• 21 Μαΐου 2024,

Αυθόρμητη πορεία φίλων του ΣΥΡΙΖΑ

 Αυθόρμητη πορεία φίλων του ΣΥΡΙΖΑ

Μια μικρή ομάδα στελεχών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, μεταξύ των οποίων ήταν οι βουλευτές Τσανάκα- Εμμανουηλίδης, αντέδρασε αυθόρμητα χθες βράδυ. Από το Στέκι της Νέας Πόλης άρχισε μια πορεία στο κέντρο της Καβάλας, έφθασε στη πλατεία Καπνεργάτη. Αμέσως μετά στην παραλία. Ένα διακριτικό, συγκρατημένο αλλά κι ουσιαστικό πανηγύρι. Τόσο για το πανελλαδικό όσο και για το τοπικό αποτέλεσμα. Σε αυτή τη διαδρομή οι πολίτες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, χαιρετούσαν τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ. Οδηγοί αυτοκινήτων κορνάριζαν, συμμετέχοντας στην πορεία. Οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα στο Στέκι. Μετά τις δημοσκοπήσεις που δεν επιβεβαιώθηκαν, άρχισε το κλίμα να αλλάζει. Να γίνεται πανηγυρικό. Με μέτρο όμως αφού για την Κυβέρνηση τα δύσκολα συνεχίζονται. Οι δηλώσεις που έγιναν έχουν ως εξής:

Αλεξάνδρα Τσανάκα: Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη του λαού. Είναι νίκη απέναντι στη τρομοκρατία που προσπαθούσαν να επιβάλλουν. Με άλλη δύναμη αύριο ο Πρωθυπουργός θα πάει να διαπραγματευτεί ξανά. Είμαι σίγουρη ότι αυτή τη φορά το αποτέλεσμα θα είναι θετικό. Έτσι ώστε να φθάσουμε σε λύση και όχι σε ένα πρόγραμμα μέτρων. Εγώ δεν περίμενα το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Νόμιζα ότι θα είμαστε πολύ πιο κοντά. Δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα. Σημασία έχει ότι η τρομοκρατία που προσπαθούσαν να επιβάλλουν στον κόσμο δεν πέρασε. Το μήνυμα είναι ότι η δημοκρατία κέρδισε.

Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Το αποτέλεσμα είναι μια ειλικρινή απάντηση ότι αυτός ο λαός δεν εκβιάζεται, έχει ιστορικές καταθέσεις περηφάνιας κι αντίστασης σε ότι απειλεί την ελευθερία του. Προσωπικά περίμενα το αποτέλεσμα και την διαφορά. Ο βιασμός που δέχθηκε η κοινωνία όλο αυτό το διάστημα δεν μπορούσε παρά να εκτονωθεί μέσα από τη ψήφο της. Αυτό που ζήσαμε δεν απέχει πολύ από την κατατρομοκράτηση του λαού. Η κατάλληλη απάντηση δόθηκε. Τώρα η Ευρώπη πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν έχει αντίπαλο ένα κόμμα. Έχει να αντιμετωπίσει μια κοινωνία που αντιπαλεύει κι αντιτάσσεται στη βαρβαρότητα.

Κώστας Μορφίδης: Το αποτέλεσμα είναι ένα συντριπτικό όχι  για τη δανειακή σύμβαση που μας πρότειναν. Η νίκη του λαού είναι πολύ μεγάλη γιατί έγινε μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Μέσα σε έναν διαρκή πόλεμο από τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης. Ο κόσμος κατάφερε και νίκησε τον τρόμο, τον φόβο. Ψήφισε ότι θέλει να ζήσει ελεύθερος. Θέλει να ζήσει σε μία χώρα που θα αποφασίζει αυτός για το μέλλον του. Αυτό είναι το σημαντικό. Ακόμη και σε περιοχές όπως οι δικές μας- όπου το χαρακτηριστικό τους ήταν ο συντηρητισμός- βλέπουμε την κοινωνία να αλλάζει. Αυτό είναι το μήνυμα του σημερινού δημοψηφίσματος. Οι κοινωνίες αλλάζουν. Διεκδικούν να έχουν άμεση σχέση με τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Περίμενα ένα αποτέλεσμα που θα ήταν μια καθαρή νίκη του Όχι. Αυτό ήταν το μήνυμα των τελευταίων ημερών. Αυτό επαληθεύτηκε, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι αυτή την ώρα. Από αύριο το πρωί θα είμαστε στη δουλειά για να ικανοποιήσουμε αυτό που ζητά ο κόσμος.

*Στο διαδίκτυο ο Μανώλης Φρατζεσκάκης, πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης ΝΔ Καβάλας ανάρτησε το ακόλουθο κείμενο: ………..

* Ο Αντιδήμαρχος Δημοσθένης Τουλκίδης έγραψε στην σελίδα του: Το αποτέλεσμα είναι σαφές και τα μηνύματα είναι δύο:
1. Τσίπρα η μπάλα ξανά σε εσένα. πήγαινε στις βρυξέλλες και φέρε λύση. 2. Σαμαρά πήγαινε επιτέλους σπίτι σου. Το μέλλον όμως φίλοι δεν είναι ακόμα σαφες. Ο Τσιπρας πάει για συμφωνία ευρώπης (ελπίζω) , αλλά οι υπουργοί του μιλάνε για ριζοσπαστικοποίηση της πολιτικής.. Ο πρωθυπουργός πρέπει να στηριχθεί απο τις ευρωπαϊκές δυνάμεις αλλιώς οι Λαφαζάνηδες καραδοκούν…

 

 

Διαβάστε επίσης