• 28 Απριλίου 2024,

Διαφωνεί ο Β. Λεμονίδης με την ενδεχόμενη μετονομασία της οδού Ομονοίας

 Διαφωνεί ο Β. Λεμονίδης με την ενδεχόμενη μετονομασία της οδού Ομονοίας

Αιφνίδιο ζήτημα ανέκυψε κατόπιν της επίσκεψης που πραγματοποίησαν οι δύο ιερείς της εκκλησίας του Αγίου Παύλου στο γραφείο της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα, όπου και κατέθεσαν αίτημα μετονομασίας της οδού Ομονοίας σε οδό Αποστόλου Παύλου. Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, η δήμαρχος δέχθηκε με ενθουσιασμό την πρόταση και υποσχέθηκε μάλιστα ότι θα προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες. Στην οδό Ομονοίας, τον παραδοσιακά εμπορικότερο δρόμο της Καβάλας, λειτουργούν επί δεκαετίες πολλά καταστήματα της τοπικής αγοράς. Ένα από αυτά είναι και η επιχείρηση του Βασίλη Λεμονίδη. Το κατάστημα υποδημάτων που ανήκει στην οικογένεια του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου λειτουργεί επί της οδού Ομονοίας εδώ και σαράντα χρόνια. Ζητήσαμε από τον πρόεδρο να εκφράσει την άποψή του για το αίτημα μετονομασίας του δρόμου.

Ο κ. Λεμονίδης μας εξήγησε ότι την Πέμπτη το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της διοικήσεως του συλλόγου. Μάλιστα, η διοίκηση σκοπεύει να διανείμει ερωτηματολόγιο σε όλους τους καταστηματάρχες της οδού Ομονοίας, ώστε καθένας να διατυπώσει την άποψή του. Παραθέτοντας όμως την προσωπική του άποψη και έχοντας αναγνώσει το υπογεγραμμένο από το Θόδωρο Θεοδωρίδη κείμενο το οποίο δημοσιεύθηκε στην ΠΡΩΙΝΗ, ο κ. Λεμονίδης εξέφρασε την απόλυτη συμφωνία του με τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα του δημοσιεύματος. Ειδικότερα, ο κ. Λεμονίδης ξεκαθάρισε: «Δε συμφωνώ με τη μετονομασία της οδού Ομονοίας. Το αίτημα δεν τεκμηριώνεται με το επιχείρημα της τουριστικής ανάπτυξης. Ας μη λησμονούμε ότι υπάρχει η αρχαία Εγνατία οδός όπου περπάτησε ο Απόστολος Παύλος και θα μπορούσε να μετονομαστεί σε οδός Αποστόλου Παύλου. Προς τιμή του αγίου υπάρχει ο μεγαλύτερος καθεδρικός ναός της Καβάλας, ενώ υπάρχει και η ημέρα εορτασμού της μνήμης του κι άρα δεν είναι απαραίτητη η αλλαγή του ονόματος της οδού Ομονοίας.

Σε αρκετές πόλεις επιχειρήθηκε μετονομασία κεντρικών οδών, ωστόσο οι δρόμοι συνεχίζουν να παραμένουν στη συνείδηση των πολιτών με το παλιό τους όνομα. Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο θα πρέπει να μπούμε σ’ αυτή τη διαδικασία, όταν έχουμε τόσα σοβαρά τοπικά θέματα να επιλύσουμε. Ακόμη και σε τουριστικό επίπεδο, υπολείπονται πολλά ακόμη βήματα που οφείλουμε να κάνουμε ώστε να εξασφαλίσουμε την προσδοκώμενη τουριστική ανάπτυξη».

 

=

 

Διαβάστε επίσης