ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΗ 2013

Κλειστό ήταν χθες για δεύτερη μέρα το ΤΕΙ Καβάλας, η Σύγκλητος του οποίου εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να μην καταργηθεί το τμήμα Βιομηχανικής Πληροφορικής. Σήμερα το πρωί το ΤΕΙ θα επισκεφθεί ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης. Εξελίξεις για το θέμα θα υπάρξουν την ερχόμενη εβδομάδα τόσο στην Βουλή όσο και στο Υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων του ιδρύματος, τελευταία στο ΤΕΙ Καβάλας υπήρξαν εσωτερικές τριβές και διαφωνίες τις οποίες το Υπουργείο εκμεταλλεύτηκε. Τον Γιάννη Τσάρα συνεχίζουν να αναζητούν οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ αλλά αυτός δεν απαντά στο τηλέφωνο. Γκρίνιες στο εργοστάσιο για νέα καθυστέρηση στις πληρωμές του προσωπικού. Την Δευτέρα θα δώσουν συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι της Καβάλα Όιλ. Συνέλευση έκαναν χθες στην Καβάλα περισσότεροι από 50 συνταξιούχοι της Αγροτικής Τράπεζας. Διαμαρτύρονται επειδή δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη λόγω της απορρόφησης της τράπεζας από την Πειραιώς. Στην συνέλευση παρέστη ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Νίκος Λεβέντης.

 

Συνεδριάζει το μεσημέρι η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Την Δευτέρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου. 42χρονος συνελήφθη χθες σε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Καβάλας, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τοκογλυφία. Σε ποινή φυλάκισης 10 ημερών καταδικάστηκε χθες γυναίκα, κάτοικος Καβάλας επειδή το 2011 εισέπραττε επίδομα Πρόνοιας που δεν δικαιούνταν. Η ίδια γυναίκα συμφώνησε κι επιστρέφει τμηματικά στον Δήμο Καβάλας ποσό 32.000 ευρώ. Το διήμερο 16 και 17 Μαρτίου θα βρίσκεται στον Νομό Καβάλας όπου θα κάνει δύο ομιλίες ο γενικός γραμματέας του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης. Σύσκεψη θα γίνει το πρωί στην Ελευθερούπολη για την αντιμετώπιση του προβλήματος των πλημμυρισμένων Τεναγών των Φιλίππων. Ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ Ζαφείρης Μυστακίδης δήλωσε χθες ότι εξ αυτού του λόγου θα καθυστερήσει η σπορά των καλαμποκιών. Για αφίξεις 7 κρουαζιερόπλοιων από τον Ιούλιο ως τον Νοέμβριο ενημερώθηκε ο ΟΛΚ.

 

Εγκαινιάζεται το απόγευμα στην Δ. Βιβλιοθήκη έκθεση φωτογραφίας της Καίτης Παπαναούμ. Αργότερα σήμερα πραγματοποιείται εκδήλωση αφιέρωμα στην Ευδοξία Βαφείδου και στην Μέριμνα του Παιδιού. Στις 11 το πρωί 9 γυναικείοι σύλλογοι της πόλης προσφέρουν γεύμα σε άπορους, με την ευκαιρία της μέρας της γυναίκας. Αύριο εκδηλώσεις για την λογοθεραπεία. Στις 11 αύριο το πρωί η Αλφαβητοπαρέλαση. Αύριο το απόγευμα ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου για το γλαύκωμα με απονομή πλακετών σε γιατρούς που πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκαν. Το απόγευμα της Κυριακής μιλά σε εκδήλωση στο Αμφιθέατρο ο Μητροπολίτης Προύσης. Θα αναφερθεί στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Την Κυριακή το πρωί εκδήλωση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών για την απονομή πτυχίων γλωσσομάθειας.

 

Το οικονομικό αδιέξοδο συνεχίζεται στον ΑΟΚ. Αυτή τη φορά αναζητούνται χρήματα για να ταξιδέψει η ομάδα στην Αθήνα όπου την Κυριακή αντιμετωπίζει τον Θρασύβουλο. Αύριο βράδυ ο ετήσιος χορός της Λέσχης Φιλάθλων. Το απόγευμα αύριο αποκριάτικη εκδήλωση του Σκακιστικού Ομίλου, θα γίνει στο ξενοδοχείο Λούσυ. Μετά το διήμερο ρεπό, ξαναρχίζουν από σήμερα οι προπονήσεις στην Ένωση.

 

 

Διαβάστε επίσης