ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

Χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Νέα Πέραμο ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την αξιοποίηση των Λουτρών των Ελευθερών. Την εκδήλωση οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Περάμου. Μίλησαν άπαντες οι εμπλεκόμενοι στο θέμα, χωρίς όμως να υπάρξουν νεότερα στοιχεία περί της υπόθεσης. Αναμένεται εντός του Δεκέμβρη η απόφαση του ΚΑΣ που θα αφορά τα τρία κτίρια των Λουτρών, τα οποία προτείνεται να κηρυχτούν μνημεία. Με έγγραφο του ο Δήμος Καβάλας ζητά από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να απομακρύνουν εντός 5 ημερών παραπετάσματα που χρησιμοποιούν για να προστατεύσουν από τα καιρικά φαινόμενα τα εξωτερικά τους τραπεζοκαθίσματα. Ο Δήμος Καβάλας τα θεωρεί αυθαίρετα, απειλεί τους επαγγελματίες με πρόστιμα. Παρέμβαση του προέδρου της Ομοσπονδίας προς τον αντιδήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Συνεχίζουν σήμερα την απεργία τους – με μικρή όμως συμμετοχή- οι εργαζόμενοι στις εφορίες. Την Τετάρτη, από τις 10 και μετά οι εφορίες θα είναι κλειστές λόγω γενικής συνέλευσης του τοπικού συλλόγου. Επίσχεση εργασίας κάνουν σήμερα οι ειδικευόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου. 30 περίπου αντιπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος, αναχωρούν το πρωί με λεωφορείο από την Καβάλα. Έχουν προορισμό την Αθήνα. Άγνωστος δράστης βρέθηκε κάτω από περίεργες συνθήκες μέσα στο ΙΚΑ Καβάλας, ξύνοντας και αφαιρώντας από ακτινολογικό μηχάνημα άργιλο αξίας 700 έως 1.000 ευρώ. Το περιστατικό καταγγέλθηκε χθες, προανάκριση διενεργεί η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.

 

Οι χθεσινοί ισχυροί νοτιάδες επηρέασαν τα δρομολόγια των φέρι μποτ από την Καβάλα για τον Πρίνο. Κανονικά έγιναν τα δρομολόγια στην γραμμή της Κεραμωτής. Δεν ήρθε χθες στην Καβάλα το επιβατικό πλοίο «Ταξιάρχης». Για να διευκολύνει την υποχρεωτική διαδικασία της αυτοαπογραφής όλων των επιχειρήσεων το Επιμελητήριο Καβάλας θα λειτουργεί όλο το Δεκέμβρη και τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης. Μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για την πρόσληψη 42 εποχιακών εργαζόμενων στην καθαριότητα του Δήμου Καβάλας. Κατατέθηκαν 900 αιτήσεις. Με ανακοίνωση τους οι κτηνοτρόφοι του Νομού Καβάλας διαμαρτύρονται επειδή δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ραντεβού με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο. Η ΑΔΕΔΥ Καβάλας καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να λάβουν μέρος στην σημερινή στάση εργασίας που αρχίζει στις 11.30 το πρωί. Σύσκεψη για τα προβλήματα που δημιουργεί τον Χειμώνα η κακοκαιρία αλλά και για την αντισεισμική προστασία θα γίνει το πρωί στο γραφείο του Αρχέλαου Γρανά.

 

Συνεχίζονται το πρωί οι ορκωμοσίες αποφοίτων του ΤΕΙ Καβάλας. Το απόγευμα συνεδριάζει πρώτη φορά στην Ελευθερούπολη το μαθητικό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου. Το απόγευμα εκδήλωση του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Καβάλας με θέμα την υιοθεσία ανηλίκου και την Παιδόπολη. Η εκδήλωση θα γίνει στο Λύκειο των Ελληνίδων. Άρχισαν χθες, συνεχίζονται σήμερα ομιλίες για το aids σε μαθητές Λυκείων. Πραγματοποιούνται στο Αμφιθέατρο με εισηγητή τον Χρήστο Παπαδόπουλο, προϊστάμενο της διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Καβάλας.

 

Ο διαιτητής Ευαγγέλου από την Αθήνα σφυρίζει το ματς του ΑΟΚ με τον Ηρακλή την Κυριακή. Εκτός πλάνων οι τραυματίες Μπρατσιάνι και Πλιάγκας. Στην Ένωση είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο ματς της Δράμας ο Μανωλόπουλος αλλά και ο Νικολαϊδης.

 

Διαβάστε επίσης