ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Κλειστός θα είναι σήμερα ο Δήμος Καβάλας, που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των Δήμων όλης της χώρας. Κατόπιν τούτου σήμερα δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΕΠ, η δημοτική αστυνομία ενώ δεν θα γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών. Κλειστοί είναι από χθες οι Δήμοι Νέστου και Θάσου. Δεν συμμετέχει στις κινητοποιήσεις ο Δήμος Παγγαίου. Διαδικασία παράδοσης παραλαβής από το Πρωτοδικείο Καβάλας στην Κτηματική Υπηρεσία προετοιμάζεται για το κτίριο του παλιού δικαστηρίου της Καβάλας. Στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης γίνεται σήμερα μία ακόμη συνάντηση της διοίκησης της εταιρίας με το σωματείο των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ παραμένουν απλήρωτοι. Επεισοδιακό χαρακτήρα είχε η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου. Αποβλήθηκε από αυτή ο Χρήστος Πριονίδης ενώ αποχώρησαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Αφορμή για τα φραστικά επεισόδια ήταν εκδηλώσεις του Δήμου Παγγαίου σε συνεργασία με Βουλγαρικούς συλλόγους. Σήμερα θα ξεκαθαρίσει οριστικά η επαναλειτουργία των σχολείων σε Λυδία-Πολύστυλο- Δάτο. Μικρή ήταν η συμμετοχή των δασκάλων της Καβάλας στην χθεσινή απεργία. Χθες το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καπνεργάτη. Συνεδρίαση μιας ώρας χθες για το Περιφερειακό Συμβούλιο λόγω σύσκεψης φορέων που έγινε αμέσως μετά στην πόλη της Ξάνθης.

 

5 σύλλογοι της Καβάλας συζήτησαν χθες την προστασία του περιαστικού δάσους από το έργο συνέχισης της Περιμετρικής. Η πρωτοβουλία τους θα συνεχιστεί με νέα συνάντηση τις επόμενες ημέρες. Ούτε χθες κατάφερε να εξασφαλίσει απαρτία και να συνεδριάσει το τοπικό συμβούλιο Καβάλας. Συνέντευξη τύπου δίνει το πρωί η ΚΝΕ Καβάλας για το φεστιβάλ που ετοιμάζει στο πάρκο Φαλήρου το Σάββατο. Συνάντηση με τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο είχε χθες ο Γιάννης Πασχαλίδης. Ο κ. Σπυρόπουλος υποσχέθηκε να επισκεφθεί την Καβάλα για να δρομολογήσει λύσει στο στεγαστικό πρόβλημα των τοπικών υπηρεσιών. Αύριο θα απολογηθεί στην Ανακρίτρια Καβάλας 42χρονος κάτοικος πρώην Δήμου Ορεινού, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κιλά χασίς. Άρχισαν οι εργασίες συντήρησης στο Εκθεσιακό Κέντρο λόγω της επικείμενης έκθεσης του Επιμελητηρίου.

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού είχε χθες στην Αθήνα ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής. Ο Θοδωρής Γκόνης κατέθεσε αίτηση για την κενή θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Για την ίδια θέση οι έως τώρα αιτήσεις είναι 19. Αγιασμός θα γίνει την Τρίτη το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο για το νέο δικαστικό έτος. Εντός των προσεχών ημερών θα πληρωθούν το επίδομα που δικαιούνται και καθυστερεί οι νεφροπαθείς της Καβάλας. Εκπρόσωποι τους συνάντησαν χθες τον Αρχέλαο Γρανά. Χρέη άνω των 200.000 ευρώ και προσωπικό που αποχωρεί, λόγω λήξης των συμβάσεων βρήκε η Μαρίνα Φιλιππίδου στην Παιδόπολη Καβάλας. Συνεχίζεται ο οικονομικός έλεγχος στο ίδρυμα Αγία Μαρίνα από υπαλλήλους του Δήμου Καβάλας.

 

Ο ΑΟΚ είναι οριστικά στην Β’ Εθνική μετά από απόφαση που έλαβαν χθες το απόγευμα οι ομάδες της ίδιας κατηγορίας. Την Τρίτη η κλήρωση του πρωταθλήματος. Ο ΑΟΚ ανακοίνωσε 29 παίκτες, μεταξύ των οποίων και ο Ενσαλίβα που παλιότερα έπαιξε σε Πανιώνιο και ΑΕΚ. Οι μεταγραφές της ομάδας μας συνεχίζονται. «Στόχος μας είναι η άνοδος» δήλωσε ο νέος προπονητής Κώστας Βασιλακάκης. Αγώνα δρόμου κάνουν οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ προκειμένου να αρχίσουν γρήγορα οι προπονήσεις, αφού προηγουμένως ξεπεραστούν μικρά τεχνικά προβλήματα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης