• 18 Μαΐου 2024,

ΑΟΚ- Λαγκαδάς 0-0: Καλά που ήταν ο Αθανασίου…

 ΑΟΚ- Λαγκαδάς 0-0: Καλά που ήταν ο Αθανασίου…

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Ο Νάσος Αθανασίου κράτησε όρθιο τον ΑΟΚ, με σημαντικές επεμβάσεις, σ` ένα πολύ κακό απόγευμα για τους γηπεδούχους. Αντίθετα ο Λαγκαδάς παρουσίασε μια πολύ καλή εικόνα αλλά του έλειπε η ουσία, στην τελική προσπάθεια.

Ο Γιάννης Ταουσιάνης ξεκίνησε με πλάγιους αμυντικούς δεξιά τον Σταματόπουλο και αριστερά τον Κυριακίδη. Ο Παληγεώργος πήρε τη θέση του τιμωρημένου Δέντσα, στη μεσαία γραμμή. Ο Παππάς ελέυθερος στον κάθετο άξονα με το Γιαλαμή στην κορυφή της επίθεσης και στις πτέρυγες, Δουμάνη και Πτηνόπουλο. Στο κέντρο της άμυνας δεν άλλαξε κάτι με Τουμανίδη, Μπάτζιο όπως και στη θέση του τερματοφύλακα με τον Αθανασίου.

Στα πρώτα 45 λεπτά ο ΑΟΚ δεν είχε ρυθμό(Ο Παληγεώργος επηρεασμένος από τον τραυματισμό του) ,  είχε μόνο μια  κλασσική ευκαιρία ενώ ο Λαγκαδάς με καλή κατοχή της μπάλας, σίγουρα άφησε καλές εντυπώσεις. Μάλιστα σε μεγάλο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου , είχε τον έλεγχο, του αγώνα. Κυρίως γιατί είχε παίκτη παραπάνω, στο ημικύκλιο της μεσαίας γραμμής.

Στο 21` η πρώτη καλή στιγμή για τον ΑΟΚ, μετά από πάσα του Παππά, πλασέ του Δουμάνη, κόντρα στον Σακαλή και ελάχιστα η μπάλα άουτ . Από την άλλη ο Λαγκαδάς απείλησε στο  28` όταν μετά από  κόρνερ του  Παναγιωτούδη, η κεφαλιά του Σακαλή πέρασε λίγο  άουτ. Στο 38` σέντρα του Παππά, κεφαλιά του Πτηνόπουλου άουτ. Στο 39` παράλληλη σέντρα του Ντούνγκα και σουτ του Πολίτη από καλή θέση άουτ. Στο 45` κόρνερ του Παναγιωτούδη, κεφαλιά του Καρασταύρου, άουτ. Στην επανάληψη πάλι η εικόνα του ΑΟΚ, ήταν κακή. Ο Λαγκαδάς έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τον Αθανασίου να κρατάει το μηδέν, σε δυο- τρείς περιπτώσεις.

Στο 55` ωραίο σουτ του Ντούνγκα, μπλοκάρισμα του Αθανασίου. Στο 56` η μεγάλη φάση για το Λαγκαδά, με σουτ του Ντούνγκα(κάθετη πάσα του Πολίτη) και εξαιρετική απόκρουση του Αθανασίου. Στο 58` ο Παππάς πέρασε πλάγια και ο Ασημάκης(Βγήκε ο Πτηνόπουλος) στη μεσαία γραμμή, σε αλλαγή τακτικής από τον Ταουσιάνη. Στο 59` απειλή με σουτ του Παναγιωτούδη που δε βρήκε στόχο.

Στο 60` ο Δουμάνης καθυστέρησε χαρακτηριστικά, όταν βγήκε μόνος του, από πάσα του Παππά.  Στο 68` κλασσική ευκαιρία για το Λαγκαδά, πάσα του Πολίτη, πλασέ του Ντούνγκα, έσωσε ο Αθανασίου.

Ο Αθανασίου για τον ΑΟΚ και ο Παναγιωτούδης για το Λαγκαδά, ήταν οι κορυφαίοι του αγώνα.  Επίσης Πολίτης και Ντούνγκα μαζί με Καραμανλή και Σακαλή, άρεσαν από τον Λαγκαδά.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

ΑΟΚ: Αθανασίου, Σταματόπουλος 75` Μπλιός , Κυριακίδης, Τουμανίδης, Παληγεώργος, Γ. Παπαδόπουλος 67` Μπαντάνης , Παππάς, Μπάτζιος, Πτηνόπουλος 58` Ασημάκης , Δουμάνης, Γιαλαμής.

Λαγκαδάς: Καλογεράκης, Λεμονής, Ντόσης, Αθανασίου, Καραμανλής, Σακαλής, Ντούνγκα, Παναγιωτούδης, Κράβαρης 86` Κρυστάλλης , Καρασταύρου 90` Τσερκέζης , Πολίτης 89` Γκούντας .

*Δηλώσεις των προπονητών

Γιάννης Ταουσιάνης(προπονητής ΑΟΚ): « Σήμερα τίποτα δεν πήγε καλά. Ηταν ένα παιχνίδι που δε μπορούμε να κρατήσουμε τίποτα. Ελπίζω να είναι μια κακή παρένθεση, η οποία δεν πρέπει να επαναληφθεί. Εικόνα σαν τη σημερινή, δεν τιμάει κανέναν.  Απλά πράγματα και βασικά, δε βγήκαν σήμερα. Από αύριο συνεχίζουμε τη δουλειά. Το σημερινό παιχνίδι, μας έδωσε πολλά θέματα, που πρέπει να βελτιώσουμε.  Δεν στέκομαι σε απουσίες αλλά είχαμε πρόβλημα στη μεσαία γραμμή. Αποδείχθηκε ότι φάνηκε η απουσία του Δέντσα».

*Ιερόθεος Γιαμουρίδης(προπονητής Λαγκαδά): « Ευχαριστώ τη διοίκηση του ΑΟΚ, για την άριστη και άψογη φιλοξενία. Εμείς είμαστε σε δύσκολη βαθμολογική θέση και πρέπει για να έχουμε τύχη στο πρωτάθλημα, να καταθέτουμε τη ψυχή μας στο γήπεδο. Στο β` μέρος ήμασταν κυρίαρχοι με 12 τελικές ενώ το Α` μέρος ήταν μοιρασμένο. Νομίζω ότι η τύχη μας έχει γυρίσει την πλάτη. Δεν έχω παράπονα από τους παίκτες μου, κατάφεραν να αποδείξουν ότι η βαθμολογική θέση μας, είναι πλασματική και άδικη. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, αξίζουμε και του χρόνου να είμαστε στη Γ` Εθνική».

 

Διαβάστε επίσης