Γιατί να μην είμαστε ευχαριστημένοι απο την συμφωνία της κυβέρνησης ;

 Γιατί να μην είμαστε ευχαριστημένοι απο την συμφωνία της κυβέρνησης ;

Νομίζω οτι θα πρέπει να νιώθουμε ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι απο την συμφωνία για 4μηνη και οχι 6μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης με κάποιες προυποθέσεις και δεσμεύσεις και απο τις δύο πλευρές.

Είναι γεγονός οτι η αυτή η παράταση διαλύει το φόβο του GREXIT και δίνει στην κυβέρνηση και την χώρα μας κάποιες οικονομικές ανάσες που ήταν απαραίτητες.

Στα θετικά το γεγονός οτι η χώρα απαλλάσεται οριστικά απο την τρόϊκα και απαλλάσσεται και απο την υποχρέωση για νέα μέτρα.

Σίγουρα η επίτευξη της συμφωνίας είναι στα υπέρ της κυβέρνησης και απέδειξε οτι υπήρχε και άλλος τρόπος διαπραγμάτευσης αφού η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αλήθεια οτι μπόρεσε και άλλαξε τους όρους του παιχνιδιού.

Βέβαια η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση οτι αυτά που κέρδισε μέσα απο το θρίλερ , όπως αποδείχθηκε, των διαπραγματεύσεων για τους  προηγούμενους ήταν κεκτημένα και δεν κερδίθηκε τίποτα περισσότερο.

Και συμπληρώνουν οτι σε αυτή την συμφωνία  θα φτάνανε την επομενη την εκλογών και πιο εύκολα.

Τώρα που τελειώσαμε με τους έξω καταλαβαίνετε οτι θα ακουστούν πολλά στο εσωτερικό της χώρας και απο την κυβέρνηση και απο την αντιπολίτευση που θέλει να μειώσει την επιτυχία της συμφωνίας.

Το σίγουρο είναι οτι για την Νέα Δημοκρατία μετά απο την επίτευξη αυτής της συμφωνίας θα ξεκινήσει μια περίοδο εσωστρέφειας και έντονης κριτικής προς το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού που θα πρέπει να βρεί τον τρόπο να αποκρούσει όλα αυτά που θα του αποδώσουν και για την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος που αποδείχθηκε λανθασμένη αλλα γενικότερα για τους χειρισμούς τους σε σχέση με τους εταίρους και δανειστές μας που όπως αποδείχθηκε “μαζεύτηκαν” οταν άλλαξε ο αντίπαλος.

Η αλήθεια είναι οτι η κυβέρνηση Τσίπρα στο πρώτο δύσκολο τεστ τα πήγε καλά και έβαλε τέλος εκτός απο το GREXIT και στο σενάριο της  “αριστερής παρένθεσης” που κρατούσε σε θέση μάχης την αξιωματική αντιπολίτευση.

Σίγουρα και η ελληνική κυβέρνηση έχασε κάποια πράγματα προκειμένουν να φτάσει η χώρα στην συμφωνία αυτή αλλα νομίζω οτι αυτά που κερδίσαμε σε σχέση και με το παρελθόν των διαπραγματεύσεων είναι περισσότερα αAπο αυτά χάσαμε.

Η Ελλάδα ζήτησε χρόνο και τον πήρε για να αποδείξει στους δανειστές οτι μπορεί και δικαιούται να περάσει στην επόμενη φάση του σχεδίου που ονομάζεται ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Το πρόβλημα για την κυβέρνηση Τσίπρα θα είναι αν μετά την 4μηνη αυτή παράταση δεν γίνει τίποτα απο αυτά που έχει δεσμευτεί και τεθεί σε κίνδυνο ο Ευρωπαϊκός προγραμματισμός.

Πλέον την μπάλα την έχουμε στα πόδια μας και όλα εξαρτώνται απο εμάς.

Το άλλο που θέλω να επισημάνω είναι οτι και οι Ευρωπαίοι εκτός ίσως του Σόϊμπλε θέλανε μια συμφωνία και δεν επιθυμούσαμε να μπούμε σε περιπέτειες και εμείς και η Ευρώπη ολόκληρη.

Δεν είναι τυχαίο οτι ο Αμερικανός υπουργός οικονομικών μετά την βιαστική άρνηση του Σόϊμπλε στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση τον έψαχνε και δεν μπορούσε να τον βρεί.

Το έχω γράψει και το ξαναγράφω οτι αν στην θέση του Σόϊμπλε ήτανε κάποιος άλλος σίγουρα η θέση της Ελλάδας σήμερα θα ήταν καλύτερη.

Ο Σόϊμπλε άσχετα και με την γραμμή της πολιτικής της Γερμανίας έχει διάφορα θέματα με την Ελλάδα και πάντα επέλεγε τον πιο δύσκολο δρόμο για αυτήν.

Τέλος πάντων ας αφήσουμε το χτες και ας ασχοληθούμε με το αύριο αφού η ανάκαμαψη της χώρας μας περνάει μέσα και απο αυτή την 4μηνη παράταση.

Τα καλύτερα είναι αυτά που δεν έχουμε ζήσει ακόμα.

Να είστε σίγουροι οτι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και ο Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία του την οποία κέρδισε με το σπαθί του να γίνει πρώτος μάγκας.

Αυτή την ευκαιρία είχε και ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Σαμαράς αλλα δεν την εκμεταλεύτηκαν έτσι όπως την εκμεταλεύτηκε ο Τσίπρας που έχει πλέον όλο το γήπεδο δικό του.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης