• 10 Μαΐου 2024,

«Η πρόεδρος και ο δήμαρχος με φίμωσαν»

 «Η πρόεδρος και ο δήμαρχος με φίμωσαν»

Ο πρόεδρος του οργανισμού λιμένα Καβάλας Αδάμ Κοσμίδης, μίλησε χθες στο ραδιόφωνο της Πρωϊνής, κανοντας έναν απολογισμό των όσων συζητήθηκαν, το προηγούμενο απόγευμα, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. Ο Αδάμ Κοσμίδης επανέλαβε ότι τα αιτήματα του Δήμου Καβάλας και των τοπικών φορέων δε μπορούν να γίνουν δεκτά, ζήτησε πάντως να αρχίσει διαπραγμάτευση η οποία θα οδηγήσει σε συμφωνία – προέβλεψε – με διαφορετικό όμως τίμημα από αυτό που προβλέπει η απαλλοτρίωση.

Πολλές φορές στην ίδια συνέντευξη ο Αδάμ Κοσμίδης, μίλησε σε πρώτο ενικό πρόσωπο. Παραπονέθηκε. Δήλωσε ότι φιμώθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Δευτέρας. Περιέγραψε το πόσο άδικα βρέθηκε σε δύσκολη θέση, καθώς με όλη τη συζήτηση των προηγούμενων ημερών θεωρήθηκε ο ίδιος ο μοναδικός υπεύθυνος.

«Το είδατε κι εσείς ότι η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με αδίκησε, με φίμωσε. Δεν είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους παρευρισκόμενους στη συνεδρίαση. Ασφαλώς το έκανε σκόπιμα σε συνεννόηση με το δήμαρχο Κ. Σιμιτσή», είπε κατ΄ αρχήν ο κ. Αδάμ Κοσμίδης.

Σε ερώτηση για ποιον λόγο έγινε αυτή η τακτική απάντησε ότι η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ο δήμαρχος ήθελαν στη συζήτηση να δώσουν την εικονα που οι ίδιοι επιθυμούσαν.

Για το τελικό ψήφισμα που βρήκε σύμφωνους όλους τους παρευρισκόμενους ο κ. Κοσμίδης σχολίασε, ότι οι συμμετέχοντες στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα, συμφώνησαν στο ψήφισμα για λόγους πολιτικού κόστους. «Εγώ πάντως ξέρω ότι ο δήμαρχος και η κα Σπανδώνη, δεν ήθελαν να πω όλα όσα ήθελα» είπε επίσης ο κ. Κοσμίδης.

Σε ειδικότερη ερώτηση εάν μπορούν να ανακληθούν αποφάσεις του ειδικού συμβουλίου του οργανισμού, αλλά και του υπουργού εμπορικής ναυτιλίας, ο κ. Κοσμίδης είπε: «Αυτά τα πράγματα δε γίνονται και για λόγους νομικούς και για λόγους ουσιαστικούς. Εγώ όσο μίλησα στη συνεδρίαση της Δευτέρας έδειξα την καλή διάθεση του οργανισμού. Να γίνει νέα διαπραγμάτευση, αλλά όχι με βάση την τιμή της απαλλοτρίωσης. Αυτή την τιμή δε μπορούμε να την πληρώσουμε. Αυτό που σας λέω είναι η μόνη πρόταση που μπορεί να προχωρήσει. Όλα τα άλλα δε γίνονται πραγματικά».

Σε άλλα σημεία των δηλώσεών του στην ίδια συνέντευξη ο κ. Κοσμίδης είπε μεταξύ των άλλων: «Στη διάρκεια της συνεδρίασης δεν με άφησαν να παρουσιάσω το έργο που κάναμε ως καβαλιώτες. Μ΄ αυτό που ζητούν θέλουνε ν΄ αποδεκατίσουν τον οργανισμό λιμένα Καβάλας. Δυστυχώς διαπιστώνω ότι σε συνθήκες οικονομικής κρίσης εμείς δεν αλλάζουμε ρότα. Είμαι απογοητευμένος. Όλα όσα έγιναν με πλήγωσαν. Με παρουσιάζουν ως εγκληματία. Ξέρω βέβαια ότι όλα αυτά τα κάνεις προκειμένου να καλύψεις την έλλειψη επιχειρημάτων. Στο θέμα αυτό δεν έκανα λάθος. Το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, που ζητά ο Δήμος Καβάλας αποζημίωση, είναι πλαστό. Το κράτος λέει τα χρήματα αυτά να τα πληρώσει ο ΟΛΚ, αυτό σημαίνει όμως ότι το «κλείνουμε το μαγαζί» και φεύγουμε, Ο Δήμος Καβάλας κερδοσκοπεί σε μια οικοπεδική έκταση που πήρε δωρεάν από το ελληνικό κράτος».

 

 

Διαβάστε επίσης