Ασκήσεις ετοιμότητας ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 7 Μαρτίου

 Ασκήσεις ετοιμότητας ενόψει της  Συνόδου Κορυφής στις 7 Μαρτίου

O υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής ο Γιάννης Μουζάλας δήλωσε προχθές στους δημοσιογράφους οτι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί σε περίπου κανά 15θήμερο όταν η Ελλάδα θα μπορέσει να βάλει μια τάξη στην φιλοξενία της προσφέροντας εκτός απο στέγη φαγητό και μπάνιο.

Η Ελλάδα ΄που έχει πάρει χαμπάρι τι έρχεται ετοιμάζεται για να υποδεχτεί ,σε κατάσταση ομηρίας , απο 50 έως 70 χιλιάδες πρόσφυγες οι οποίοι θα μείνουν στην Ελλάδα μέχρι να φύγουν.

Πολλά βέβαια θα κριθούν και στη Σύνοδο Κορυφής στις 7 του Μάρτη όπου εκεί θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις για όλα τα θέματα.

Για το προσφυγικό ,την συνθήκη Σέγκεν , το ασφαλιστικό και την αξιολόγηση.

Ο Τσίπρας απο το Μαξίμου που βλέπει του αγρότες να φεύγουν απο τα μπλόκα και να ψάχνουν άλλους τρόπους διαμαρτυρίας φωνάζει και ζητάει να κλείσει γρήγορα η διαπραγμάτευση και να ξεκινήσει επίσης γρήγορα η αξιολόγηση γιατί φοβάται οτι αν υπάρχουν και άλλες καθυστερήσεις ΄θα υπάρχει πρόβλημα για την κυβέρνηση.

Πάντως η κυβέρνηση θέλοντας να δείξει οτι είναι μια οργανωμένη χώρα υποστηρίζει οτι είναι προτειμασμένη και για το “plan b” σα να έχουν κλείσει οριστικά τα σύνορα τους οι γείτονες χώρες.

Τέλος αν η χώρα μας στην συνεδρίαση της συνόδου κορυφής της 7η του Μάρτη τεθεί εκτός συνθήκης Σέγκεν να ξέρετε οτι μετά απο λίγο θα τεθεί και εκτός ευρώ αφού δεν είναι δυνατόν να είμαστε στο ευρώ και να μην είμαστε στην συνθήκη Σέγκεν.

Το ένα έχει άμεση σχέση με το άλλο.

Απο τις αποφάσεις της πρώτης Δευτέρας του Μάρτη  που έρχεται θα καταλάβουμε επιτέλους τι έχουν στο μυαλό τους οι εταίροι μας και για το προσφυγικό αλλά και για τον ρόλο της Ελλάδας.

Τέλος όσο αφορά το προσφυγικό να ξέρετε οτι η ομηρία χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στον τουρισμό της χώρας αφού ποιός ξένος τουρίστα θα θέλει να έρθει διακοπές σε μια χώρα που θα αποτελεί parkingk προσφύγων ;

Έγινε και το συνέδριο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ όπως ο Σταύρος Θεοδωράκης με 715 ψήφους παραμένει επικεφαλής της παράταξης που είναι αλήθεια οτι μετά τις τελευταίες εκλογές έχει κατιούσα πορεία και πολλοί αναρωτιούνται αν στις επόμενες θα μπορέσει να μπεί στην βουλή.

Καλός ο Θοδωράκης αλλα δεν φτάνει είναι το συμπέρασμα για να κάνει την διαφορά.

Δεν ξέρω αν θα λείψει απο την πολιτική ζωή του τόπου σε περίπτωση που το κόμμα τους κατεβάσει ρολά αλλά απο την τηλεόραση η εκπομπή του ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ μας λείπει σίγουρα.

Επιτυχημένη θεωρείται για άλλη μια χρονιά η ΑΛΦΑΒΗΤΟΠΑΡΕΛΑΣΗ που έγινε την Κυριακή που μας πέρασε υπό πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Τα παιδιά είχανε κέφι , ίσως μεγαλύτερο οι γονείς των παιδιών , και όλα πήγανε περίφημα.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους επιμελήθηκαν την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης τόσο στην Ομόνοια όσο και στην κεντρική πλατεία.

Κάνανε μεγάλη προσπάθεια και μπορέσανε άμεσα να αντιμετωπίσουν κάποια μικροπροβλήματα στην διάρκεια της παρέλασης.

Γράφει το ΒΗΜΑ της Κυριακής οτι ο εκδότης της εφημερίδας Ψυχάρης συναντήθηκε το προηγούμενο διάστημα με τον Αλέξη Τσίπρα πέντε φορές οι περισσότερες πριν απο τις τελευταίες εκλογές.

Αυτό παραδέχεται και το Μαξίμου που διευκρινίζει οτι ο λόγος των ραντεβού ήταν να διαγράψει τα δάνεια της εφημερίδας ο Τσίπρας ώς πρωθυπουργός και να βοηθήσει το ΜΕΓΚΑ να περάσει στα χέρια του.

Και συμπληρώνει η σχετική ανακοίνωση οτι βέβαια ο Τσίπρας αρνήθηκε.

Και αναρωτιέμαι εγώ ο μοναχικός καβαλάρης έπρεπε να γίνουν πέντε ραντεβού για να αρνηθεί ο Τσίπρας ;

Δεν έφτανε ένα ραντεβού ;

Οταν είσαι αποφασισμένος να μην υποκύψεις  σε ρουσφέτια το ξεκαθαρίζεις απο το πρώτο ραντεβού και δεν κάνεις άλλα τέσσερα απο πίσω.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Καλή σας ημέρα καλή εβδομάδα και καλό μήνα.

Ο Μάρτης είναι ο μήνας που θα μας προετοιμάσει για την καλύτερη εποχή του χρόνου που δεν είναι άλλη απο την άνοιξη η οποία όπως συμφωνούν όλοι φέτος θα έρθει πιο νωρίς.

Έχω την εντύπωση οτι ο φετεινός Μάρτης δεν θα είναι ούτε γδάρτης ούτε παλουκοκάφτης.

Τουλάχιστον ο καιρός είναι μαζί μας.

Κάτι είναι και αυτό.

Να έχετε το νού σας και τα μάτια σας 14 γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και πονηροί.

Τέλος να έχετε υπόψη σας οτι ο Ντικάμπριο το τσίμπησε το ΟΣΚΑΡ πρώτου ανδρικού ρόλου.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης