ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΗ 2013

Ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η επίσκεψη στην Καβάλα του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης Θόδωρου Καράογλου. Άκουσε τα προβλήματα, υποσχέθηκε βοήθεια, αναφέρθηκε σε νέο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί τον Ιούνιο στη Βουλή το οποίο θα περιέχει φορολογικές ελαφρύνσεις. Σε συνάντηση με στελέχη της ΝΔ Καβάλας δέχθηκε διαμαρτυρίες για το πρόβλημα της ανεργίας. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το Υπουργείο να ενισχύσει οικονομικά είτε τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ Φιλίππων, είτε τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Καβάλας. Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου ο Βασίλης Ξουλόγης ,μιλώντας για το πρόβλημα του αρσενικού στο νερό, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει δεύτερο δίκτυο ύδρευσης.Ανεξάρτητο από αυτό που περνά από τα φίλτρα της ΔΕΥΑ Παγγαίου. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης υπέγραψε χθες την απόφαση για την προμήθεια εξοπλισμού του Περιφερειακού Ιατρείου στο Οφρύνιο. Τώρα μπορεί ο Δήμος Παγγαίου να υπογράψει την σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου. Ο βουλευτής ΝΔ Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης θα βρίσκεται το απόγευμα στη ΝΟΔΕ Καβάλας, στην έναρξη των προσυνεδριακών διαδικασιών. Ο Κώστας Ήσυχος μιλά το απόγευμα στη Χρυσούπολη, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Νέστου.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά την αναβάθμιση 25 λιμανιών της χώρας, μεταξύ των οποίων και του λιμανιού της Καβάλας. Συλλαλητήριο κατά των αλλαγών στα εργασιακά έκανε χθες το απόγευμα στην κεντρική πλατεία το ΠΑΜΕ Καβάλας. Αθωώθηκε χθες στο Εφετείο Θράκης ο πρώην Δήμαρχος Θάσου Λευθέρης Μερέσης. Ήταν κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος επειδή δεν συνεργάστηκε με τον Συνήγορο του Πολίτη. Δύο ερωτήσεις στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κατέθεσε ο Γιάννης Πασχαλίδης. Και οι δύο αφορούν θέματα της Θάσου. Ο Κώστας Γάκης είναι ο νέος επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του Γιάννη Φιλόσογλου. Νεαρός οδηγός δικύκλου έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να εκτραπεί της πορείας του. Τραυματίστηκε ελαφρά. Το δίκυκλο προκάλεσε υλικές ζημιές σε 4 παρκαρισμένα αυτοκίνητα επί της οδού Ερυθρού Σταυρού. Το αλκοτέστ έδειξε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Λήγει σήμερα η προθεσμία για την κατάθεση αιτήσεων στην Δημωφέλεια για την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού.

 

Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα και αύριο το πρωί στον Δημοτικό Κήπο από τον τοπικό σύλλογο. Προσωπικό της ΧΧ Μεραρχίας και του αεροπορικού αποσπάσματος Χρυσούπολης καθαρίζουν σήμερα τις ακτές Ραψάνης και Άσπρης Άμμου. Το βράδυ στο Αμφιθέατρο εκδήλωση των ΚΑΠΗ για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Καβάλας. Αύριο το απόγευμα στην Παιδόπολη συνάντηση παλαιών τροφίμων του ιδρύματος. Αύριο βράδυ στην Παλιά Μουσική εκδήλωση με τον Γιώργο Βαρσαμάκη.

 

Τα Γιαννιτσά υποδέχεται ο ΑΟΚ την Κυριακή στις 6 το απόγευμα. Είναι το τελευταίο ματς του πρωταθλήματος. Την ίδια ώρα ο Νέστος παίζει στην Ορεστιάδα με τον Ορέστη. Την Κυριακή το πρωί λαϊκός αγώνας δρόμου, στα βήματα του Απόστολου Παύλου.

 

Διαβάστε επίσης