• 23 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΡΤΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΡΤΗ 2013

Καπνεμπορική εταιρία της Καβάλας κατήγγειλε για τοκογλυφία τον πρώην Υφυπουργό Παιδείας – επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ- Γιάννη Ανθόπουλο. Η υπόθεση εξετάζεται αυτό το διάστημα από τη δικαιοσύνη. Ο κ. Ανθόπουλος απολογήθηκε κι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Σε τραπεζικό του λογαριασμό βρέθηκαν εμβάσματα 700.000 ευρώ, προερχόμενα από την καταγγέλλουσα εταιρία. Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν χθες, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ο Κωστής Σιμιτσής με τον Θόδωρο Καλλιοντζή. Ενώ συζητούνταν θέμα οικονομικής φύσεως για τα λασπόλουτρα, οι δύο άνδρες άρχισαν προσωπική αντιπαράθεση που θύμιζε την προεκλογική περίοδο του 2010. Άκαρπη φαίνεται να ήταν η χθεσινή συνάντηση των τοπικών φορέων με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών Σταύρο Καλογιάννη. Ο Βασίλης Ξουλόγης ζήτησε να μεταφερθούν τα διόδια από τη Μουσθένη στον κόμβο του Αγίου Ανδρέα. Με την πρόταση αυτή επιχείρησε να ακυρώσει την δημιουργία διοδίων στα όρια των Νομών Καβάλας- Ξάνθης. Στην Θάσο βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Κώστας Μουτζούρης. Συνοδεύεται από τον βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη. Χθες ο κ. Πασχαλίδης επισκέφθηκε τον ΕΛΓΑ, ο αντιπρόεδρος του οποίου φέρεται να αναγνώρισε ότι υπήρξαν άδικες εκτιμήσεις σχετικά με τις αποζημιώσεις παραγωγών σουλτανίνας για τις ζημιές που διαπιστώθηκαν πέρσι το Καλοκαίρι.

 

Κοινή γενική συνέλευση έκαναν χθες το απόγευμα δάσκαλοι και καθηγητές. Οι διοικήσεις των δύο συλλόγων θα συνεδριάζουν μαζί την ερχόμενη εβδομάδα για να αποφασίσουν κινητοποιήσεις με αφορμή την διαδικασία της αξιολόγησης που ξεκινά το Υπουργείο Παιδείας. Ο Κώστας Θεοδωρίδης εξελέγη πάλι πρόεδρος του σωματείου των Οικοδόμων. Σύσκεψη για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος οργανώνει το μεσημέρι στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος της Καβάλας. Αφορμή είναι η πρόσφατη καταδίκη του στο Εφετείο της Θράκης. Με χθεσινή ανακοίνωση της η εταιρία ΚΡΕΚΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ σε τράπεζα της Κύπρου. Συνελήφθη χθες στην Καβάλα 38χρονος για χρέη 150.000 ευρώ προς το δημόσιο. Την Κυριακή το πρωί θα γίνεις στο Επιμελητήριο συνέλευση του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Επιχειρηματιών. Στην Θάσο συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο η προσυνεδριακή δραστηριότητα του ΚΚΕ.

 

Με ανακοίνωση του το Φεστιβάλ Φιλίππων αναζητά εθελοντές για τις εκδηλώσεις του Καλοκαιριού. Το Φεστιβάλ ψάχνει και χρήματα αφού η ενίσχυση από τον Δήμο Καβάλας είναι μειωμένη σε σχέση με πέρσι σε ποσοστό 50%. Μικρό είναι το ποσοστό σχολικής διαρροής μεταξύ των μαθητών του Νομού Καβάλας. Αυτό προέκυψε χθες, στα πλαίσια ημερίδας που έγινε στο Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο. Αύριο στις 8 το απόγευμα παρουσιάζεται σε εκδήλωση στη Δ. Βιβλιοθήκη το βιβλίο του Λευθέρη Κελβερίδη. Ο δημοτικός σύμβουλος Θάσου Μιχάλης Ξώγνος προώθησε χθες σε σχολεία της Θάσου ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δωρεά του συλλόγου Φίλος από την Νυρεμβέργη. Στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος εκπαιδευτικοί του 14ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκαν πρόσφατα σχολεία στην Αυστρία.

 

Ο Κώστας Τσαλίκης πήρε χθες απόφαση κι άλλαξε τον προπονητή του ΑΟΚ. Στην θέση του Νίκου Παπαδόπουλου που αποχώρησε, βρίσκεται ήδη ο Γιώργος Μαραντάς. Ο κ. Μαραντάς προέρχεται από την Ξάνθη, συμμετείχε στο προπονητικό τημ της ομάδας από την αρχή της περιόδου. Αβέβαιο το μέλλον του Εντιαγέ στην ομάδα. Η Ένωση ετοιμάζεται για το παιχνίδι της Κυριακής με το Περιστέρι χωρίς τους Μιλόσεβιτς, Αράπη, Μανωλόπουλο. Παίζει όμως ο νεοαποκτηθείς Δεμερτζής.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης