ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

100 περίπου μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ψηφίζουν σήμερα επί δύο διαφορετικών κειμένων, προερχόμενων από τη διήμερη συνέλευση της οργάνωσης. Το ένα κείμενο στηρίζει την Κυβέρνηση, το άλλο ασκεί κριτική για την μνημονιακή της στροφή. Στη διάρκεια της συνέλευσης Ιωαννίδης και Τσανάκα έκανε λόγο για σκέψεις παραίτησης τους. Η κ. Τσανάκα υποστήριξε ότι στη ψηφοφορία της Τετάρτης θα είναι παρούσα και θα καταψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων.

Αγανακτισμένος κι απογοητευμένος Νίκος Ρουδομέτωφ επειδή το Ιστορικό και Λογοτεχνικό Αρχείο Καβάλας καλείται από την εφορία να πληρώσει τέλος επιτηδεύματος για το 2013. Άκαρπες είναι οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη του άγνωστου άνδρα που την περασμένη Τετάρτη επιτέθηκε στην Κακόπλακα σε ανήλικο κορίτσι. Δύο ηλικιωμένοι πνίγηκαν σε Νέα Ηρακλείτσα και Ραψάνη την Παρασκευή και το Σάββατο. Περιστατικό αιφνίδιου θανάτου χθες και στη Θάσο.  Πρόστιμο 3.000 ευρώ επέβαλε η Π.Ε. Καβάλας σε σούπερ μάρκετ για παραπλάνηση καταναλωτών μέσω υποτιθέμενης προσφοράς τυποποιημένου προϊόντος. Αυξημένη ήταν χθες η κίνηση από Δράμα προς τις δυτικές παραλίες του Νομού Καβάλας με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές αυτοκινήτων στον Αμυγδαλεώνα. Αυξημένη χθες το πρωί και η κίνηση στο λιμάνι λόγω προγραμματισμένου δρομολογίου του πλοίου «Αριάδνη». Με απόφαση που έλαβε την περασμένη Πέμπτη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ έγινε δεκτό το αίτημα του εργολάβου για την νέα παράταση στην ολοκλήρωση του έργου ανακαίνισης της Ιχθυόσκαλας.

Ο Δήμος Καβάλας αποφασίζει εντός της εβδομάδας τη μετακόμιση του 5ου και 6ου νηπιαγωγείου στον παιδικό σταθμό των Σφαγείων. Ταυτόχρονα ανησυχεί επειδή νέα προβλήματα στατικότητας αποκάλυψε το έργο στο 21ο δημοτικό με αποτέλεσμα να μην είναι σίγουρο ότι το σχολείο θα επαναλειτουργήσει τον Σεπτέμβρη. Η απόφαση του Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων που χαρακτηρίζει Ιστορικό Τόπο τα Λουτρά των Ελευθερών δεν σταματά την επένδυση, εκτιμούν στην Π.Ε. Καβάλας. Περιορισμένη λόγω ζέστης ήταν χθες η κίνηση των καταναλωτών στην αγορά. Για τον ίδιο λόγο δεν λειτούργησαν όλα τα καταστήματα. Πιέσεις προκειμένου δημοτικά έργα να τελειώσουν εντός του Καλοκαιριού ασκεί στους εργολάβους ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας και της Π.Υ. Καβάλας, δεν υπήρξε περιστατικό το Σαββατοκύριακο.

Αρχίζει το μεσημέρι στο Επιμελητήριο 4ημερο σεμινάριο μελισσοκομίας. Ημερολόγιο Θάσου λέγεται το νέο βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού που κυκλοφόρησαν οι εκδόσεις Κέδρος. Κανονικά θα πραγματοποιηθεί 4 με 11 Αυγούστου το 24ο διεθνές τουρνουά σκάκι στην πόλη μας. Γιορτάζει στην Καβάλα σήμερα ο Ιερός Ναός του Προφήτη Ηλία. Το απόγευμα μεθεόρτιος πανηγυρικός εσπερινός.

Πρώτη προπόνηση στις 7 το απόγευμα για τον ΑΟΚ. Ερωτηματικό οι μεταγραφικές κινήσεις που καθυστερούν. Προς τον Απόλλωνα Καλαμαριάς ο Αμβρόσιος Παπαδόπουλος. Αρχίζουν σήμερα προετοιμασία τόσο ο Νέστος όσο και το Βυζάντιο. Επανέρχονται τα σενάρια συνεργασίας της Ένωσης με τον Χριστόφορο Στεφανίδη, ο οποίος αποχώρησε από τον Κολοσσό της Ρόδου.

 

Διαβάστε επίσης