Πατριώτες στην πλατεία διώχνουν τσιγγάνους

 Πατριώτες στην πλατεία διώχνουν τσιγγάνους

Νωρίς χθες το πρωί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας 15 περίπου εκπρόσωποι της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών. Η φήμη κυκλοφόρησε αμέσως στην πόλη. Σύμφωνα με αυτή οι «πατριώτες» είχανε σκοπό να διώξουνε από την πλατεία του τσιγγάνους. Βέβαια συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωΐ στο χώρο, ώρα που οι τσιγγάνοι δεν κυκλοφορούν στην περιοχή. Εκπρόσωπός τους είπε στην εφημερίδα μας, ότι αποφάσισαν ν΄ αναλάβουν αυτή την πρωτοβουλία, επειδή την προηγούμενη μέρα, τσιγγάνος μπροστά στον κόσμο, βρέθηκε να κάνει χρήση ναρκωτικών. Ενδιαφέρον έδειξε η διοίκηση του δήμου Καβάλας και οι δημοτικοί αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο για να δούνε τι συμβαίνει. Ο Δήμος Καβάλας ενημέρωσε και την ελληνική αστυνομία.

Κατά τα άλλα οι πατριώτες έμειναν στο χώρο για αρκετή ώρα, φέρονται να έδιωξαν λίγους τσιγγάνους που εμφανίστηκαν. Μάλιστα σε μία περίπτωση περιγράφεται να έγινε μικρό επεισόδιο.

Οι εκπρόσωποι της «Π.Κ.» υποστηρίζουν ότι θα περιφρουρήσουν την περιοχή. Σε μία πρωτοβουλία, που για την πόλη της Καβάλας δεν έχει προηγούμενο.

Ο αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης, επικεφαλής της δημοτικής αστυνομίας είπε στην εφημερίδα μας τα εξής:

«Κάποια στιγμή ενημερώθηκα ότι ορισμένα άτομα που ανήκουν στην εδώ «πατριωτική κίνηση», βρίσκονται στην πλατεία. Από κει και πέρα υπήρξε μία παραφιλολογία, που δεν ξέρω εάν υπάρχει πραγματικό αντίκρισμα, που έλεγε πως διώχναν τους γύφτους από την πλατεία. Πρώτα – πρώτα ήταν πολύ νωρίς. Απ΄ ότι ξέρω οι αθίγγανοι της περιοχής κατεβαίνουν στην πλατεία κατά τις 11 και μετά… και γίνονται καθημερινά τακτικοί έλεγχοι κι από τη δημοτική αστυνομία κι όπου χρειαστεί κι από την ελληνική, από το Περιγιάλι μέχρι την Καλαμίτσα, σε διάφορα σημεία που εντοπίζονται, ως κατασκηνωτές, είτε διάφοροι άλλοι «τουρίστες», που διώχνονται από τους κρατικούς μηχανισμούς».

ΕΡ: Παρόλα αυτά ένας σύλλογος, μία ομάδα ανθρώπων, μπορεί να πάρει μία τέτοια πρωτοβουλία;

ΑΠ: «Η πρωτοβουλία που θα μπορούσανε να πάρουνε όλοι οι συμπολίτες μας κι εμείς οι ίδιοι, είναι να ενημερώσουμε για μη σύννομες καταστάσεις, απρεπείς συμπεριφορές σε διάφορα σημεία, το «100» και τη δημοτική αστυνομία. Αυτή είναι η πρωτοβουλία που πρέπει να παίρνουμε όλοι μας… Και την ώρα που συμβαίνει το φαινόμενο της αυτοδικίας και των προσωπικών εκκαθαρίσεων ομάδων, νομίζω πως είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και παραπέμπει σε εποχές που δεν αρμόζουν στη σημερινή δημοκρατική περίοδο που περνάμε».

 

 

 

Διαβάστε επίσης