• 4 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2015

Τρεις περίπου ώρες συζητούσαν τις επικείμενες αλλαγές στο Χωροταξικό σχέδιο της ΑΜΘ τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας και οι εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων. Η χθεσινή συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με παρατηρήσεις και διορθώσεις που θα προωθηθούν στην ΠΕΔ ΑΜΘ, η διοίκηση της οποίας συνεδριάζει για το ίδιο θέμα την Δευτέρα. Μετά τις εκλογές η τελική συζήτηση για γνωμοδότηση του σχεδίου από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

Τα σχολεία είναι απολύτως έτοιμα για να λειτουργήσουν από σήμερα, δήλωσαν χθες οι δύο πρόεδροι των σχολικών επιτροπών του Δήμου Καβάλας. Στον Αγιασμό του 5ου Γυμνασίου που επαναλειτουργεί μετά από έναν χρόνο θα είναι το πρωί η Δήμαρχος. Σήμερα πιάνουν δουλειά οι καθαρίστριες στα δημοτικά και νηπιαγωγεία, ως την Τρίτη θα υπάρχουν και στα Γυμνάσια- Λύκεια. Πολλά τα εκπαιδευτικά κενά, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 

Η βροχή που προβλέπει για σήμερα το απόγευμα η ΕΜΥ απειλεί τις προεκλογικές εκδηλώσεις που προγραμματίστηκαν να γίνουν στην πόλη μας. Ειδικότερα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας μιλά στην κεντρική πλατεία κι ο Νίκος Σοφιανός στο Πάρκο Φαλήρου. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα μιλήσει σε κοινή εκδήλωση με το ΠΑΣΟΚ στην αίθουσα του ξενοδοχείου Ωκεανίς. Χθες ο Άρειος Πάγος δεν ανακήρυξε υποψήφιο βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ τον Γιάννη Ιακωβίδη λόγω πανελλαδικού προβλήματος ως προς την γυναικεία ποσόστωση. Ο υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι Γιώργος Γκαϊταντζής επισκέφθηκε τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου. Παρουσιάστηκαν χθες οι υποψήφιοι βουλευτές Καβάλας της Λαϊκής Ενότητας.

 

Περιορισμένες θα είναι οι εργασίες που σύντομα θα γίνουν στο δημοτικό έργο της οδού Ερυθρού Σταυρού. Δεν υπάρχει ενδεχόμενο επέκτασης τους στην οδό Βενιζέλου. 25 έκτακτα δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη εκτέλεσε το βράδυ της Τετάρτης το ΚΤΕΛ Καβάλας, όλα αφορούσαν μετανάστες από την Συρία που ήρθαν στην πόλη μας με το πλοίο Νήσος Ρόδος. Από την προσεχή Δευτέρα φιλοξενείται στο ΤΕΙ το θερινό σχολείο του Cern. Ομόφωνες αποφάσεις έλαβε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Κριτική στην Αντιπεριφέρεια Τουρισμού της ΑΜΘ για τα «εργαλεία» προβολής που πρόσφατα παρουσίασε, ασκεί με επιστολή του στην Πρωινή ο Κώστας Παπακοσμάς. Στις 17 Σεπτέμβρη αρχίζει στην Καβάλα το διεθνές συνέδριο τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στη γεωργία,  τα τρόφιμα και το περιβάλλον.

 

Ολοκληρώνεται την Κυριακή το βράδυ με εκδήλωση στο θεατράκι του Μεχμέτ Αλί στην Παναγία το φεστιβάλ Παπαϊωάννου. Εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα ευαισθητοποίησης για το λέμφωμα πραγματοποιεί την Τετάρτη ο Ιατρικός Σύλλογος. Ο σύλλογος Καταδρομέων πραγματοποιεί μνημόσυνο για τους δασοκομάντος που σκοτώθηκαν στα ορεινά του Νομού Δράμας το 1994. Το μνημόσυνο θα γίνει την Κυριακή το πρωί στην περιοχή Τερψιθέα της Δράμας. Την πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη η γιορτή της Κτηνοτροφίας στον Πλαταμώνα.

 

Μάλλον ευνοϊκό είναι για τον ΑΟΚ το πρόγραμμα της Γ’ εθνικής του 1ου ομίλου. Σήμερα το μεσημέρι αρχίζουν τα παιχνίδια της Ένωσης στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχει σε τουρνουά μπάσκετ που οργανώνει ο Άρης.

 

 

 

Διαβάστε επίσης