• 10 Μαΐου 2024,

Απόφαση δημάρχου για την Κορίνα Βουγιούκα

 Απόφαση δημάρχου για την Κορίνα Βουγιούκα

Χθες το πρωί η δήμαρχος Δ. Τσανάκα ανακοίνωσε την απόφασή της για το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Παπαϊωάννου, το οποίο από το καλοκαίρι του 2015 θα οργανώνεται από το Δήμο Καβάλας κι όχι το Δημοτικό Ωδείο.

Είχε προηγηθεί διαδικασία την οποία χειρίστηκε ο αντιδήμαρχος Μιχ. Λυχούνας. Αξιολόγηση των τεσσάρων προτάσεων, που φέρεται να έκανε στην Αθήνα, ο μουσικός και καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Γιώργος Κουρουπός. Ο φάκελος με την αξιολόγηση των τεσσάρων προτάσεων έφτασε πρόσφατα στον κ. Λυχούνα, ο οποίος τον παρέδωσε στην κα Δήμαρχο, που πήρε την απόφαση. Η απόφαση έχει ξεκάθαρα χαρακτηριστικά πολιτικής επιλογής, έστω κι αν η διοίκηση του Δήμου ισχυρίζεται ότι είναι και αξιοκρατική. Η Κορίνα Βουγιούκα είναι διακεκριμένη μουσικός με καταγωγή από την Καβάλα, που είχε την ευθύνη της λειτουργίας του δημοτικού ωδείου και του φεστιβάλ Παπαϊωάννου τα έτη 2007 και 2008. Το 2009 συνεργάστηκε με τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Καβάλας και πραγματοποιήθηκαν μουσικές εκδηλώσεις στη Θάσο.

Μέχρι και χθες το μεσημέρι δεν υπήρχαν αντιδράσεις από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στη διαδικασία της κατάθεσης προτάσεων.

Η απόφαση της κας Τσανάκα υπέρ της κας Κορίνας Βουγιούκα ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη. Σημειώνουμε ότι πλέον το φεστιβάλ Παπαϊωάννου όχι μόνο δεν θα διοργανώνεται από το δημοτικό ωδείο, αλλά παύει η συνεργασία του φεστιβάλ Παπαϊωάννου με το Γιούλη Παπαδόπουλο, που μένει μόνο στα καθήκοντα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου.

Σύμφωνα με την προκήρυξη η Κορίνα Βουγιούκα θα έχει την ευθύνη του φεστιβάλ Παπαϊωάννου, για το 2015 και το 2016.

Δήλωση Κορίνας Βουγιούκα

Με τιμά η εμπιστοσύνη της διοίκησης του Δήμου στο πρόσωπό μου. Επιπλέον, είναι τιμητική και η πρόταση της υποψηφιότητάς μου από τον κ. Κουρουπό. Χαίρομαι άλλωστε πάντοτε όταν μου δίνεται η ευκαιρία να δουλέψω δημιουργικά για την πόλη μου. Παρότι ξεκινάμε με το δεδομένο ότι ο χρόνος προετοιμασίας είναι περιορισμένος, είμαι σίγουρη ότι θα καταφέρουμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας ένα Φεστιβάλ Παπαϊωάννου αντάξιο των προσδοκιών τους.

Κορίνα Βουγιούκα

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης