ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2014

Συνεδριάζει το μεσημέρι στον Πειραιά το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών προκειμένου να αποφασίσει τα δρομολόγια των επόμενων 12 μηνών για τη Θάσο αλλά και τα δρομολόγια από την Καβάλα προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Στη συνεδρίαση θα παραστούν οι Γιάννης Πασχαλίδης- Κώστας Χατζηεμμανουήλ. Όπως προκύπτει από τις χθεσινές επαφές του Νίκου Παναγιωτόπουλου φέτος τον Χειμώνα θα υπάρχουν δρομολόγια και τις Κυριακές στην γραμμή του Πρίνου. Παρά την πρόθεση των εταιριών να εκμεταλλευτούν τις 60 μέρες ακινησίας των πλοίων τους, τα δρομολόγια του Χειμώνα γενικά θα είναι περισσότερα σε σχέση με πέρσι. Παραμένει για τρίτη μέρα στο λιμάνι της Καβάλας το πλοίο «Μυτιλήνη» περιμένοντας οδηγίες από την ΝΕΛ. Από την σύσκεψη που προκάλεσε χθες στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος προέκυψε ότι μειωμένες θα είναι και οι ενιαίες ενισχύσεις των κτηνοτρόφων του Νομού Καβάλας. Στον Υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο ήταν χθες ο δήμαρχος Θάσου ζητώντας αποζημιώσεις για τις πρόσφατες πλημμύρες στην Σκάλα Καλλιράχης και στα Λιμενάρια.

Κανονικά άρχισε χθες η διαδικασία μεταφοράς των μαθητών του δημοτικού σχολείου του Αγίου Λουκά στο σχολείο του Φλωρέξ και της οδού Αλκίνου. Χρησιμοποιούνται λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ. Ιδιώτης έκαιγε χόρτα στην αυλή του σπιτιού του χθες το απόγευμα στο Περιγιάλι, περίοικοι ειδοποίησαν την Π.Υ. νομίζοντας ότι εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Την ερχόμενη εβδομάδα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας αλλά και το τοπικό συμβούλιο. Την Δήμαρχο επισκέφθηκε χθες η Πρέσβειρα της Σουηδίας στην Αθήνα. Στο σχολείο της Πέρνης παραμένουν οι μαθητές του χωριού, ούτε σήμερα θα εμφανιστούν στο σχολείο της Γραβούνας. Το Υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε την ΜΠΕ του ΤΑΡ ως προς τα Τενάγη των Φιλίππων. Στα σχολεία των δήμων τους για τον καθιερωμένο αγιασμό ήταν χθες οι δήμαρχοι Τσομπανόπουλος και Αναστασιάδης. Το απόγευμα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Νέστου. Νέα δέσμευση για το 12% εξασφάλισε χθες ο Γιώργος Καλαντζής, αυτή τη φορά από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Δένδια.

Αρχίζει το απόγευμα το φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Πάρκο Φαλήρου. Το βράδυ λαϊκό γλέντι στην αυλή του 24ου δημοτικού σχολείου από τους κατοίκους της Νεάπολης. Το απόγευμα στην πλατεία Καπνεργάτη ανταλλακτικό παζάρι για το πρόγραμμα Στηρίζω. Αρχίζει σήμερα το τριήμερο συνέδριο κινηματογραφικών λεσχών. Αύριο το πρωί ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου για την Σήψη. Την Κυριακή η φλόγα των εθελοντών αιμοδοτών στο δάσος των Πεντακοσίων.

Ο διαιτητής Βλιώρας από την Λάρισα σφυρίζει το ματς του ΑΟΚ στο Αγιονέρι. Έτοιμος να αγωνιστεί ο επιθετικός Θανάσης Κανούλας. Ηττήθηκε χθες η Ένωση στο πρώτο ματς για το τουρνουά Μαυροσκούφεια. Την Τετάρτη σε φιλικό θα υποδεχθεί τον Άρη.

Διαβάστε επίσης