ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

Συλλαλητήριο κατά της κυβερνητικής πολιτικής και των μέτρων που προετοιμάζονται οργανώνουν την Δευτέρα το απόγευμα στην πλατεία του Καπνεργάτη τοπικοί συνδικαλιστικοί φορείς αλλά και επαγγελματίες. Η οριστική απόφαση πάρθηκε σε ευρεία σύσκεψη χθες βράδυ. Σήμερα και αύριο εξόρμηση και διανομή υλικού για την γνωστοποίηση του γεγονότος. Η πορεία που θα ακολουθήσει θα περάσει τόσο από τα γραφεία των τοπικών βουλευτών όσο και από τα γραφεία των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση. Κινητοποιήσεις για την ερχόμενη εβδομάδα ετοιμάζουν και οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων. Την προσεχή Δευτέρα το πρωί κλείνουν τα μαγαζιά στην Χρυσούπολη. Οι επαγγελματίες του Νέστου διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της περιοχής εξ αιτίας των δημόσιων υπηρεσιών που ετοιμάζονται να πάψουν να λειτουργούν στην Χρυσούπολη. Εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ θα βρίσκεται το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας για ενημέρωση περί των όσων θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα. Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών η αναστολή της συγχώνευσης των εφοριών σε όλη την χώρα. Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία από το ΚΚΕ.

 

Θέματα λαθρομεταναστών, ιδιωτικοποιήσεων του αεροδρομίου, λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου αλλά και του φεστιβάλ Φιλίππων συζητήθηκαν χθες το απόγευμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Η χθεσινή βροχή έγινε αφορμή να σημειωθούν στην Καβάλα τουλάχιστον 7 τροχαία ατυχήματα, όλα υλικών ζημιών. Νέο περιστατικό σε σχολείο του Νομού Καβάλας εκπαιδευτικού που πήρε άδεια για λόγους υγείας αλλά δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Η υπηρεσία περιμένει τους αναπληρωτές και τα παιδιά της συγκεκριμένης τάξης δεν κάνουν μάθημα. Το απόγευμα στον Αμυγδαλεώνα ημερίδα για την μη καύση των καλαμιών. Λαϊκή συνέλευση έγινε χθες το απόγευμα στην Ελευθερούπολη με πρωτοβουλία του Δήμου Παγγαίου. Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας ζήτησε μέρος της αποθήκης του κτιρίου του Τελωνείου. Ο Αδάμ Κοσμίδης συζήτησε με τον Κωστή Σιμιτσή θέματα του Πάρκου Φαλήρου. Ο Δήμος Καβάλας συνεχίζει την διαβούλευση για τον νέο κανονικό χρήσης πεζοδρομίων στην οδό Ομονοίας. Μέχρι τότε δεν θα επιβληθεί κανένα πρόστιμο στους επαγγελματίες καταστηματάρχες.

 

Εκδήλωση αφιέρωμα στα 65 χρόνια της Παιδόπολης Καβάλας πραγματοποιείται το απόγευμα στην Δ. Βιβλιοθήκη. Το πρωί σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας για θέματα σεισμών. Στην Καβάλα διανυκτέρευσε το κρουαζιερόπλοιο «Κολόμπους ΙΙ». Το πρωί οι 600 Γερμανοί επιβάτες θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Αύριο στους πεζόδρομους θέατρο του δρόμου, πρωτοβουλία προβολής της θεατρικής παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ «Τα ρούχα του βασιλιά». Συνεχίζονται με χορό στην πλατεία του Καπνεργάτη σήμερα οι εκδηλώσεις της εβδομάδας αρχιτεκτονικής. Την Κυριακή το πρωί ποδηλατοδρομία.

 

Ο διαιτητής Καραλιόλιος από τα Γρεβενά σφυρίζει το ματς του ΑΟΚ την Κυριακή με τον Εθνικό Γαζώρου. Άρχισε προπονήσεις ο Μιγιάτοβιτς αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα παίξει στο ματς της Κυριακής λόγω μπλε κάρτας. Εκδρομές στις Σέρρες οργανώνουν και η Λέσχη και ο ΣΦΑΟΚ. Αύριο η Ένωση παίζει φιλικό παιχνίδι με τον Λαγκαδά. Την Κυριακή το πρωί λαϊκός αγώνας δρόμου 7 χιλιομέτρων που οργανώνουν οι βετεράνοι αθλητές στίβου Καβάλας. Εκκίνηση στις 10 το πρωί από την παραλία.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης