ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΓΕΝΑΡΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΓΕΝΑΡΗ 2015

Παράπονα προς την διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ διατύπωσε χθες η Δήμαρχος, με αφορμή την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα παράπονα της κ. Δήμητρας Τσανάκα αφορούν τις ανακοινώσεις για τη Περιμετρική που έγιναν χωρίς η ίδια να προσκληθεί, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας από το οποίο απουσιάζει ο Δήμος Καβάλας. Όλα αυτά ίσως λυθούν σήμερα, σε προγραμματισμένο ραντεβού με τον Γιώργο Παυλίδη των 5 δημάρχων των πρωτευουσών των νομών της Περιφέρειας. Γιατρός του Ε.Σ.Υ. που εργάζεται στο Νομό Καβάλας καταδικάστηκε χθες στο Τριμελές σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετη αναστολή. Κατηγορούνταν για χορήγηση ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση. Συνεργάτες του Γιάννη Πασχαλίδη θα συνεχίσουν σήμερα στο Πρωτοδικείο Καβάλας τον έλεγχο των ψηφοδελτίων της ΝΔ στα εκλογικά τμήματα του Νομού. Δίνουν προτεραιότητα στην υπογραφή του δικαστικού αντιπροσώπου που πρέπει να υπάρχει δίπλα σε κάθε σταυρό προτίμησης κάθε ψηφοδελτίου. Για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας σκαφών τύπου FINN που θα γίνει στην Καβάλα τον Μάη έγινε χθες σύσκεψη οργανωτών και τοπικών φορέων.

Οι 3 νέου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που χθες συνάντησαν τη Δήμαρχο έχουν σήμερα πρόγραμμα επαφών με τους εκπροσώπους της αγοράς, το Δασαρχείο, τον Δήμαρχο Παγγαίου, τον Αντιπεριφερειάρχη, τον σύνδεσμο βιομηχάνων, το σύλλογο φίλων της Παιδόπολης. Ενημέρωση για το έργο των πλωτών εξεδρών είχε ο πρόεδρος του ΟΛΚ Χρήστος Ηλιάδης, θα τηρηθεί όπως φαίνεται το χρονοδιάγραμμα και οι πλωτές θα εμφανιστούν μπροστά στο ΝΟΚ στο τέλος Απριλίου. Υπέγραψε χθες απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές του 2015 ο Θόδωρος Μαρκόπουλος. Έκανε δεκτές όλες τις προτάσεις των τοπικών συλλόγων. Ο Δήμος Καβάλας είναι έτοιμος να δεχθεί αιτήσεις από τους συμπολίτες που βάσει προηγούμενης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου δικαιούνται μείωση δημοτικών τελών. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συνάντησε χθες ο Γιώργος Καλαντζής. Συνεδριάζει το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου.

Την βασιλόπιτα τους κόβουν το Σάββατο οι Πόντιοι Χορευτές αλλά και ο σύλλογος κατοίκων Κηπούπολης Καλαμίτσας. Την Κυριακή το πρωί κόβει βασιλόπιτα ο Σύλλογος Πολυτέκνων. Την Κυριακή το απόγευμα η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών. Ξενάγηση στο μουσείο των Φιλίππων οργανώνουν την Κυριακή οι ξεναγοί της Βόρειας Ελλάδας. Πραγματοποιείται αύριο στην Ελευθερούπολη η 2η Πολυθεματική Ημερίδα της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας.

Ο επιθετικός Κρυστάλης και ο αμυντικός Μκρτσιάν αποκτήθηκαν χθες από τον ΑΟΚ. Στη διάθεση του προπονητή του Ορφέα είναι ο Αργεντίνος Βαστάϊν, εκδόθηκε δελτίο στον ποδοσφαιριστή. Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο ήταν χθες αντιπροσωπεία της Ένωσης.

Διαβάστε επίσης