• 3 Μαΐου 2024,

Δήλωση Σιμιτσή για ΙΚΑ – Κάτω Νοσοκομείο

 Δήλωση Σιμιτσή για ΙΚΑ – Κάτω Νοσοκομείο

Ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής απουσίαζε από την πόλη την περασμένη Παρασκευή, έτσι στη σύσκεψη με το διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, εκπροσωπήθηκε από τους αντιδημάρχους Θόδωρο Μουριάδη, Τάσο Σμυρλόγλου.

Έμαθε στο μεταξύ το τι έγινε την Παρασκευή, πληροφορήθηκε τις απόψεις και τις προτάσεις του ΙΚΑ, επί των οποίων εμφανίζεται επιφυλακτικός, αν και συζητάει υπό όρους να παραχωρηθούν στο ΙΚΑ δύο από τους ορόφους του κάτω νοσοκομείου.

Για το θέμα ο Κωστής Σιμιτσής είπε τα εξής:

 

«Προφανώς το ΙΚΑ προσπαθεί να βρεί έναν τρόπο να στεγάσει τις υπηρεσίες του – ιατρικές και διοικητικές – να κάνει και οικονομία. Τώρα η εποχή είναι δύσκολη, δύσκολη για παρόμοια εγχειρήματα. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε, όχι όμως σε βάρος του Δήμου και των δημοτών».

ΕΡ: Συζητάτε το ενδεχόμενο του κάτω νοσοκομείου;

ΑΠ: «Είναι ιδιαίτερα δύσκολο αυτό το ενδεχόμενο. Δεδομένου, εάν χαθούν οι δύο όροφοι υπέρ του ΙΚΑ, αναρωτιόμαστε τι θα γίνει με τους άλλους ορόφους. Γι΄ αυτό το λόγο στην επιτροπή η οποία έχει συσταθεί για να μελετήσει ως επιτροπή εργασίας αυτή την υπόθεση, βέβαια κι άλλα σενάρια, εκείνο το οποίο έχουμε να πούμε είναι το εξής: Θα δούμε με ευνοϊκό βλέμμα το να δώσουμε το νοσοκομείο στο ΙΚΑ, εάν το ΙΚΑ μας υποσχεθεί ότι θα φτιάξει μία κλινική εδώ, παρέχοντας έτσι πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ένα κέντρο υγείας αστικού τύπου, στους καβαλιώτες και στους ασφαλισμένους, όπως έγινε για παράδειγμα στην Καλαμαριά, στη μεγάλη αυτή κλινική του ΙΚΑ. Εάν το κάνει αυτό και γίνει η Καβάλα ένα νοσοκομειακό κέντρο του ΙΚΑ, για όλη την περιοχή μας, νομίζω ότι αυτό είναι πολύ δελεαστικό και για όλους μας κι από οικονομική άποψη».

 

 

Διαβάστε επίσης