• 7 Μαΐου 2024,

Παρέμβαση Καλαντζή στη Βουλή για το 12%

 Παρέμβαση Καλαντζή στη Βουλή για το 12%

Στο θέμα της επιδότησης του 12% για τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, που αποτελεί κεντρικό αίτημα για τον επιχειρηματικό κόσμο της Καβάλας, αναφέρθηκε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Αντιπρόεδρος του Σώματος, βουλευτής Καβάλας Γιώργος Καλαντζής, ο οποίος μάχεται τα τελευταία χρόνια για να δοθεί λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο, αλλά και προς τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Τέρενς Κουίκ, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα, ο κ. Καλαντζής σημείωσε: «Το 12%, μέχρι το 2010, μετά από πολλές προσπάθειες τα προηγούμενα τρία χρόνια, από το 2006 και μετά, ίσχυε για όλους τους νομούς της Περιφέρειας, δηλαδή Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα. Όμως, από την 1η Ιανουαρίου 2010, κατά περίεργο και “μη νόμιμο” νόμο και έξω από κάθε περιφερειακή αντίληψη, συνείδηση και συμπεριφορά, ισχύει μόνο για τους τρεις νομούς της Θράκης –και καλώς– αλλά δεν ισχύει για τους άλλους νομούς».

»Από τον Ιούνιο του 2012, αφότου είχαμε τη νέα σύνθεση της Βουλής, προσπαθώ να εναρμονιστεί αυτό και να γίνει το ίδιο, για ένα λόγο: ότι η περιφερειακή αντιμετώπιση πρέπει να ισχύει για όλους τους νομούς. Ό,τι ισχύει στον Έβρο, πρέπει να ισχύει και στο Νευροκόπι. Ό,τι ισχύει στη Σαμοθράκη, πρέπει να ισχύει και στη Θάσο. Πρέπει συνολικά να αντιμετωπισθεί το θέμα και να δοθεί επιτέλους λύση», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, καταλήγοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση στην ίδια περιφέρεια, στους ίδιους νομούς». (Δ. Τύπου)

Διαβάστε επίσης