ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Υπό έλεγχο τέθηκε χθες στις 7 το απόγευμα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε ανατολικά και βόρεια από τη Νέα Καρβάλη. Καθοριστική ήταν η ρίψη νερού από τον αέρα. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετείχαν δύο κάναντερ, ένα πετζετέλ κι ένα ελικόπτερο. Το Σαββατοκύριακο στο Νομό Καβάλας υπήρξαν 3 φωτιές, προηγήθηκαν το Σάββατο αυτές στις Κορυφές και στο Ποδοχώρι.

 

Αυξημένη ήταν και χθες το πρωί στο λιμάνι η κίνηση επιβατών και αυτοκινήτων τόσο για τη Θάσο όσο και για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Στο λιμάνι της Καβάλας από το Σάββατο το υδροπτέρυγο Ilida II. Άγνωστοι δράστες λήστεψαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στο σπίτι του στον Αμυγδαλεώνα 83χρονο συνταξιούχο. Ήξεραν ότι έμενε μόνος. Τον έδεσαν, έψαξαν το σπίτι, βρήκαν και πήραν ποσό 25 ευρώ. Χθες το μεσημέρι γυναίκα 42 ετών έκλεψε το παγκάρι της εκκλησίας του Αγίου Γρηγορίου. Λίγη ώρα αργότερα η δράστιδα συνελήφθη στη Χρυσούπολη όπου είχε μεταβεί με τα Ταξί. Συνδικαλιστές αγρότες του Νομού Καβάλας ασκούν κριτική στην ΕΑΣ Καβάλας επειδή συμμετέχει σε πρωτοβουλία για τις προσεχείς κινητοποιήσεις. Αύριο συμβολική διαμαρτυρία αγροτών στο Διοικητήριο της Δράμας. Κινητοποιήσεις μόνο με εξασφαλισμένη συμμετοχή ζητά ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων του Νομού Καβάλας Νίκος Δημόπουλος. Η ανάδοχος εταιρία των πλωτών εξεδρών υποσχέθηκε ότι σήμερα θα επανέλθει στο έργο στο κεντρικό λιμάνι.

 

Συνεχίζεται η κατάθεση αιτήσεων στους Π. Σταθμούς του Δήμου Καβάλας για συμμετοχή βρεφών και νηπίων στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Συνεδριάζει το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο Θάσου. Αναβλήθηκαν οι εκλογές στην Ένωση Γιατρών του Νοσοκομείου λόγω των capital control. Ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με τον νομαρχιακό σύλλογο ΑμΕΑ έβαψε χθες θέσεις στάθμευσης ΑμΕΑ στο κέντρο της πόλης. Συχνές είναι οι βλάβες στο δευτερεύον δίκτυο ύδρευσης στο Παληό. Ένας ακόμη κατηγορούμενος για το κύκλωμα προώθησης γυναικών στην πορνεία προφυλακίστηκε μετά την απολογία του. Συναντήθηκαν την Παρασκευή στην Καβάλα ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών της ΑΜΘ και των Σερρών. Ανέπτυξαν τον προβληματισμό τους για τη διαδικασία αδειοδότησης σε βουλευτές και εκπροσώπους της Τ.Α. Υπέρ της συμμετοχής της Καβάλας στην έκθεση τουρισμού του Αμβούργου ο Αντιπεριφερειάρχης Μιχάλης Αμοιρίδης. Σημειώνει ωστόσο ότι η ενημέρωση για την έκθεση και το κόστος που αναλογεί στην Περιφέρεια έπρεπε να γνωστοποιηθούν νωρίτερα. Στο Φρούριο η συναυλία της Π.Ε. Καβάλας στο τέλος του μήνα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Via Egnatia.

 

Ο Ρώσως Σεργκέϊ Τιβιάκοφ προηγείται στο τουρνουά σκάκι που τελειώνει αύριο το μεσημέρι. Ένα ακόμη δωρεάν εργαστήριο για παιδιά οργανώνει από τις 24 Αυγούστου στον Πυθαγόρα ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας. Σήμερα και αύριο το βράδυ στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων η παράσταση «Οι εφτά άγγελοι των Φιλίππων».

 

Θετικά σχόλια για τον ΑΟΚ μετά το ισόπαλο φιλικό με τον Πανθρακικό. Θα αποκτηθεί ένας μέσος που δεν θα είναι ο Ταραλίδης κι ένας αμυντικός που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Σάββας Τουμανίδης. Στα τμήματα υποδομής του ΑΟΚ ο Βασίλης Δανιήλ. Χθες Ανυφαντάκης- Κατρακυλάκης είδαν τη Δοξα Δράμας στο φιλικό με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Σε φιλικό ματς το Βυζάντιο νίκησε 2-1 τον Νέστο.

 

Διαβάστε επίσης