ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες λεπτομερώς το σχέδιο «Αθηνά», σχέδιο συγχωνεύσεων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Το ΤΕΙ Καβάλας μετονομάζεται σε ΤΕΙ ΑΜΘ. Δύο τμήματα της ΣΔΟ συγχωνεύονται ενώ μεταφέρονται στην Θεσσαλονίκη (από τη Δράμα) τα τμήματα Οινολογίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου. Αναβαθμίζεται η σχολή Νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου. «Δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική μεταβολή» είπε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Νάσος Μητρόπουλος. Ανησυχίες στα τμήματα Διαχείρισης Πληροφοριών και Βιομηχανικής Πληροφορικής για το μέλλον που θα υπάρξει μετά τη συγχώνευση τους. Συνεχίστηκαν και χθες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΒΦΛ και ΔΕΠΑ. Η συμφωνία δεν είναι μακριά. Πιέζουν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου τη ΒΦΛ ώστε να πληρωθούν. Το τμήμα Ασφαλείας Καβάλας εξιχνίασε χθες 7 διαρρήξεις που έγιναν σε διαμερίσματα της Καβάλας τον Μάη του 2011. Επρόκειτο για ομάδα 5 ατόμων που έρχονταν στην πόλη μας πρωινές ώρες από την Θεσσαλονίκη. Η ομάδα έσπαζε τον ομφαλό της κλειδαριάς της κεντρικής εισόδου των διαμερισμάτων. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας διαμαρτύρεται έντονα για την συνεχή μείωση του προσωπικού. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της η Διεύθυνση Καβάλας ενισχύεται μόνο με 3 επιπλέον άτομα.

 

Στον Νομό Καβάλας θα είναι από το πρωί ο Πάνος Καμμένος. Επισκέπτεται την Ελευθερούπολη, την Θάσο και το απόγευμα την Δράμα. Αύριο το πρωί προσυνεδριακή διαδικασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα σήμερα η απεργία των ναυτεργατών. Επίσκεψη στον ΕΛΓΑ έκανε χθες ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης. Συνεδρίασε χθες το βράδυ η διοίκηση του Επιμελητηρίου. Η Ν.Ε. ΛΑΟΣ Καβάλας εξέδωσε ανακοινώσεις συμπαράστασης στους αγρότες, τους γονείς και κηδεμόνες του μουσικού σχολείου Καβάλας. Συνεδριάζει το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου. Την Δευτέρα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας. Σήμερα το απόγευμα εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου για τις αναλύσεις DNA. Την Τετάρτη το απόγευμα Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

 

Αύριο το πρωί στην κεντρική πλατεία εκδήλωση υπέρ της ανακύκλωσης μαθητών του 20ου Δημοτικού Σχολείου. Την Κυριακή κόβουν βασιλόπιτα για το νέο έτος ο σύλλογος ατόμων με νεανικό διαβήτη, ο σύλλογος Ημαθιωτών, ο νομαρχιακός σύλλογος ΑμΕΑ, ο πολιτιστικός σύλλογος Παληού. Το απόγευμα της Κυριακής εκδήλωση της Ένωσης Επιστημόνων Γυναικών Καβάλας στην αίθουσα του Όσκαρ. Αρχίζει σήμερα το βράδυ στην ΣΦΓΤ αφιέρωμα στις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Σήμερα προβάλλεται η ταινία «Μια αιωνιότητα και μια μέρα». Γενική συνέλευση την Κυριακή του συλλόγου εθελοντών κατά του καρκίνου.

 

Συνεχίζει την προετοιμασία του ο ΑΟΚ για το ματς της Κυριακής με τον Πανσερραϊκό. Εκδρομή στις Σέρρες οργανώνει η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας. Διέκοψε την συνεργασία του με τον ΑΟΚ ο Αναστασόπουλος που θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ. Τραυματίας και αμφίβολος για το ματς στις Σέρρες ο Πλιάγκας. Πολύ κρίσιμο είναι το αυριανό ματς της Ένωσης με την Ελευσίνα. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 5 το απόγευμα, στο Κλειστό της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης