ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Αντιπροσωπεία της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας με επικεφαλής τον πρόεδρο Άγγελο Τσατσούλη, συμμετείχε στην συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη. Εκεί είχε την ευκαιρία να συζητήσει και τοπικά θέματα με κυβερνητικά στελέχη. Προκύπτει ότι τα σχέδια των Ε.Ο.Ζ. προετοιμάζονται αλλά παραμένουν αρκετά αόριστα, το πρόγραμμα ενίσχυσης της μετεγκατάστασης βιοτεχνών και επαγγελματιών στα Βιοτεχνικά Πάρκα παραμένει «παγωμένο» ενώ καταβάλλεται προσπάθεια τα εγκαίνια της έκθεσης KavalaExpo 2012 να κάνει στο τέλος του μήνα ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Την ίδια ώρα στην Αθήνα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης προωθεί πάλι στην Βουλή την επένδυση του Γυαλιού. Ουδείς γνωρίζει το ποσοστό της κρατικής επιδότησης που προτείνει το Υπουργείο, άγνοια για την πρωτοβουλία Μηταράκη δηλώνει και η Λένα Γαρυφάλλου. Στην διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας σήμερα το απόγευμα θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Δήμου Καβάλας στις διήμερες κινητοποιήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αύριο και μεθαύριο με απόφαση της ΚΕΔΕ οι Δήμοι θα είναι κλειστοί, ήδη ο Δήμος Κομοτηνής δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση. Το Επιμελητήριο Καβάλας ενισχύει με το ποσό των 2.000 ευρώ τον Εμπορικό Σύλλογο. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για πρωτοβουλίες του συλλόγου και αντιμετώπιση των λειτουργικών του εξόδων.

 

Σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής περιοδεύει σε δημοτικά έργα που αναφέρονται στην εκπαίδευση. Δεν υπήρξαν νεότερα το Σαββατοκύριακο για τις μαθητικές μετακινήσεις. Λογικά αύριο οι μαθητές θα πληρώσουν εισιτήριο. Γενική συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα το πρωί η ΕΑΣ Καβάλας. Το μεσημέρι συνεδριάζει η τοπική κοινότητα Καβάλας. 58χρονος κάτοικος Νέας Ζίχνης Σερρών πυροβόλησε στον αέρα με κυνηγετική καραμπίνα έξω από το σπίτι της πρώην αρραβωνιαστικιάς του στην Λυδία. Χθες το απόγευμα στην είσοδο των Φιλίππων συγκρούστηκαν επιβατικό αυτοκίνητο με όχημα της Π.Υ. Καβάλας. Τραυματίστηκε ελαφρά η οδηγός του επιβατικού, 40 ετών κάτοικος Κρηνίδων. Την Πέμπτη το πρωί συναντώνται στο εργοστάσιο της ΒΦΛ εργαζόμενοι και Διονύσης Μπεχράκης. Θα γίνει συνάντηση και με τους συνταξιούχους της εταιρίας. Ξαναρχίζει σήμερα δρομολόγια προς την Παναγία το τρενάκι του Δήμου Καβάλας. Αλλαγή κανονισμού χρήσης πεζοδρομίων στην Ομόνοια ζητά από τον Δήμο Καβάλας ο Εμπορικός Σύλλογος. Συμφώνησαν αναλυτική συνεργασία σε θέματα απορριμμάτων, διαχείρισης υδάτων και τουρισμού φορείς της Τ.Α. Ελλάδας-Γερμανίας. Η συνάντηση έγινε το Σάββατο στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ.

 

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο φιλανθρωπική πρωτοβουλία του ΛΑΟΣ Καβάλας που αφορούσε συγκέντρωση σχολικού υλικού που θα μοιραστεί στα παιδιά των πολυτέκνων και στο ίδρυμα Αγία Μαρίνα. Το ίδρυμα επαναλειτουργεί από σήμερα, η διοίκηση του ζητά οικονομικό έλεγχο από το 2008 έως σήμερα. Λαϊκό γλέντι πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου από τους κατοίκους Κηπούπολης-Καλαμίτσας. Συνεχίζεται στην Θεσσαλονίκη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Ζαχαρόπουλου.

 

Την ώρα που ο ΑΟΚ κορυφώνει τις πιέσεις του προς κάθε κατεύθυνση ώστε να επανέλθει στην Β’ Εθνική, ύποπτο δημοσίευμα στο Έθνος το Σάββατο εμφανίζει εμπλεκόμενο τον Μάκη Ψωμιάδη. Άμεση η αντίδραση του Γιώργου Τσοκτουρίδη κατά της Αθηναϊκής εφημερίδας. Σκοπεύει να καταθέσει αγωγή και να ζητήσει 1 εκ ευρώ. «Εγώ ότι ήταν να κάνω το έκανα. Τώρα τον λόγο έχει η ΕΠΟ» είπε το Σάββατο ο Γιάννης Ιωαννίδης στον βουλευτή Καβάλας Ντίνο Κλειτσιώτη. Μετατέθηκε για την Πέμπτη η πρώτη προπόνηση του ΑΟΚ. Παίκτης του ΑΟΚ είναι ο Ντιέ. Ανέτοιμη η Ένωση ηττήθηκε σε φιλικό παιχνίδι από τον ΠΑΟΚ με σκορ 82-54. Αύριο επιστρέφουν στην Ελλάδα Ανθή Καραγιάννη και Αλεξάνδρα Δήμογλου.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης