Πρωτοβουλία του ΤΕΕ ΑΜ για τη ματαίωση των διοδίων στη Μουσθένη

 Πρωτοβουλία του ΤΕΕ ΑΜ για τη ματαίωση των διοδίων στη Μουσθένη

Τη Δευτέρα συνεδρίασε η διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ ΑΜ και ένα από τα θέματα που απασχόλησε το σώμα ήταν και οι σταθμοί διοδίων στην περιφέρεια ΑΜΘ. Το θέμα ως γνωστό επανήρθε στην επικαιρότητα και περιλαμβάνει τη λειτουργία σταθμού διοδίων στη Μουσθένη Καβάλας. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου στο ΔΣ της Εγνατίας ΑΕ Γιάννη Τσακλίδη, εάν υπάρχει συντονισμένη αντίδραση των φορέων τότε πιθανώς το θέμα να μετατεθεί μελλοντικά.

Η διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ ΑΜ επανέλαβε την αντίθεσή της στη γενικότερη λειτουργία των σταθμών διοδίων σε μία Εγνατία που επί της ουσίας ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, όπως δεν έχουν ακόμη κατασκευαστεί και οι κάθετοι άξονες. Οι κάτοικοι της Δράμας για παράδειγμα θα κληθούν να πληρώσουν διόδια για τη χρήση ενός δρόμου, στον οποίον ακόμη δεν έχουν κατασκευαστεί οι άξονες σύνδεσης με τη γειτονική πόλη.

Τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ ΑΜ αποφάσισαν να αναλάβουν πρωτοβουλία προκειμένου να οργανωθεί σύσκεψη φορέων στο αμέσως προσεχές διάστημα. Εκεί θα προσκληθούν οι τοπικοί φορείς, όχι όμως για να αναλωθούν στη γνωστή συζήτηση περί αντίδρασης στα διόδια, αλλά προκειμένου να επιτευχθεί συνολικός συντονισμός για την ματαίωση του σχεδιασμού. Μόνο με καθολική συμμετοχή και συντονισμένες ενέργειες δύναται να ανατραπεί η λειτουργία σταθμού διοδίων στη Μουσθένη.

 

 

Διαβάστε επίσης