Εγκαίνια του GRID του ΤΕΙ Καβάλας

 Εγκαίνια του GRID του ΤΕΙ Καβάλας

Πανηγυρική ατμόσφαιρα επικράτησε χθες το πρωί στο ΤΕΙ Καβάλας, στην τελετή εγκαινίων του Grid του ΤΕΙ Καβάλας, που μάλιστα είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που έχει πιστοποίηση από το CERN. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εκδήλωση με επικεφαλής τον εκπρόσωπο του CERN Frederic Hemmer έγιναν κατ΄ αρχήν δεκτοί στο γραφείο του προέδρου του ιδρύματος Νάσου Μητρόπουλου. Εκεί ήταν η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Καζανίδης, αλλά κι ο εκπρόσωπος της εταιρίας «Πρίσμα». ΔΕΥΑΚ, Δήμος Καβάλας και εταιρία «Πρίσμα» υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας με το ΤΕΙ προκειμένου όπως είπε ο Ν. Μητρόπουλος ν΄ αξιοποιηθεί το Grid προς το συμφέρον της κοινωνίας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Εκείνη τη στιγμή η δήμαρχος μετά από προτροπή και συμβουλή του Κωστή Σιμιτσή ανακοίνωσε την ανταπόδοση του Δήμου Καβάλας. Όπως είπε συνεχίζει να ισχύει η σύμβαση παραχώρησης στο ΤΕΙ Καβάλας 16 στρεμμάτων δημοτικής έκτασης πολύ κοντά στις σημερινές εγκαταστάσεις του ιδρύματος. Στην πρώτη αυτή εκδήλωση παραβρέθηκε ο μητροπολίτης ΦΝΘ Προκόπιος, ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης, οι πρώην αντιπεριφερειάρχες Αρχέλαος Γρανάς, Κώστας Παπακοσμάς, ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, εκπρόσωποι της ΔΕΥΑΚ, συνεργάτες της δημάρχου. Στη συνέχεια όλοι μαζί βρέθηκαν στο χώρο που λειτουργεί ο μεγάλος αυτός υπολογιστής Grid. Εκεί τελέστηκε αγιασμός από το μητροπολίτη ΦΝΘ Προκόπιο,

Ο Ν. Μητρόπουλος ενημέρωσε τους παριστάμενους για τη λειτουργία του Grid και την προοπτική που ανοίγεται σε επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και  Θράκης, που μπορούν πια να χρησιμοποιήσουν τις δυνατότητές του. Το παράδειγμα ήδη το αναφέραμε, έχει σχέση με το δήμο Καβάλας, τη ΔΕΥΑΚ και την εταιρία «Πρίσμα».

Το νοσοκομείο Καβάλας θα επωφεληθεί κι αυτό καθώς θα συνδέσει την λειτουργία του αξονικού και του μαγνητικού τομογράφου με τον Grid.

«Τώρα ανοίγει μία νέα εποχή για το ΤΕΙ στον τομέα της πληροφορικής», είπε ο Ν. Μητρόπουλος. «Το Grid είναι το υπερόπλο του ΤΕΙ. Είμαστε υπερήφανοι για το ΤΕΙ» συμπλήρωσε η κα Τσανάκα.

Σε όλες αυτές τις συζητήσεις και στην τελετή του αγιασμού παραβρέθηκε εκπρόσωπος της ελληνικής αποστολής στο CERN, ο καθηγητής Ευάγγελος Ραζής.

Διαβάστε επίσης