• 19 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Γενική συνέλευση έκαναν χθες το απόγευμα οι εργαζόμενοι στην Καβάλα Όιλ. Ενημερώθηκαν αναλυτικά για το πλαίσιο μέσα στο οποίο ξαναρχίζουν σήμερα οι συζητήσεις με την Ενεργειακή. «Δήλωσαν ότι έχουν 160 εκ ευρώ» είπε ο Βαγγέλης Παππάς. Οι συζητήσεις με την Ενεργειακή θα γίνουν στη βάση πληρωμής των χρεών, επένδυσης κι αξιοποίησης του κοιτάσματος στο Πεδίο Ε. Ταυτόχρονα θα αλλάξει η διοίκηση της Καβάλα Όιλ όπου οι εργαζόμενοι θα μετέχουν με δύο μόνο εκπροσώπους τους. Για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας οι δύο πλευρές έχουν προθεσμία ως τις 10 Μάη που θα επαναληφθεί η γενική συνέλευση της Καβάλα Όιλ. Αθωώθηκαν χθες στο Μονομελές Καβάλας ο Άγγελος Σμυρλόγλου και η δικαστική υπάλληλος Δήμητρα Τσέτογλου. Ήταν κατηγορούμενοι μετά από μήνυση της δημοσιογράφου Σοφίας Μπουδακίδου. Καταθέτοντας η κ. Μπουδακίδου υποστήριξε ότι έκανε όλες τις εκδηλώσεις που της ανέθεσε η Ν.Α. Καβάλας. Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα το πρωί η Σύγκλητος του ΤΕΙ. Η συνεδρίαση θα γίνει σε αίθουσα ξενοδοχείου. Η κατάληψη στο ΤΕΙ συνεχίζεται ως την ερχόμενη Τρίτη. Θέματα που αφορούν τα έργα στο νέο λιμάνι απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Σιμιτσής είπε ότι τα έργα κινδυνεύουν όσο περνά ο χρόνος και δεν ολοκληρώνονται. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η οικονομική στήριξη του αεροπορικού σόου.

 

Ρυμουλκό του πολεμικού ναυτικού απομακρύνει σήμερα από το λιμάνι της Καβάλας το πυροσβεστικό πλοίο «Μαρκόπουλος». Κινδυνεύει με κατάργηση ο Λιμενικός Πυροσβεστικός Σταθμός αν το πλοίο δεν αντικατασταθεί. Η Συμπαράταξη Πολιτών κατέθεσε πρόταση εκδηλώσεων κατά του φασισμού. Η πρόταση της έχει την στήριξη του Δήμου Καβάλας. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν με αφορμή την «μαύρη» επέτειο της 21ης Απριλίου. Η ΔΗΜΑΡ Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη διαφωνία της για την διαδικασία επιλογής των προσώπων του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΚ. Νέα διοίκηση έχει από χθες η ΑΕΝΑΚ. Πρόεδρος είναι ο Τάσος Τσαλδαρίδης. Νέα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Κώστα Μουτζούρη είχε χθες στην Αθήνα ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης.

 

Ο καθηγητής Γιάννης Βαληνάκης, πρόεδρος Νομικής του Πανεπιστημίου της Πάφου, θα βρίσκεται σήμερα στην Καβάλα. Συνέντευξη τύπου δίνουν σήμερα οι αντιδήμαρχοι Χατζηαναστασίου- Μιχαλάκης για την εξόρμηση καθαριότητας που θα γίνει την Κυριακή τόσο στις παραλίες όσο και στο περιαστικό δάσος. Ο Δήμαρχος Θάσου εγκαινιάζει σήμερα το γυμναστήριο στο σχολείο των Λιμεναρίων. Η ελληνοαμερικανική οργάνωση ΑΧΕΠΑ θα κάνει δώρο τρόφιμα ενός τόνου στο Κοινωνικό Κατάστημα του Δήμου Καβάλας. Η θεατρική παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη θα είναι η πρώτη φέτος το Καλοκαίρι στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Φιλίππων. Πρόκειται για παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

 

Ισόπαλος 0-0 ήρθε χθες το απόγευμα ο ΑΟΚ με τον Ηρακλή. Το παιχνίδι δεν ήταν καλό και για τις δύο ομάδες. Με την ομάδα μας αγωνίστηκαν μόνο έλληνες ποδοσφαιριστές. Φιλικό με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη θα παίξει η Ένωση. Ο Γιώργος Παντελίδης είναι ο νέος πρόεδρο των προπονητών ποδοσφαίρου Ν. Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης