβαίνουν τις 100, ο κ. Κλειτσιώτης μας είπε ότι οι βουλευτικές πιέσεις που ασκούνται προς το οικονομικό επιτελείο στοχεύουν στην ισχύ των εκατό δόσεων. Ακόμη και σε 84 όμως εάν φτάσει ο αριθμός των δόσεων, θα είναι για τον κ. Κλειτσιώτη ένα ικανοποιητικό βήμα. Εκείνο που επίσης δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί είναι εάν ο αριθμός των δόσεων θα αφορά μόνο στα χρέη προς την εφορία και όχι στην απόδοση του ΦΠΑ. Οι βουλευτικές πιέσεις που ασκούνται πάντως συμπεριλαμβάνουν και το καθεστώς ΦΠΑ εντός της τελικής ρυθμίσεως.
Απέκλεισε το ενδεχόμενο προκηρύξεως πρόωρων εθνικών εκλογών ο Ντίνος Κλειτσιώτης, τουλάχιστον έως τον Μάρτη του 2015. Όποιος ανακινεί θέμα διενέργειας εκλογών αυτή τη στιγμή δε σκέφτεται το καλό της πατρίδας μας, σημείωσε ο καβαλιώτης βουλευτής. Η χώρα διανύει μια κρίσιμη καμπή λόγω διαπραγματεύσεως του χρέους, επομένως η εκλογολογία είναι εντελώς παράλογη. Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το διακανονισμό του χρέους και την εξασφάλιση ενός συμφέροντος επιτοκίου μπορεί να αρχίσει ένας κύκλος συζητήσεων. Εξάλλου, η διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών του περασμένου Μάη δεν κατέγραψε διάθεση ανατροπής για το υφιστάμενο πολιτικό σκηνικό εκ μέρους των πολιτών.

 

Διαβάστε επίσης