Από τον Γρηγόρη Τιμοσίδη – Απολογισμός της 2ετους προεδρικής θητείας

 Από τον Γρηγόρη Τιμοσίδη – Απολογισμός της 2ετους προεδρικής θητείας

Ήταν ο πρώτος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ύστερα από την εφαρμογή του Καλλικράτη και τη δημιουργία του διευρυμένου δήμου Παγγαίου. Ο Γρηγόρης Τιμοσίδης παρέμεινε στην προεδρική θέση του σώματος επί 2ετια και κατόπιν των εκλογικών διαδικασιών της προηγούμενης Κυριακής, παρέδωσε τη σκυτάλη στον Βασίλη Δαμιανίδη. Επιλογή του κ. Τιμοσίδη ήταν να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου και ν’ αφήσει περιθώριο σε κάποιο από τα υπόλοιπα αξιόλογα στελέχη της παράταξης του Δημάρχου Βασίλη Ξουλόγη, τα οποία θα πρέπει επίσης να δοκιμαστούν σε δημόσιες θέσεις.

«Η δημοτική αρχή δεν αποτελείται μόνο από ένα ή δύο πρόσωπα, αλλά από μια ομάδα που εργάζεται συνολικά», παρατήρησε ο Γρηγόρης Τιμοσίδης. Ομολογουμένως, οι συνεδριάσεις που πραγματοποίησε το δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου στη διάρκεια της προηγούμενης διετίας ήταν δύσκολες και ορισμένες από αυτές άκρως επεισοδιακές. Ο βαθμός δυσκολίας εν μέρει οφείλεται και στο γεγονός ότι στη σύνθεση του σώματος μετείχαν και τρεις πρώην δήμαρχοι που γνώρισαν την ήττα στις δημοτικές εκλογές. Επιπρόσθετα, τα δύο αυτά χρόνια ήταν μια περίοδος προσαρμογής για αιρετούς προερχόμενους από διαφορετικούς δήμους με διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ωστόσο οι συνθήκες κατά την άποψη του Γρηγόρη Τιμοσίδη βελτιώθηκαν σταδιακά. Μάλιστα εύχεται στον διάδοχό του να μην αντιμετωπίσει αναλόγως δύσκολες καταστάσεις με εκείνες που διαχειρίστηκε προσωπικά και προς αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει και ο ίδιος. Απαντώντας στο αυτοκριτικό ερώτημα εάν διέπραξε λάθη στη θητεία του, ο κ. Τιμοσίδης μας είπε: «Όποιος εργάζεται συνήθως διαπράττει λάθη. Επιπλέον, εγώ ανέλαβα για πρώτη φορά καθήκοντα επί των οποίων δε διέθετα πρότερη εμπειρία. Σε καμία περίπτωση πάντως τα λάθη δεν ήταν συνειδητά. Προέκυπταν στο πλαίσιο εντάσεως της δουλειάς. Γι’ αυτό και στην τελευταία συνεδρίαση όπου προήδρευσα, ευχαρίστησα όλους τους συναδέλφους και ζήτησα συγνώμη για τις όποιες αδικίες μπορεί να διέπραξα εις βάρος τους, αφού δεν είχα παρόμοια πρόθεση».

Αισιόδοξος δήλωσε ο Γρηγόρης Τιμοσίδης για την πορεία του δήμου Παγγαίου και τη συνέχεια της διοικήσεως Ξουλόγη. Στη διάρκεια των συνεδριάσεων που πραγματοποίησε το δημοτικό συμβούλιο για το έτος 2012, εγκρίθηκαν κι εντάχθηκαν έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των εξήντα εκατομμυρίων ευρώ. Παραγόμενο έργο δηλαδή που ελάχιστοι περιφερειακοί δήμοι της χώρας μπορούν να επιδείξουν. Παρά τις οικονομικές δυσχέρειες και τη δεινή οικονομική συγκυρία, ο δήμος Παγγαίου ανταπεξέρχεται αρκετά καλά, κατά τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

 

Διαβάστε επίσης