• 26 Απριλίου 2024,

Αποστράτευσαν τον Αντώνη Μαλελίδη

 Αποστράτευσαν τον Αντώνη Μαλελίδη

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, περισσότερο χθες το πρωί, έγιναν ευρύτερα γνωστά στην Καβάλα, τα αποτελέσματα των κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία.

Αποστρατεύθηκε ο επί δύο έτη γενικός αστυνομικός διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Μανώλης Λουπεϊδης, ο οποίος υπηρέτησε επί σειρά ετών και στην αστυνομική διεύθυνση Καβάλας, ένα χρόνο μάλιστα ως αστυνομικός διευθυντής.

Αποστρατεύθηκε και ο αστυνομικός διευθυντής Αντώνης Μαλελίδης.

Η δεύτερη αποστρατεία ήταν είδηση βόμβα, καθώς κανείς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη. Ο Αντώνης Μαλελίδης είχε πρόσφατες δύο μεγάλες επιτυχίες στον καθημερινό αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος και η ανταμοιβή του ήταν η απόφαση του συμβουλίου της αστυνομίας να τον στείλει πρόωρα σπίτι του.

Πάρα πολλοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων και απλοί πολίτες επικοινώνησαν με τον Αντώνη Μαλελίδη και του εξέφρασαν τη συμπάθειά τους, την έκπληξή τους και τη διαφωνία τους για το γεγονός ότι αποστρατεύεται. Ο Αντώνης Μαλελίδης προάγεται στο βαθμό του ταξίαρχου και μέσα σε διάστημα 30 ημερών αποστρατεύεται.

Σήμερα ή το αργότερο αύριο θα μάθουμε το νέο αστυνομικό διευθυντή Καβάλας. Ή αστυνομικός διευθυντής θα προαχθεί ο Μάκης Κοσκερίδης, σήμερα αστυνομικός διευθυντής, ή θα μετατεθεί άλλος αστυνομικός διευθυντής διοικητης της διεύθυνσης Καβάλας.

Η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας έχει μεγάλα προβλήματα, αφού τις λείπουν πάρα πολλοί αξιωματικοί. Εκτός από το Μάκη Κοσκερίδη ουδείς άλλος έχει σειρά να κριθεί και ενδεχομένως να προαχθεί. Άρα μεταθέσεις αξιωματικών αναμένονται να είναι αρκετές. Μένει να δούμε εάν αυτές οι μεταθέσεις θα φτάσουν μέχρι την κορυφή στη διοίκηση της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας ή απλώς θα καλύψουν θέσεις αστυνομικών υποδιευθυντών.

Με τις ίδιες αποφάσεις του συμβουλίου κρίσεων της ελληνικής αστυνομίας, ο Μανώλης Κατριαδάκης μετατίθεται από τη διεύθυνση αλλοδαπών στη γενική αστυνομική διεύθυνση περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ως γενικός αστυνομικός διευθυντής.

Ο παλιός αστυνομικός διευθυντής Καβάλας Παρασκευάς Μαραπίδης παραμένει στο σώμα και μετατίθεται από τη γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης στη γενική αστυνομική διεύθυνση περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,ως γενικός αστυνομικός διευθυντής.

 

Διαβάστε επίσης