• 12 Μαΐου 2024,

Καμιά εξέλιξη με τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους του νοσοκομείου

 Καμιά εξέλιξη με τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους του νοσοκομείου

Η πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Καβάλας Κατερίνα Πετράκη μίλησε χθες στο ραδιόφωνο της Πρωϊνής όπου ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική εξέλιξη στα χρήματα που οφείλει το υπουργείο στους εργαζόμενους της Καβάλας, έτσι ισχύει η προειδοποίηση ότι αν τα χρήματα αυτά δεν τακτοποιηθούν, τότε από την προσεχή Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο αρχίζουν επίσχεση εργασίας. Πρόκειται για χρήματα που δεν πληρώθηκαν στους εργαζόμενους, αφορούν υπερωρίες και νυχτερινή εργασία του 2014, 2015. Εδώ και δέκα ημέρες έχει γνωστοποιήσει το πρόβλημα το σωματείο, προειδοποιώντας για επίσχεση εργασίας αλλά όπως είπε η Κ. Πετράκη δεν υπάρχουν νεότερα. Η κα Πετράκη εξήγησε ότι είναι αρκετή μία γραπτή δέσμευση του υπουργείου ή της διοίκησης του νοσοκομείου, που θ ΄ αναφέρει πότε ακριβώς θα γίνει η καταβολή των χρημάτων αυτών προκειμένου η κινητοποίηση την ερχόμενη Δευτέρα να μην υλοποιηθεί.

«Περιμένουμε εγγράφως να μας πούνε πότε θα καταβληθούν τα χρήματα αυτά. Αν γίνει αυτό, τότε δεν θα κάνουμε επίσχεση εργασίας», είπε η Κατερίνα Πετράκη.

Σημείωσε μάλιστα ότι στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία τα χρήματα αυτά έχουνε πληρωθεί, όπως επίσης πληρώθηκαν στους γιατρούς του νοσοκομείου Καβάλας χρήματα υπερωριών και νυχτερινής εργασίας για τους πρώτους μήνες του 2015.

Η κα Πετράκη τόνισε ότι για το πρόβλημα του νοσοκομείου Καβάλας σε σχέση με τους εργαζόμενούς του, ενημερώθηκαν οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές χωρίς κι από αυτούς να υπάρχουν νεότερα.

Τι σημαίνει όμως επίσχεση εργασίας, αν αυτή γίνει στο νοσοκομείο Καβάλας από την ερχόμενη Δευτέρα; Η κα Πετράκη εξηγεί: «Αυτό σημαίνει ότι το νοσοκομείο λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Δεν γίνονται τακτικά εξωτερικά ιατρεία και χειρουργεία. Το νοσοκομείο λειτουργεί όπως σε μία απεργία».

Η κα Πετράκη συμπληρώνει ότι χρήματα υπερωριών και νυχτερινές εργασίας οφείλονται στους εργαζόμενους και πριν το 2014, τα οποία αν δεν πληρωθούν τους επόμενους μήνες τότε οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να τα χάσουν.

Διαβάστε επίσης