• 17 Μαΐου 2024,

Αποχώρησε το Θάσος 7, στη θέση του το Θάσος 6

 Αποχώρησε το Θάσος 7, στη θέση του το Θάσος 6

Χθες στις 12.00 το μεσημέρι αναχώρησαν ταυτόχρονα από τη Θάσο τα φέρυ μπωτ Θάσος 7 και Θάσος 6. Ακολούθησαν μία εντελώς διαφορετική πορεία. Το φέρυ μπωτ Θάσος 7 με το πλήρωμά του, κατευθύνθηκε και κατευθύνεται ακόμη στο λιμάνι του Πειραιά, όπου θα παραδοθεί στους νέους ιδιοκτήτες του, προκειμένου στη συνέχεια να ταξιδέψει στη μακρινή Χιλή, όπου θα εκτελεί δρομολόγια.

Το φέρυ μπωτ Θάσος 7, πουλήθηκε από την ΑΝΕΘ κι αυτή την περίοδο υλοποιείται η συμφωνία με τους αγοραστές του.

Το κλειστού τύπου φέρυ μπωτ Θάσος 6, αναχώρησε χθες στις 12.00 το μεσημέρι από το Λιμένα της Θάσου, στο πρώτο δρομολόγιό του προς την Καβάλα.

Την ώρα της αναχώρησης οι κόρνες των δύο καραβιών ακούγονταν δυνατά σαν ένας αποχαιρετισμός του Θάσος 7, που μετά από πολυετή και πετυχημένη παρουσία στη Θάσο και την Καβάλα, ολοκληρώνει το βίο του, καθώς μετακομίζει σε άλλες θάλασσες, σε άλλα λιμάνια.

Στη 1.30 το μεσημέρι το Θάσος 6, έφτασε στο λιμάνι της Καβάλας. Μετέφερε αρκετούς επιβάτες, αρκετά αυτοκίνητα. Το φέρυ μπωτ αυτό είναι άγνωστο για την πόλη της Καβάλας αν και ανήκει εδώ και χρόνια στο στόλο της ΑΝΕΘ. Αυτό συμβαίνει γιατί το Θάσος 6, πάντα εξυπηρετούσε τη γραμμή της Κεραμωτής, λόγω του ότι είναι κλειστού τύπου και μπορεί να εκτελεί δρομολόγια στο πορθμείο της Κεραμωτής, ακόμα και με δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Οι επιβάτες του φέρυ μπωτ Θάσος 6, ικανοποιήθηκαν από τις συνθήκες του ταξιδιού, αν και χρονικά η διαδρομή έγινε όπως και με τα προηγούμενα σκάφη και της ΑΝΕΘ και της εταιρίας Μητσόπουλου.

Από χθες 1η Αυγούστου η κίνηση και στα δύο λιμάνια του χερσαίου τμήματος του νομού Καβάλας είναι αυξημένη. Φαίνεται ότι κάθε μέρα θα είναι και μεγαλύτερη με κορύφωση τις ημέρες πριν και μετά το 15αύγουστο.

 

 

Διαβάστε επίσης