• 28 Απριλίου 2024,

Τα παιδιά στην «ΠΝΟΗ»

 Τα παιδιά στην «ΠΝΟΗ»

Μαθητές δημοτικού σχολείου βρέθηκαν χθες στην «ΠΝΟΗ» στις εγκαταστάσεις του συλλόγου προκειμένου να απασχοληθούν δημιουργικά. Ήταν ένα διαφορετικό μάθημα που γίνεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή όπου η ΠΝΟΗ καλεί κάθε φορά μαθητές από διαφορετικό δημοτικό σχολείο.

Ήταν ένα μάθημα του εθελοντισμού στο οποίο συμμετείχε ακόμη και το προσωπικό του προγράμματος «ΣΤΗΡΙΖΩ».

Η διοίκηση του συλλόγου ΠΝΟΗ υποδέχθηκε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Αυτοί ασχολήθηκαν δημιουργικά στην αυλή του κτηρίου που φιλοξενεί το Σύλλογο «ΠΝΟΗ». Η πρόεδρος του συλλόγου Ιωάννα Χατζηβαρύτη είπε τα εξής: «Σήμερα γιορτάζουμε την ημέρα του εθελοντισμού την αιτία που έτσι αποκτά η ανθρώπινη δραστηριοποίηση στη βοήθεια των συνανθρώπων και πάντα τέτοια μέρα κάθε χρόνο καλούμε ένα σχολείο για να μοιρασθούμε μαζί με τα παιδιά τις αξίες του εθελοντισμού και βέβαια να πάρουμε από τα παιδιά τη δροσιά και τη ματιά τη νεανική, απέναντι σ΄ αυτά τα σοβαρά θέματα».

ΕΡ: Ποιοι είναι οι καλεσμένοι σας;

ΑΠ: «Είναι καλεσμένο το 10ο δημοτικό σχολείο, το σχολείο της δημαρχίας που λέμε, η Ε΄ και η Στ΄ τάξη, 54 παιδιά συνολικά με τους δασκάλους τους».

ΕΡ: Θα κερδίσουν τα παιδιά αυτά φεύγοντας από εδώ;

ΑΠ: «Πιστεύω πως θα κερδίσουν πολλά πράγματα, γιατί είναι άλλο να λέμε πράγματα με τα λόγια κι άλλο είναι τα παιδιά στην πράξη να εφαρμόζουνε τα λεγόμενα».

Η Ζίλντα Χαρίση εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, μέλος της διοίκησης του συλλόγου ΠΝΟΗ, είπε τα εξής:

ΕΡ: Χρειάζεται τρόπος για να μάθετε στα παιδιά τον εθελοντισμό. Έτσι εσείς με ποιο τρόπο καταφέρατε αυτό;

ΑΠ: «Μέσα απ΄ τα παραμύθια. Είπαμε λίγα πράγματα στην αρχή για το που βρισκόμαστε. Τι είναι η ΠΝΟΗ και τι είναι εθελοντισμός; Ποιες πράξεις είναι εθελοντικές. Είπαμε ποια συναισθήματα διέπουν και απορρέουν από τον εθελοντισμό. Αγάπη, φιλία, αλληλεγγύη, όλ΄ αυτά και μετά διαβάσαμε παραμύθια. «Το δώρο της παπλωματούς» και «το δέντρο που έδινε».

ΕΡ: Σας ικανοποίησαν τα παιδιά με την ανταπόκριση;

ΑΠ: «Τα παιδιά είναι πάρα πολύ καλά και οι απαντήσεις τους στις ερωτήσεις που γινόντουσαν ήτανε συνοπτικές, περιληπτικές και πάρα πολύ σημαντικές».

Διαβάστε επίσης