• 16 Μαΐου 2024,

Αρχίζει έργο o Δήμος Θάσου στον επαρχιακό δρόμο Μαριές- Σκάλα Μαριών

 Αρχίζει έργο o Δήμος Θάσου στον επαρχιακό δρόμο Μαριές- Σκάλα Μαριών

Την προσεχή Τρίτη ο Δήμος Θάσου αρχίζει τεχνικές εργασίες στο δρόμο των Μαριών προκειμένου εντός 15 ημερών να δοθεί λύση στο γνωστό πρόβλημα κι ο δρόμος να ξαναγίνει βατός για τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Ταυτόχρονα εντάσσει τη μελέτη ενός συνολικού έργου στο τεχνικό του πρόγραμμα προκειμένου αμέσως μετά να ζητήσει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Αυτά τα νέα έμαθαν χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου οι κάτοικοι των Μαριών. Ήταν εκεί αντιπροσωπεία τους αποτελούμενη από δύο μέλη του τοπικού συμβουλίου και δύο εκπροσώπους των γονέων. Αίτημα συζήτησης του θέματος μία ακόμη φορά κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χρυσάφης. Αποδείχθηκε ότι η διοίκηση του Δήμου Θάσου ήταν χθες απόλυτα έτοιμη.

Την Τρίτη θα αρχίσει στήριξη των πρανών του δρόμου, θα χρησιμοποιηθούν ακόμη και όγκοι μαρμάρων από τα παρακείμενα λατομεία. Οι εργασίες αφορούν τον μισό περίπου δρόμο που έχει συνολικό μήκος 9,5 χιλιόμετρα. Όταν ολοκληρωθούν ο δρόμος θα είναι κατάλληλος και για τα λεωφορεία. Αυτές οι ανακοινώσεις ικανοποίησαν τους κατοίκους που πλέον θα περιμένουν λίγο ακόμη για να επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση. Σημειώνουμε ότι οι νέες βροχές επιδείνωσαν κι άλλο τη κατάσταση του ίδιου δρόμου.

Χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου ενέκρινε ψήφισμα διαμαρτυρίας για τα κενά καθηγητών που υπάρχουν στα Γυμνάσια και Λύκεια του νησιού. Ενέκρινε το τεχνικό πρόγραμμα έργων του 2015, στο οποίο περιλαμβάνεται η μελέτη μεγάλου έργου για την οριστική λύση του δρόμου των Μαριών. Το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου συνεδριάζει και σήμερα για τον προϋπολογισμό του 2015.

Διαβάστε επίσης