• 20 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Νέα κινητοποίηση με αποχή από την εργασία τους έκαναν χθες συμμετέχοντες στο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας. Διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την καθυστέρηση πληρωμής τους αν και εντός της εβδομάδας θα εισπράξουν τα πρώτα χρήματα όσοι προσελήφθησαν από την Πνοή. Για την ερχόμενη εβδομάδα μετατίθενται οι πληρωμές από τον Όμιλο της Νέας Καρβάλης και την Ένωση Καταναλωτών. Πιθανόν οι κινητοποιήσεις να συνεχιστούν και σήμερα. Στο μεταξύ συνεχίζονται οι προσλήψεις στο πρόγραμμα, αφορούν όσους δικαιώθηκαν με ενστάσεις στο ΑΣΕΠ. Σε έναν περίπου μήνα η νέα προκήρυξη του προγράμματος για την κάλυψη 260 κενών θέσεων. Διαμαρτυρία έξω από το γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας έκαναν χθες οι γιατροί, παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες τους. Σε απόγνωση βρίσκονται 35 συνταξιούχοι της ΒΦΛ που παρά τις υποσχέσεις δεν πληρώθηκαν το εφάπαξ. Χθες ζήτησαν την συμπαράσταση του σωματείου των εργαζομένων, την διοίκηση του οποίου επισκέφθηκαν στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης.

 

Ελπίδες επαναλειτουργίας του ιδρύματος Αγία Μαρίνα δημιουργεί η προοπτική πληρωμής των εργαζόμενων μισθού ενός μήνα. Ποσό 13.000 ευρώ θα εισπράξει το ίδρυμα από την Περιφέρεια και 2.000 ευρώ από το ΙΚΑ. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν αμέσως στους εργαζόμενους. Γενική συνέλευση πραγματοποιεί το απόγευμα η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Η Κατερίνα Γεροστεργίου θα ορκιστεί νέα περιφερειακή σύμβουλος, την θέση του Θανάση Μακρή που παραιτήθηκε από την θέση του. Πληρωμή όλων των χρημάτων των περσινών μαθητικών μετακινήσεων συνεχίζει να ζητά το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας. Σε διαφορετική περίπτωση οι μαθητές από την Τρίτη θα πληρώνουν εισιτήριο, δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Σίμος Γιοβανάκης. Το Υπουργείο Παιδείας έστειλε στους 4 Δήμους του Νομού Καβάλας χρήματα για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων. Την Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη αρχίζει το νέο δικαστικό έτος και για τον Νομό Καβάλας. Πολιτικές πιέσεις που ως τώρα δεν έχουν αποτέλεσμα, ασκούνται προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για να μην καταργηθεί το Ειρηνοδικείο Χρυσούπολης. 30χρονος κάτοικος Καβάλας συνελήφθη από την Ασφάλεια και κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών. Στις Κρηνίδες συνελήφθη 40χρονος επιχειρηματίας λόγω χρεών προς το δημόσιο. Επαναλαμβάνεται την Δευτέρα η πρόσκληση για γενική συνέλευση της ΕΑΣ Καβάλας.

 

Στην εφημερίδα της κυβέρνησης προωθείται η παλιά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με την οποία η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ από 7μελής γίνεται 11μελής. Το μεσημέρι στο γραφείο του Αρχέλαου Γρανά συνέλευση των τοπικών φορέων που συμμετέχουν στο Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών. Το απόγευμα στο «Μετά τις 10» παρουσιάζεται το βιβλίο της Μανίνας Ζουμπουλάκη «Ευτυχία». Αργότερα σήμερα το απόγευμα εγκαινιάζεται η προσωρινή έκθεση του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας, σε ισόγειο χώρο της Δημοτικής Καπναποθήκης. Την Παρασκευή το πρωί θα γίνει στην Καβάλα σεμινάριο στους νηπιαγωγούς του Νομού. Θέμα το νέο πρόγραμμα σπουδών στο νηπιαγωγείο.

 

Στη 1 το μεσημέρι συναντώνται στην Αθήνα εκπρόσωποι της ΕΠΟ, της Σούπερ Λιγκ και την Β’ Εθνικής για το γνωστό θέμα του ΑΟΚ. Στην ομάδα μας η αισιοδοξία αλλά και η αναμονή συνεχίζονται. Ο ΑΟΚ κάνει στροφή στο θέμα του προπονητή, προσπαθώντας να συνεργαστεί με έλληνα. Πρόταση έγινε και στον Παύλο Δερμιτζάκη. Στην Καβάλα αναμένονται σήμερα δύο από τους τρεις Αμερικανούς της Ένωσης. Ειδικότερα έρχονται στην πόλη κι αρχίζουν από αύριο προπονήσεις οι Φίαρς και Νάναλι. Στα προκριματικά των 100 μέτρων συμμετέχουν σήμερα στην Παραολυμπιάδα του Λονδίνου Ανθή Καραγιάννη και Αλεξάνδρα Δήμογλου. Ο τελικός θα γίνει αύριο.

 

 

Διαβάστε επίσης