ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6  ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Θριάμβευσε το «όχι» σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του χθεσινού δημοψηφίσματος. Στο Νομό Καβάλας οι πολίτες ψήφισαν «όχι» σε ποσοστό 58.67% ενώ το «ναι» έλαβε ποσοστό 41.33%. Στον Δήμο Θάσου το «όχι» έλαβε ποσοστό 63,56%. Στον Δήμο Καβάλας 59,85%, στον Δήμο Νέστου 56.34% και στον Δήμο Παγγαίου 56,1%.

 

«Δεν περίμενα το συγκεκριμένο αποτέλεσμα» ομολόγησε χθες βράδυ η Αλεξάνδρα Τσανάκα. «Ο λαός απέδειξε ότι δεν εκβιάζεται» υποστήριξε ο Τάκης Εμμανουηλίδης ενώ ο Κώστας Μορφίδης σχολίασε ότι συντριπτικά υπέρ του «όχι» ψήφισαν παραδοσιακά συντηρητικές περιοχές σε όλη την ΑΜΘ. Ο αντιδήμαρχος Δημοσθένης Τουλκίδης ζήτησε την αποχώρηση από την ηγεσία της ΝΔ στου Αντώνη Σαμαρά. Η ψηφοφορία στο Νομό Καβάλας κύλησε ομαλά, ένταση δημιουργήθηκε χθες το πρωί στο Ζουμπουλάκειο ανάμεσα στον βουλευτή Ηλία Ιωαννίδη και τους εκπροσώπους του ΚΚΕ. Οι τελευταίοι μοίραζαν άκυρα ψηφοδέλτια προκαλώντας την αντίδραση του κ. Ιωαννίδη. Χθες βράδυ μικρή ομάδα φίλων του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυθόρμητη πορεία στο κέντρο της πόλης.

 

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή της Δράμας ο Υπουργός Γιώργος Σταθάκης έδωσε στη δημοσιότητα πίνακα 11 έργων του Νομού Καβάλας που θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται από το νέο ΕΣΠΑ. 16 έργα που δεν άρχισαν ως τώρα διεκδικούν χρηματοδότηση επίσης από το νέο ΕΣΠΑ. Κατά την χθεσινή ημέρα του δημοψηφίσματος εργάστηκαν πάλι στον Δήμο Καβάλας 14 σχολικοί φύλακες που επαναπροσλήφθηκαν. Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων καταγγέλλει την εταιρία Αρβανιτίδη για τις συνθήκες απασχόλησης του προσωπικού στα καταστήματα Λιμένα Θάσου και παραλίας Οφρυνίου. Η νέα διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων της ΒΦΛ καλεί σε συνάντηση στο εργοστάσιο τους κ. Τσάρα και Μπεχράκη. Συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στη Χρυσούπολη αλλοδαπός επειδή τραυμάτισε με μαχαίρι στον λαιμό 17χρονη ομοεθνή του, στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Η 17χρονη νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καβάλας. Νωρίς χθες το πρωί συνελήφθη στην Καβάλα 37χρονος διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχοντας παραβιάσει σφραγίδα που είχε θέσει η αρμόδια αρχή. Πολιτική παρέμβαση για να μην μετακομίσουν το 5ο και το 6ο νηπιαγωγείο ζητά ο συνδικαλιστής εκπαιδευτικός Βασίλης Ποιμενίδης.

 

Ολοκληρώνονται το βράδυ στην παραλία οι εκδηλώσεις των φετινών Ελευθερίων. Πρωί και απόγευμα θα λειτουργήσει στην παραλία – κοντά στα παλιά ψαράδικα- έκθεση δημιουργών χειροτεχνών. Περίπου 400 θεατές παρακολούθησαν την Παρασκευή τις Εκκλησιάζουσες στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων. Πετυχημένο το Σάββατο το φεστιβάλ Ήλιος και Πέτρα στο Ακόντισμα. Οι διοργανωτές ευελπιστούν από του χρόνου τη διοργάνωση να αναλάβει ο Δήμος Καβάλας. Χορωδοί από την Πολωνία που βρίσκονται στην περιοχή επισκέφθηκαν το Δημαρχείο.

 

Εντός της εβδομάδας θα έρθει στην Καβάλα ο προπονητής του ΑΟΚ Κώστας Ανυφαντάκης. Στο προπονητικό τιμ του Ηρακλή Θεσσαλονίκης εντάχθηκε ο Νίκος Καραμπετάκης. Υποψήφιος νέος προπονητής στο Νέστο ο Γιώργος Μαραντάς. Η Σοφία Ιωσηφίδου κέρδισε χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα στους Βαλκανικούς αγώνες Παίδων- Κορασίδων. Από τις 20 Ιουλίου έως 6 Σεπτέμβρη διακόπτει τη λειτουργία του κλειστό κολυμβητήριο λόγω θερινών διακοπών και εργασιών βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας του.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης