ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας Χρήστος Ηλιάδης είναι ένας από τους προέδρους λιμανιών της χώρας που διαμαρτυρήθηκαν έντονα χθες σχετικά με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ένωση Λιμένων Ελλάδας. Σε αυτό αναφέρονταν η ανάγκη στενότερης σχέσης των λιμανιών με τη τοπική αυτοδιοίκηση. «Στη πρόσφατη συνεδρίαση της διοίκησης της Ένωσης δεν συζητήσαμε και δεν αποφασίσαμε κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Χρήστος Ηλιάδης. Αντί άδειας λειτουργίας καταστήματος οι υπεύθυνοι του Τζάμπο έδωσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καβάλας απόφαση ένταξης στο νόμο περί αυθαιρέτων! Η προκαταρκτική έρευνα για τη λειτουργία του καταστήματος χωρίς άδεια συνεχίζεται μετά από εισαγγελική παραγγελία. Συνεχίζεται το παρεμπόριο στη παραλία, με αφορμή εκδηλώσεις για την ελληνοβουλγαρική φιλία. Χθες εκπρόσωπος των διοργανωτών κατηγόρησε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι αυτά θέλουν να κλείσουν τα περίπτερα από τα οποία χωρίς έκδοση αποδείξεων πωλούνται διάφορα μικροαντικείμενα. Εφ’ όλης της ύλης κριτική στη διοίκηση Σιμιτσή άσκησε χθες ο Άρης Βέρρος. Τον κατηγόρησε για ανικανότητα και σύμπλευση με την πολιτική των μνημονίων. «Επιδίωξη μας είναι η συνέλευση της Συμπαράταξης Πολιτών για να αποφασιστεί οριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος να γίνει εντός του Σεπτέμβρη» δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Ιωαννίδης.

 

Κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας ενέκρινε το τεχνικό πρόγραμμα έργων του 2014. Τη Δευτέρα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Νέστου. Μάλλον με εισιτήριο θα μετακινούνται από τη Τετάρτη που αρχίζουν τα σχολεία οι μαθητές που χρησιμοποιούν αστικά λεωφορεία. Τόσο διαδικαστικά όσο και χρονικά δεν μπορεί να υλοποιηθεί η πρόταση της διοίκησης του Αστικού ΚΤΕΛ για ειδικό μαθητικό δελτίο. Συνεδριάζει το μεσημέρι η διοίκηση του δικηγορικού συλλόγου για να αποφασίσει συμμετοχή στην διήμερη πανελλαδική αποχή 17 και 18 Σεπτέμβρη. Σε συνάντηση διοικητών νοσοκομείων με τον Υπουργό Υγείας έλαβε μέρος χθες ο Χρήστος Κοπατσάρης. Κανονικά λειτουργούν σήμερα τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Από τις 7.30 το απόγευμα στο πάρκο Φαλήρου το φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή. Σήμερα και αύριο στη Δ. Καπναποθήκη σεμινάριο για κοινωνικές πρωτοβουλίες από το Συμβούλιο της Ευρώπης και τον Δήμο Καβάλας.

 

Η Περιφέρεια ΑΜΘ θα φιλοξενήσει και θα ξεναγήσει στη Θάσο, τη Καβάλα και τη Δράμα 13 τουριστικούς πράκτορες από τη Γερμανία το χρονικό διάστημα 19 με 22 Σεπτέμβρη. Σάββατο και Κυριακή στο δάσος των Πεντακοσίων εκδηλώσεις του συλλόγου κατοίκων. Εκδηλώσεις στη παραλία και από το σύλλογο Θέατρο των Πολιτών. Στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη θρησκευτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή της Θρακικής Εστίας στη μνήμη της Παναγίας της Σηλυβριανής.

 

Σε διαδικασία διπλών προπονήσεων συνεχίζει να βρίσκεται ο ΑΟΚ που δεν θα παίξει φιλικό παιχνίδι το Σαββατοκύριακο. Αποκτήθηκε ο Τούρκος αμυντικός Χακάν Ουκάν. Μετά τη κλήρωση του πρωταθλήματος που έγινε χθες ο ΑΟΚ στη πρεμιέρα θα υποδεχθεί στο «Ανθή Καραγιάννη» τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

 

Διαβάστε επίσης