• 23 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση συνεχίζονται στην πόλη της Καβάλας και σήμερα Δευτέρα. Κλειστές είναι όλες οι δημοτικές υπηρεσίες. Δεν γίνεται αποκομιδή των σκουπιδιών, δεν λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί. Κλειστές είναι σήμερα και αύριο οι υπηρεσίες της Π.Ε. Καβάλας στο Διοικητήριο. Αύριο ο Άρης Γιαννακίδης θα βρίσκεται στην Αθήνα, για το θέμα των διαθεσιμοτήτων των εργαζόμενων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Απεργούν σήμερα και αύριο σε όλη την Ελλάδα οι φαρμακοποιοί. Στις 11 το πρωί κτηνοτρόφοι του Ν. Καβάλας κάνουν συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην περιοχή απέναντι από την Ιχθυόσκαλα. Πολλοί από αυτούς δεν πληρώθηκαν τις ενισχύσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ όπως κατ’ επανάληψη υποσχέθηκαν εκπρόσωποι του οργανισμού αλλά και πολιτικοί παράγοντες της Καβάλας. Για το πρόβλημα είναι πιθανή σύσκεψη στην Αθήνα, μάλλον αύριο. Συνεδριάζει αύριο το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. Δεν θα αποφασίσει για το εορταστικό ωράριο περιμένοντας νεότερα από την Αθήνα και το αρμόδιο Υπουργείο. Συλλογικοί φορείς της Καβάλας που είναι αντίθετοι στην επίγεια χάραξη του δεύτερου τμήματος της Περιμετρικής ετοιμάζουν προσφυγή κατά της σχετικής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ.

 

Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας συνέλαβε ημεδαπό διαρρήκτη με πλούσια δράση στην Θάσο. Συνέντευξη τύπου για θέματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δίνει το πρωί η ΝΕ ΚΚΕ Καβάλας. Το απόγευμα εκδήλωση για τα 94 χρόνια του κόμματος στην Δ. Καπναποθήκη. Θα μιλήσει ο Σήφης Κοτσαντής. Συνεδριάζει το απόγευμα η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας. Ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής συζητά αλλά με όρους την παραχώρηση δύο ορόφων στο ΙΚΑ, στο κτίριο του κάτω Νοσοκομείου. Εξελέγησαν οι αντιπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Καβάλας στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος που θα γίνει στην Αθήνα στο τέλος της εβδομάδας. Πολύωρη και χωρίς ειδήσεις ήταν χθες στην Ελευθερούπολη η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου με θέμα τα πεπραγμένα του 2011. Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα πολυκαταστήματα ΙΚΕΑ. Ολοκληρώθηκε χθες με επιτυχία η 28η Philoxenia. Αισθητή έκανε την παρουσία της στην έκθεση η Περιφέρεια ΑΜΘ. Ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης ανακοίνωσε ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις στο θέμα αξιοποίησης του γεωθερμικού πεδίου Ερατεινού. Όπως είπε ο Δήμος Νέστου εξασφάλισε άδεια διανομής θερμικής ενέργειας από το αρμόδιο Υπουργείο.

 

Το απόγευμα στην Δ. Βιβλιοθήκη παρουσιάζεται το βιβλίο του Κώστα Τάτση «Έστω μόνο για μένα». Αντίθετη στην εκδήλωση, στην οποία θα μιλήσει και ο Δήμαρχος, δηλώνει με ανακοίνωση της η Συμπαράταξη Πολιτών. Για την θεατρική παράσταση που οργανώνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας θα δοθεί το πρωί συνέντευξη τύπου. Τοπικοί σύλλογοι έκαναν χθες ενημερωτική εξόρμηση κατά της ενδοοικογενειακής βίας. Στη διάρκεια του 2012 καταγγέλθηκαν 18 περιστατικά σε τοπικό επίπεδο.

 

Χθες το απόγευμα η Ένωση έχασε ένα παιχνίδι μέσα από τα χέρια της. Προηγήθηκε μέχρι και 23 πόντους του Ίκαρου αλλά στο τέλος ηττήθηκε 82-83. Η ομάδα μας έχει δίκαια παράπονα από τους διαιτητές. Αποδοκιμάστηκε ο αρχιδιαιτητής Συμεωνίδης που ήταν χθες στην Καλαμίτσα. Δεν αποκλείεται να αντικατασταθεί ο προπονητής Γαλάνης. Στον ΑΟΚ, μετά από μια μέτρια εμφάνιση η ομάδα ηττήθηκε 1-0 από τον Πιερικό. Εκτός από τα γνωστά επιθετικά προβλήματα ο ΑΟΚ χθες είχε προβληματική λειτουργία και στην αμυντική του γραμμή. «Ζητάμε συγνώμη από τον κόσμο» είπε στο τέλος ο Κώστας Βασιλακάκης.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης