ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα μεταξύ των ψηφοφόρων του Νομού Καβάλας, εκλέγει 3 βουλευτές στη νέα Βουλή. Βουλευτές εκλέγονται ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο Κώστας Μορφίδης και ο Γιώργος Παπαφιλίππου. Έναν βουλευτή εκλέγει η ΝΔ, τον Νίκο Παναγιωτόπουλο. Σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών του Γενάρη ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τη διαφορά του σε σχέση με τη ΝΔ στις 1.100 περίπου ψήφους. Η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα στους Δήμους Παγγαίου και Νέστου, ο ΣΥΡΙΖΑ στους Δήμους Καβάλας και Θάσου. Ομαλά εξελίχθηκε η ψηφοφορία στα 276 εκλογικά τμήματα του Νομού. Υπήρξαν προβλήματα λόγω περιορισμένης προσέλευσης των μελών των εφορευτικών επιτροπών. Χθες βράδυ συγκεντρώθηκαν οπαδοί και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην πλατεία Καπνεργάτη.

 

Μετά από εισαγγελική εντολή δόθηκαν το Σάββατο στη δημοσιότητα τα στοιχεία του κατηγορούμενου άνδρα στην υπόθεση της επίθεσης κατά ανήλικου κοριτσιού στην περιοχή Κακόπλακα. Μέχρι και χθες το απόγευμα η δημοσιοποίηση των στοιχείων δεν πρόσφερε κάτι νεότερο στην ίδια υπόθεση. Το μεσημέρι του Σαββάτου στο δάσος της Παναγούδας βρέθηκε νεκρός άνδρας 50 ετών. Η Αστυνομία απέκλεισε εγκληματική ενέργεια. Ο τηλεοπτικός σταθμός Σταρ μετέδωσε την πληροφορία σύμφωνα με την οποία δημιουργείται στην Καβάλα κέντρο υποδοχής προσφύγων. Το βράδυ του Σαββάτου το πλοίο Νήσος Ρόδος έφερε στο λιμάνι περισσότερους από 1.500 πρόσφυγες από την Συρία. Αυτοί μετακινήθηκαν για τη Θεσσαλονίκη και τα σύνορα με τα Σκόπια με λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, Ταξί και τουριστικά λεωφορεία. Λόγω εργασιών της ΔΕΥΑΚ στην οδό Παφλαγονίας θα σημειωθεί το πρωί διακοπή νερού στη συνοικία της ΔΕΠΟΣ. Έλεγχο διάρκειας 5 ωρών έκανε την Παρασκευή στο κρουαζιερόπλοιο Europa 2 προσωπικό της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Καβάλας.

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας χορήγησε άδεια λειτουργίας στην εταιρία Ελλαγρολιπ, η οποία έχει την ευθύνη τριών μονάδων στο εργοστάσιο της ΒΦΛ. Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας επιχορηγείται από το κράτος για την μεταφορά μαθητών στα σχολεία τους. Συνάντηση με τον Μάκη Παπαδόπουλο είχαν την προηγούμενη εβδομάδα οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων του Δήμου Καβάλας. Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας υπόσχεται να απομακρύνει τα περισσότερα κάγκελα που πρόσφατα τοποθέτησε στους πεζόδρομους. Η τελική απόφαση για το πρόστιμο είναι του Υπουργού, δήλωσε χθες στην Πρωινή ο Βασίλης Λιόγκας. Η δήλωση του αφορά το ενδεχόμενο να επιβληθεί πρόστιμο στον Δήμο Καβάλας για την λειτουργία του σκουπιδότοπου του το 2011. Αντιπροσωπεία του Δήμου Νέστου θα βρίσκεται σήμερα στην αδελφοποιημένη πόλη Ζλάτογκραντ της Βουλγαρίας.

 

Αγιασμό για τις εκδηλώσεις της Φθινοπωρινής περιόδου έκανε το Σάββατο η Θρακική Εστία. Ο συμπολίτης Αριστοτέλης Δεληγιαννίδης είναι ο πρώτος έλληνας εικαστικός καλλιτέχνης που συμμετείχε σε έκθεση στα Σκόπια. Το απόγευμα εκδήλωση για την ειρήνη στην παιδική δημοτική βιβλιοθήκη του Αγίου Λουκά.

 

Στην τελική ευθεία για την έναρξη του πρωταθλήματος την Κυριακή μπαίνουν σήμερα ΑΟΚ, Νέστος, Βυζάντιο. Φήμες αναφέρουν το ενδεχόμενο επιστροφής στον ΑΟΚ του Βασίλη Βιτλή. Κοντά στην απόκτηση του Δεμερτζή είναι η Ένωση.

 

 

Διαβάστε επίσης