• 7 Μαΐου 2024,

Πολιτική απόφαση για τα δύο νηπιαγωγεία ζητά ο Β. Ποιμενίδης

 Πολιτική απόφαση για τα δύο νηπιαγωγεία ζητά ο Β. Ποιμενίδης

Αυτή την εβδομάδα αναμένονται νεότερα σχετικά με το θέμα των δύο νηπιαγωγείων, 5ο και 6ο, τα οποία κινδυνεύουν πάλι να μετακομίσουν αν η διαχειριστική αρχή της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποφασίσει σχετικά.

Ο εκπαιδευτικός συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ Βασίλης Ποιμενίδης θεωρεί, παρακολουθώντας το θέμα από κοντά, ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με πολιτική απόφαση. Υποστηρίζει ότι το σχολικό κτήριο στο οποίο φιλοξενούνται τα δύο νηπιαγωγεία είναι το πλέον κατάλληλο, μπορεί λέει η διαχειριστική αρχή να πεισθεί ότι είναι το ίδιο πράγμα ακόμη και για τις διαδικασίες του ΕΣΠΑ σε ένα σχολικό κτήριο που ανακαινίσθηκε με χρήματα του προγράμματος να φιλοξενείται ένα γυμνάσιο ή ένα λύκειο, με δύο νηπιαγωγεία. Γι΄ αυτό και φαίνεται να πετά «μπαλάκι» της τελικής απόφασης ή και της άσκησης πίεσης προς τη διαχειριστική επιτροπή στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση περισσότερο στον αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλο.

Ο κ. Ποιμενίδης είπε στην εφημερίδα μας τα εξής: «Τα νηπιαγωγεία πρέπει να μείνουν εδώ σ΄ αυτό το χώρο στον οποίο τώρα βρίσκονται, γιατί δεν υπάρχει άλλος ανάλογος χώρος σ΄ ολόκληρη την περιοχή να μπορέσει να τα στεγάσει. Οπότε άμα φύγουνε από δω πέρα θα πρέπει να γίνουν πάρα πολλά πράγματα. Τέρμα, βολεύει αυτός ο χώρος, όπου λειτουργούνε τώρα».

ΕΡ: Μπαίνει όμως το πρόβλημα ότι είναι έργο του ΕΣΠΑ κι ότι σ΄ αυτό το κτήριο που έγινε ανακαίνιση με χρήματα του ΕΣΠΑ θα πρέπει να λειτουργεί γυμνάσιο κι όχι νηπιαγωγεία;

ΑΠ: «Το πρόγραμμα μιλούσε για ανακαίνιση 4ου γυμνασίου και πειραματικού γυμνασίου Καβάλας. Από τη στιγμή που το πειραματικό έχει πάψει να υφίσταται, δεν υπάρχει καθόλου πλέον, μπορούν άνετα με μία πολιτική απόφαση να κάτσουν και να πούνε ότι το χρησιμοποιούμε για λόγους παιδείας και μπορούν να λειτουργούν τα δύο νηπιαγωγεία εδώ με μία πολιτική απόφαση».

ΕΡ: Σε επίπεδο περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης;

ΑΠ: «Έχει γίνει συζήτηση με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλο και την προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε κι ο ίδιος ότι θα το κοιτάξει το ζήτημα, μετά από Δευτέρα – Τρίτη είπε πως θα το κοιτάξει το ζήτημα. Θα τον ξαναενοχλήσουμε ως σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Καβάλας. Θα το κοιτάξουμε το θέμα. Έχουμε κλείσει ραντεβού και με την Ένωση Γονέων και με τη Δήμαρχο».

ΕΡ: Αυτό που λέει ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, ότι έχει εναλλακτική λύση, το ξέρετε;

ΑΠ: «Δεν έχει αρμοδιότητες. Καμιά απολύτως. Ως άτομο φυσικά έχει, πολίτης αυτής της πόλης είναι, αλλά η θέση του δεν έχει καμιά σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα».

Διαβάστε επίσης